Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, September 14, 2012

Selamat Bercuti

Assalamualaikum.......

Tak sabar nak balik.. cuti 3 hari tu la yang buat aku mengeletis sangat ... Bukan nak pergi mana pun.. saja nak rehat rehat..baring baring lepak lepak kat rumah sendiri. Tapi ada harapan ke nak rest puas puas hujung minggu ni...Banyak nau aktivitinya.

Sabtu- Sekolah Hafiy ada program sukan..Hari ni jugak member aku ajak datang umah dia. Kawan lama tu..ingat nak pegi la..memandangkan dah lama tak jumpa kan.. kat Shah Alam sinun rumah dia...ada harapan ker idak jumpa dia.. Hati memang nak pegi sangat sangat......tapiiii..big boss macam mana? 

Aku tanya hafiy......

Abg main sukan apa besok?
isi air dalam botol dengan junjung kacang..

Paham rite? Ok itu mesti aku citer details minggu depan.. Tunggu yer..Malasnya nak bangun pepagi besok. Dah la kena jadi AJK.. Jaga makanan ok.. Ko ambik makan ulang banyak kali siap ko..aku rotan nanti...
 Ahad- Ajeed plan nak gi umah kakak dia yang kat Klang tu.. Dengar citer umah kakak dia kena pecah masuk lagi..ini kali ke-2 tak silap.. banyak gak la kerugiannya.. Tu la orang kata.Malag tak Berbau.. so sushah nak hidu. Dah alang alang balik sana singgah lah umah PIL aku..dah lama tak balik jenguk diorang.. Maklumla raya lom abih abih lagi.. 3 minggu tak balik Ajeed dah gelisah macam kucing hilang anak dah... Anak mak betul la.

Aku tanya Ajeed....

Rantai dia yang besar tu hilang tak?
yang tu tak hilang..selamat.. perompak tu tak perasan..

Ntah naper dalam otak aku terbayang rantai besar dia jer..hehhe.. mata EMASAN... Citer ni pun nanti aku hapdate later..Jangan risau.. Malas ngan rajin jer.. peluang terbuka luas... ceewah..kena block baru padan muka aku. Kat rumah sorry la nak hapdate blog ni... bz memanjang ok... plus malas.

Isnin- Lom ada plan.. aku malas nak tanya Ajeed. Biasa dia jenis suka memerap kat rumah macam anak dara. Tu sebab aku malas nak beria.. Tunggu keputusan dia jer. Dia ok..i follow jer..

Ok la.. tu jer nak cerita ceriti petang jumaat ni.
Neway selamat berhujung minggu bersama orang yang tersayang...
Wassalam........

2 comments:

Reena Onn said...

Selamat Hari Raya Cik Anie, alahai dah habis raya pun kan? Takpelah tak dulik nak bagi ucapan jugak. Hehehe...

Wahhh... banyak betul aktiviti bercuti eh, kita dok rumah je sebab anak-beranak plus mama dia ni pun demam selsema jugak :(

aCik Anie said...

hehehe...takper la dah habnis raya pun...
kesiannya.. kita demam takper..jangan ankakkk..lahaiii tak tido a jabanya..