Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, October 8, 2012

Segalanya Sudah Berakhir

Assalamualaikum..

Maaf yer korang.. kalo korang baca entry pasal ikan percik tu macam pening-pening lalat. Ekceli entry tu sumer adalah auto publish. Mana lah aku ada masa nak ngadap blog doploh4jam. Lately ni bz sket. So tak dapat nak sajikan cerita yang fresh fresh untuk readers.

Pagi tadi dapat email dari Admin.
Alahai.. baru jer duk ngumpat pasal orang kantin ni tetiba dah buat hal balik. Macam tau tau jer aku duk bercerita pasal diorang kan... takkan diorang baca kot... mustahil mustahil. Tapi aku tak terkejut pun.. sebab sebelum ni 2-3 kali dah kantin ni tutup tetiba suka hati mak pak dia tanpa sebab. Kita yang kerja duduk doploh4 jam ni takper, takder effect sangat. Tuuuuu budak budak production yang kerja berdiri.. jalan mesin... ketaq lutut wey kalo tak makan.

Yang menjadi tanda tanya sekarang ni pihak Admin pun tak ada jawapan untuk kes ni. jeng..jeng..jeng. Pagi tadi baru aku publishkan 2 komen pasal masalah kantin ni..

Baru jer nak balas balik komen kat atas tu ... tapi alang alang dah jadi kes macam ni aku jawab kat entry terus jer la. Puas hati.

Ekceli malam tadi budak-budak kantin tu dah hangkut sumer barang diorang blahhh macam tu jer. Macam penyamun diorang ni, dengan rak rak, tong gas sumer dia hangkut sekali.... Hangin sungguh budak HR tu. Korang rasa patut ke tak patut diorang blah macam tu. Dah la tengah malam, pastu tak bagitau plak, pastu siap hangkut barang kompeni skali. Apa lagi jadi kes polis la pagi tadi. Macam tak profesional jer owner dia tu kan? Wey..blah la wey.. orang call tak nak angkat..pengecut. Tadi kan aku pasang telinga jer masa budak HR tu call si owner tak guna tu la... Boleh tahan soal jawabnya... biasala..mana nak ngaku kesalahan sendiri..walhal dah sah sah budak dia cabut lari tengah malam buta. Aduii..aku yang dengar ni tumpang pening.

Jawapan untuk Nana.
Ikutkan hati nak jer suruh si Nana datang ganti.. Nak ker? Bawak amar skali, buai sumer hangkut...sambil masak sambil layan Ammar.. Mampu?.. Kalo dia masak mesti best..hari hari menuny mesti ada tempoyak..hehehhehe...sedapppppp.. Abg Lan jadi boss....okey?.

Untuk Naem..
Memang gangster betul la Naem.. sebab hangkut sumer barang barang tengah tengah malam buta... Pepagi check dah kosong kantin... Hebattt... Gangster dari Lombok gamaknya.

Wahh..tajuk kemain gempak lagu Shidee kan.. Almaklum la i kan otai Sinar FM...Layannnn....Korang kalo baya baya aku mesti layan lagu lagu cenggini kan? ... Gila feeling kalo dengar lagu ni tengah tengah malam..

Ada ke korang kenal saper saper yang jujur ikhlas nak meniaga... Moh la.. hantar la proposal ke sini...

Sekian..
Wassalam.


4 comments:

Ietams said...

Wuii buat keje senyap2 ye..
Susahla bebudk production nak mkn nanti.
Dekat mane lokasinya tu

Sue Saari said...

Haha..bereh kak ani weih...tempoyak dgn budu...sedapppp woooo

D'aNie said...

Kalo kes kantin kat skolah plk mjoriti biasa la nak abeh tender ni mcm2 hal jgk diorang buat..

aCik Anie said...

yer cik ita... senyap senyap depa seludup keluar.. Kajang sini...

Nana.. sedappppppppppweyyyyy... takder diet la lepas ni

anie.. memang kot..sebab dia nak cover rugi tu