Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, October 15, 2012

Monday Bluessss...

Assalamualaikum...

Sempat lagi hujan menitik pagi ni. Nasib baik tak lebat sangat turunnya..

Naper cepat sangat erk cuti 2 hari ni. Tak sempat nak buat apa apa pun. Sekarang ni kan hujan tak menentu 2- 3 hari ni asal petang jer hujan....asal nak punch card jer hujan turun. Aku ni dah la tergugup gagap bawak keter dalam hujan. Mula la datang sindrom ntah apa apa tuh. Nak tekan wiper terus tertekan signal. Ayorkkk..

Minggu ni balik tengok orang tua lagi. Kali ni mak mertua aku plak jatuh terlentang. Tetiba dia jatuh ke belakang sofa..terhantuk plak dengan bucu sofa..ntah masa bila sedar sedar dah ada kat lantai...pitam kejap masa tu katanya, dia tak sedar masa mana dia jatuh... dah sedar tu baru terasa kepala dah benjol.. sakit jugak tu. Yang aku kelakar dia cakap tengok atas,  kipas tu macam bergerak nak ke rumah jiran sebelah.  MIL aku ni bukan apa... hari Rabu kot dia kena check darah ..so pantang la makan sebab takut gula naik. Pantang punya pantang..ni haaa kesannya..TerPitam plak.. Ni la akibat terlebih pantang.

Malam tadi lepas Magrib baru gerak balik Kajang... Prihatin sungguh anak aku..

Bah.. cepat balik ..nak tengok masak masak..

Baguss Bang.. Wakilkan Ibu yo... Kalo ibunya yang cakap suruh balik cepat si Apaknya tak berapa nak jalan..Buat dengar tak dengar jer. Takper ..tunggu turn balik klantan... aku nak buat pekak 4 kali ganda dari badak.

Bukan masak masak Bang... Masterchef...

Itu pun aku dah warning dia.. balik awal sket  kanda yer...dinda penat..nanti nak kena iron baju lagi, lipat baju budak ni lagi... lipat baju yang pending 2-3 hari lepas..bla..bla bla.. takdernya dia pedulik.... terlepas lagi la Human Target aku. Nasib baik ada anakanda yang memahami. Dahla memahami ..bijak plak tu..hehe...puji anak sendiri ok...

Naumi..bilik tidur...yer kan bu...

Cepat cepat belek kamus 4 bahasa tu.. check balik bilik tidur dalam bahasa arab apa,.

aa.aa yer la bang... pandai Abang.. Ibu pun tak tahu...

(kasi up la sket..puji takper biar melambung)... sampai kembang pun takper.. effect dia nanti mesti positif...

Kukus..Grill..Panggang..Kukus..Grill..Panggang...KUKUS..Part chef mat salleh tu kerut dahi tu la part yang dia paling suka tengok. Ntah apa apa la anak aku ni. Tapi takperla.. aku lagi suka. Atleast takder la aku nak kena berebut channel ngan dia setiap hari..

Gambar dicuri dari forum cari.. Matila kalo otai sana dapat tahu ni.. Mintak izin yer..

Malam tadi korang ada tengok tak. Kesian Hafiz kan.Tersingkir dalam keadaan yang memalukan. Takder integriti langsung mu ni apihhhh... Malu wey.. terdesak sangat nak menang sampai nak kena menipu ker?.

Patutla aku macam pelik tengok dia hidang 3 biji cupcake tu. yang herannya 2 biji jer berhias cantik..1 biji letak macam tu jer.. Pastu yer yer suruh chef rasa yang tak berhias tu. Kejutan apa ni.. Lagi satu kalo korang perasan masa juri umumkan yang dia dapat tempat ke-2, perasan tak..senyum macam terpaksa jer kan?.. takder napak hepy sangat bila dia dapat no2..Mau nak hepy kalo ko main tipu.

 Pun gambar dicuri dari AstroGempak.. Hafiz dibarisan  no3 dari depan...

Well biasa la..macam tak tau plak kan? MCM 2 ni kan penuh ngan drama. Kalah AF. Memang drama betul la malam tu.. Rupanya cupcaked dia tak masak, nak tak nak kena hidang jugak la... so masa tengah kemas kemas tu kan sejam diorang break untuk kemas kemas dapor tu..haaaa masa tu la sempat lagi dia bawak keluar balance kek yang dibakar tadi ganti dengan kek awal tadi. Sempat ko buat magic yer. Kamera kiri kana belakang depan atas bawah pun ko sempat yo... Takut sangat cupcake dia tu kena reject. Walhal ramai lagi kawan dia yang lain tu hidang cupcake yang tak masak. Paling kesian Fizuan punya la.. Cupcake Mendap.. Kalo aku kan, aku kasik tukar sket nama "Bantat Cupcake". Lagi komersial nama cenggitu kot.

Tiada jalan singkat untuk berjaya.

Wassalam..

4 comments:

Sue Saari said...

hafiz nipu menda kak anie weih??camner chef leh tau??tak nengok mlm td ngantuk amat pasal hujan lebat daaaaa....

aCik Anie said...

dia tukar cupcaked..
asalnya kek dia tak masak,.. pastu dia terpaksa hidang jugakla. sementara tunggu nak kemas kemas dalam masa sejam tu kek dia pun masak la kan.. so masa tu la dia bawak kuar kek yang masak dari oven tukar dgn kek asal dalam pinggan tu... tgk dari rupa pun dah tau kan.. dia tak sempat dia hias bagai pun kek yng baru.. pastu dia beriaya suruh cef rasa yang tak hias tu... peserta lain yang report kot.. lagipun kamera kan banyak...mesti masa nak edit tu diorang nampak...

Sue Saari said...

Pastu chef sound tepek ke semlm?isshhh rugi pulak tak tgk...

aCik Anie said...

yer la... pastu dengar citer plak dia ngan along kena serap balik. pastu dia kantoi menipu lagi.. tak tahu tipu apa.. otai kat forum ada cakap la.. diorang berPM sesama diorang jer. Dia tak cakap kat public..tu kena sama sama tunggu la...kalo betul memang dia tak serik la..