Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, August 24, 2011

Pesanan Terakhir

Assalamualaikum..

Tak..tak.. aku belom nazak lagi. Saja jer malas nak hapdate blog.. Ntah.. Mood nak balik kampung dah bermaharajalela...nak nak raya ke-3 baru boleh raya angin desa tercinta.

Pesanan terakhir hari hari terakhir ramadhan... Sebab lepas raya nun plak aku bukak blog ni. So sebelum korang balik beraya pastikan..

1- Bawak keter hati-hati, wolopun jalan jem teruk tahap jingga , SABAR... Jangan guna lane KECEMASAN...Kan cemas pulak kalo pak polisi bagi surat cinta.

2- Rumah... Pastikan korang ada simpan No Tepon jiran anda.. Manalah tahu plan nak sambung cuti seminggu lagi. Mintaklah jiran anda jeling jeling sket kat rumah kita tu.. Mana tahu kan.. Sebab malang takkan berbau. Kalo awal awal dapat cium bau dia senang.

3- Raya nanti jangan lupa pakai gerder sebab semestinya menu pada hari itu adalah sangat sangat menguji tahap keimanan anda pastinya diluar jangkaan anda. Kan sumer nak.. rendang nak, lodeh nak, kuah kacang nak, nasik dagang nak.. beriani, minyak, laksa...itu ini..... huhhhh penuh perut. Tapi kalo kita pakai gerder, cepatlah kenyang sket. hehe.

4- Duit Raya, standby la lebih sket duit singgit. Tapi pastikan kalo nak isi singgit takyah la isi dalam sampul, sebabnya gerenti... belum lepas pagar lagi sampul raya dah berterabur depan umah. Yang penting pulusss ma..... sampul tarak takper.

Itu jer la.. Apapun sebelum balik cuti aku mintak maaf kalo ada tersalah kata, terkasar bahasa, tersilap paham sepanjang perbicaraan kita ..walopon hanya di alam maya..

Lepas cuti jangan malas plak... biasala...mood raya lom habis. Raya kan sebulan....
satu lagi... Open House... Jangan lupa orang di sini..hehe

2 comments:

aizamia3 said...

selamat hari raya aidlfitri.. ;)

psstt: tang pakai gerder tu.. hikhikhik...

aCik Anie said...

hehehe..berdasarkan pengalaman sendiri..