Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, November 9, 2011

Pengubat Buat Sang Perindu

Assalamualaikum…

Salam peluk cium buat semua pembaca blog ini.
Setelah berabad lama menyepi diri..alhamdulillah terpanggil kembali ke sini untuk berkongsi segala kisah . Hanya diruangan yang satu inilah segala rentetan kisah hidupku sebagai blogger bermula.

Dan hari ini aku kembali menitip segala cerita yang mungkin menjadi pengubat bagi sang perindu diluar sana … Cewahhh,… Chop.. sebelum tu aku nak Tanya.. ada ker yang merindu….

SILA SENGETKAN HIDUNG ANDA…

Ntah naper..geli geletik plak tangan aku nak hapdate blog..
Amacam raya?.. OK?..BEST?.. PENAT?…Bagi aku plak apa yang pasti penat balik kampung hari tu lom hilang lagi. Kain dah meninbun meratap ratap mintak di lipat. Tapi aku buat derkkk jer.. Malas ya amat.. Bapak segala malas. Sejak balik dari kampung hari tu masak pun blom.. lipat kain pun blom.. kemas rumah pun blom.. semuanya blom..blom…blom.. Adakah sebab makan daging banyak sangat?… peningggggg.. kalo yer memang sah ada darah tinggi la tu.

Kebetulan balik hari tu adik aku ada buat korban.. sooo apa lagi ya beda bedu la.. boleh makan daging fresh giler.. Sampai tertumbang kat atas katil. Dalam bilik.hehe

10 Zulhijjah hari tu, Semetara menunggu lembu ditumbangkan sempat posing dulu buat sekeping dua.. buat tatapan dihari muka.. Aku macam biasala..makeup malas… so muka pun ala-ala jer…

 
Hafiy pakai seluar koyak

Pada mereka yang merindui putera-putera ku….Hafiy dan hadif, diorang pun dah semakin besar.. Alhamdulillah…Hadif dah masuk 2 tahun hujung October lepas.. Hafiy plak bulan 2 ni 4 tahun… Sooo takder apa apa perubahan besar dalam hidup kami sekeluargala.. Cuma tuan blog ni jer la..yang semakin membesar. Dari sehari ke sehari. Masa balik kampung hari tu ada terserempak ngan kawan lama… wellll..terkejutla…Mau tak terkejut kalu dari saiz S terus tingggg bertukar ke saiz L. Dagu plak siap jadik kuih lapis dayang salhah.



Itu jerla kot cerita terkini tentang tuan blog ni… Takper… tunggu masa free sket lagi untuk aku kembali menggila update blog.. sekarang ni tengah membela lemak lemak tepu.. Mana tahu boleh tukar jadi emas 916.. Emas mahal weyyy….

 Wassalam...

2 comments:

Anonymous said...

huhu lama kak tak update bloh... 2minggu kot.heheh
~miszz Liana~

aCik Anie said...

update ikut mood.. blogging ikut mood... hehe