Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, May 9, 2012

Soalan Sentap….

Assalamualaikum…

Tenggelam timbul macam ni la… Nak jadi blogger tegar memang susah la. At least dalam seminggu ada satu entry ok la kan?…hehe. Lagipun sekarang ni readers pun makin mengurang. Hanya 2-3 kerat jer yang sudi singgah kat sini.. huhuhu…. (kesat air mata). Apapun pada yang sudi terima kasih banyak banyak.. (meh sini nak kiss kiss hug hug). Tanda terima kasihku..

Korang mesti biasa berdepan soalan maut dari anak anak kan?… Macam aku jugakla…tapi dalam banyak banyak soalan maut..soalan petang semalam yang paling maut aku dapat. Rasanya jam jam tu jugak aku nak telan sekotak plasenta kologen. Tapi haram plak … kena cari produk halal ni…


Ini card identity saya kat tempat kerja… canggih kan?…company lain sumer pakai swipe jer… dah advanced….paham jerla kat sini… hidup lagi pun dah cukup bersyukur. Dapat gak nanti beli kologen untuk cerahkan kulit. ID card aku ni pernah sekali berendam dalam mesin basuh.. tu sebab jadi senget benget…tapi masih comel kan… sebab anak dara. Ok.. masuk citer soklan maut anak aku.. pic tu refer kat ID card aku….

Anak : Naper muka ibu yang ni bersih…(tunjuk gambar kat ID aku) yang ni (muka aku) buruk… nih kat hidung-hidung… buruk..
Ibu : (Nauzubilahh.. Tersentak kejap)….gambar ni ibu masih anak dara….

Ehhh ada plak si tukang sambung..kat ujung ujung ayat tu…

Sekarang ibu dah takder dara….

Muahaha… Geli rasa ketiak den dengar statement paling maut dari si bapak.. Kalo soalan anak…maut macam mana pun macam sweet jer dengar kan?.. tapi kalo dari si bapak… camner tu?… comel gak la tapi tangan tu sila urut dada sendiri.

2 comments:

Ross... said...

Hahaha,sabo jela..ros pun jarang dah memblog..

aCik Anie said...

biasala tu.. akak pun jarang gak... dalam sebulan tu 1-2 entry dah bangga.. yerla ...lama tak dengar citer khalis... adiknya mesti dah besar...