Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, September 18, 2012

Sukan Tahunan Hafiy

Assalamualaikum..

Ehh.. terkejut.. ada follower baru la pagi ni… TQ… Kagum dengan blogger yang followersnya cecah berbelas belas ribu.. takyah kata belas ribu.. 500 org pun aku kagum…sebab aku nak sampai 177 ni pun gigih giler babas join contest, tinggal komen..paksa kegkawan adik aku… J salah satu caranya la.. hehehe.

Ya Allah.. malas giler pagi ni nak bangkit.. Kan best kalo dapat sambung cuti 1 hari jer lagi… sehariiii jer…pleaseeeeeee…..

Camner cuti 3 hari korang ?... Best.. Penat?... Tak cukup…?...
Semua jawapan ofcoz mesti ada pada soalan aku tu kan?... Kalo ikutkan cuti seminggu pun tak cukup. Inikan baru 3 hari..Takper la walopun 3 hari jer cuti..citer menarik tetap ada.. Takderla keras kejung kat dalam umah takder aktiviti apa-apa.

OK.. aku mulakan dengan citer sukan Hafiy. Sukan tahun ni macam biasa jer. Macam tahun tahun yang sudah. Apa yang berbeza tahun ni Hadif punjJoin.. Nak tahu Hadif join apa kena lah baca citer ni sampai habis. Kalo korang tengok gambar jer mesti feeling tu kureng sket. So korang take time ..ambik masa..santaiii jer baca blog ni sampai habis… mesti korang enjoy punya.

Hehehe..Enjoy la sangat…


Ekceli hari Jumaat hari tu aku dah cerita pasal Hari sukan kat skolah Hafiy kan…Kalo korang ada baca la. Pagi tu bangun macam biasa la.. Macam nak keluar pegi kerja. Kan sampai lambat susah plak. Kata Urusetia makanan.. So takkan pukul 10 baru nak terhegeh hegeh daftarkan diri. Komit tu penting… Walhal kerja hanya untuk tuang sup jer pun. Part ni best..bila dikenang plak macam tak patut pun ada..Tugas aku tuang sup dalam mangkuk Mehoon Sup.. Sup tu kan panas..aku kekok la… bukan dalam mangkuk aku tuang.. tuang dalam tangan orang pun ada...aku rasa diorang mesti bebel bebel sumpah aku kot.. tapi aku nak say sorry la.. Bukan sengaja.. betul ni…tangan gue tak berbedung….sorry yer. Macam la diorang baca blog aku…Takperla.. aku ikhlas mintak maaf ni.


Sampai jer murid murid sumer kwna daftar.. lepas daftar kena paksa makan karipap sebijik. Kan lepas ni nak guna tenaga. Buat alas perut jer.. Hafiy dapa karipap sebijik dia dah cuak. Punya la lama nak habiskan separuh karipap tu. Aku paham benar pesen dia.. Tak suka kuih... Habis dah cikgu yang surah..telan jugak la..wolopun ambik masa 1/2 jam untuk telan 1/3 karipap itu.. Yang lebihnya aku ambik bagi Hadif.. telan jer si Hadif..Lapar.. tak sempak nak breakfast tadi.


Tengokkk budak pakai topi merah tu... dah setengah jam ni aku menunggu dia habis makan.... aku siap buat kerja lagi.. balik balik karipap kat tangan lom habis. Selamba jer dia pakai topi..orang lain sumer pakai kopiah.
 

Hadif ni pantang dapat hanset..pandai jer dia cari target gadis seksi...haippppp......


Acara pertama Hafiy.. Junjung Uncang... Ni bukti Hafiy jalan macam model... tengok kaki budak lain...larik kan?.. Namun tidak bagi Hafiy..lantakla..janji uncang kat kepala aku tak jatuh. Pesen dia jenis beringat tau.. AKu tgk dia selamba jer...wolopun babah dia menjerit suruh laju sket bagai nak terkeluar anak tekak..tidakkkkk..dia menten ayu gitu..


Acara ke-2 isi air dalam botol.. Botol tak nampak.. Yang ni aku tgk dia teruja sket.. naik sket level kesukanan dia tuh. Siap lari dada ke depan tangan terangkat lagi..syabas anakku..
 

Tak kisah la jalan macam model pun.. Janji dapat hadiah.. Johan untuk Junjung Uncang, Naib Johan isi air dalam botol.


Urusetia sibuk menyediakan makanan.. sebab diorang buat dengan Jamuan Raya..


Makan eskrem kejap... basahkan tekak.. Siap bersusun kawan kawan dia.. makan eskrem sama sama la katakan.. Pun dalam keadaan yang romantik jugak. Sudahnya aku jugak lah yang tukang habiskan eskrem dia.


Juara acara kejar belon.. Ecah.. kawan Hadif


Sempat lagi bergaduh.. Pantang berjumpa bebudak ni..ada jer nak jadikkan modal perang diaorang.


Sang Juara dan naib juara berpadu tenaga untuk mensabotaj peserta lain...Jaga korang...


Bermuka cembeng.. dia ni biasalah kan... nak berkepit dengan mak ngan apak dia 24 jam..
Masuk acara kejar belon ni pun kerna terpaksa tau...buktinya gambar kat bawah..


Siap kena tolak ngan Ajeed suruh lari.. orang lain sumer dah lari..Akhirnya dia lari jugak sebab aku kan ada kat depan tunggu dia sambil pegang belon..Wahhh laju la dia..
 

Dapat jugak tempat ke-2.. pertama Ecah tadi..menonong jer datang ambik belon dari maknya. Kalo tak Hadif yang menang..sebab dia boleh uturn balik dah sampai separuh jalan.. bagus betulll.....


Susah betul nak ambik gambar ngan budak budak ni.


Cubaan untuk mencerahkan kulit si apak agar sama dgn anak anak.. namun gagal... please terima hakikat... Nasib baik anak anaknya putih..


Ok.... Soooo tired....Penat.. minum air dulu weyyyhhh.. Pastu kitorang balik terus..sebab ada jemputan Open Haus tengahari tu.. Tapi petang baru dapat pergi..sebab Hafiy tertidur setelah puas mengamuk. Saksikan drama amukan yang menarik setelah balik dari padang...Tunggu...

Wassalam

2 comments:

Reena Onn said...

Hahaha... tak sangka jalan macam model pun berjaya dapat No. 1, hebatlah Hafiy!!! Hehehe

aCik Anie said...

hehehe.. model romantik diabad ini.. org lain kena paksa lari laju laju..