Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, December 30, 2011

Ending "Tentang Dhia" Yang Tak Berapa Nak Puas Hati

Assalamualaikum..

Sumber Pic dari sini

Demam dah kebah sebab "Tentang Dhia" dah habis. Minggu depan start demam lain plak. Aku ingat mati kena panah petir dah Ku Salmi tuh, paling tak pun menderita lumpuh herot mulut.... rupanya tidak... Lembik dengan buntang mata jer...Pengsan pun tak sempat. Memang real sungguh watak Ku Salmi ni. Tapi bila tengok Vanilla Coklat.. totally different. Dah nama pelakon kan?... Patutnya dah dapat award tu.... Tapi kan kesudahan citer semalam memang diluar jangkaan aku la. Dalam gambaran minda bawah sedar aku ni dah terbayang yang ku salmi rentung hitam legam jadi arang kat tengah laman rumah zikir.. tapi tidak wey

Part yang paling best... scene yang paling last tu.. SEHIDUP SEMATI youuuuuuuu.... auuuuuuuuuwww.... Jeles i.... Mati dalam pekukan suami/ isteri terchenta.... Ini baru betul SEHIDUP SEMATI.... Bukan U mati i cari lain..... Kesian Rose kan?... Kemfunannnnn sampai sudahhh...

Ok tu jer kot nak cakap.....
"
"
"
"
"
"
"
Daku kembali menyepi... Wassallam..

Saturday, December 3, 2011

Banjir Kilat Di Kajang

Assalamualaikum...

Rata rata orang duk cerita pasal banjir kilat kat Kajang semalam kan?..kat wall FB, kat blog-blog.. kat twitter.. kat TV. Sungguh tak sangka seteruk ini.

Memang sepantas kilat air sungai melimpahi bandar kajang. Memang tak terduga.. dasyatttt. Petang semalam member aku cakap laki dia call kajang banjir. Takyah balik ikut Bandar Kajang la. Balik ikut highway..... Tapi tak jangka plak seteruk ini. Terukla MPKJ lepas ni...
Ingat plak kisah tsunami kat Acheh beberapa tahun lepas bila tgk video ni..... nauzubillah


Diharap kita sumer dapat mengambil iktibar dari kejadian ini kerana setiap yang terjadi adalah satu pembalasan dari permulaan tangan manusia itu sendiri.

:)............

Thursday, December 1, 2011

Jiwa Kacau Ke?

Assalamualaikum...

Sape-saper yang sedang mengalami kekacauan dalam jiwa.... elok sangatlah baca untaian kata kata hikmah ni... Mana tahu lega sket hati yang tengah kusut tu .... Kata kata hikmat ni kadang kala boleh menjadi terapi untuk jiwa kita. Cuba lah....

__________________________________________________________


Today before you think of saying an unkind word
Think of someone who cant speak

Before you complain about the taste of your food
Think of someone who has nothing to eat

Before you complain about your husband or wife
Think of someone who's crying out to God for a companion

Today before you complain about life
Think of someone who went too early to heaven

Before you complain about your children
Think of someone who desires children but they're barren

Before you argue about your dirty house someone didn't clean or sweep
Think of the people who are living in the streets

Before whining about the distance you drive
Think of someone who walks the same distance with their feet

And when you are tired and complain about your job
Think of the unemployed, the disabled and those who wished they had your job

But before you think of pointing the finger or condemning another
Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker

And when depressing thoughts seem to get you dow
Put a smile on your face and thank God you're alive and still around


Life is a gift

Live it...

Enjoy it...

Celebrate it...

And fulfill it.


And while you are at it give love to someone today
Love someone with what you do and the words you say

Love is not meant to be kept locked inside of us and hidden
So give it away "Give Love to someone today!"

___________________________________________________________________________
 
Amacam.... lega tak?