Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, July 21, 2011

Ya Allah, Kenapala Mulut Dia Celupar Sangat.

Assalamualaikum..

Di Pagi Khamis yang mulia ini, awal awal pagi lagi telinga aku dah berdesing … menyindir aku ker tu?..

Situasi..

Masa : 7-30
Lokasi : Taska Islamic (Islamic la sangat. Layan buduk macam Hitler)
Watak : Pengasuh Otai Kat situ, Aku , Hadif dan Debab (budak nakal kat situ merangkap kawan Hadif)
Pengasuh otai tu keluar bilik baby, terus ke ruang tamu, tengok plak debab main susu (picit-picit) putting susu sampai keluar. Kat sinilah keluar dialog yang mendesingkan telinga aku.

"Orang buat susu bukan nak minum, nak main-main, Kan kalo kurang zat kan salahkan Taska pulak.."

Masa part Kurang Zat tu aku perati ekor mata dia duk jeling aku. Wahhhhh… ini sudah lebih. Memang masa Hadif keluar hospital tu aku ada tanya Jadual pemakanan dia setiap hari. Bukan apa, senang kan bila doctor tanya jadual makan anak puan kat taska macam mana?.. senangla aku nak jawab. Kan jadi macam kat spital hari tu… Taska bagi 2 kali jer susu. Tapi aku cakap 3-4 kali. Memandai sendiri. Doktor tanya tu bersebab..sebab dia nak susun jadal yang betul untuk si Hadif. Tapi bila aku tanya macam tu diorang salah anggap plak.

Aku takder diam…aku jawab balik.. Nak kata kurang ajar. Tak hormat dia yang otai , lantak la

"Saya tanya pasal jadual makan Hadif hari tu sebab saya nak tahu… bukan saya menuduh taska tak bagi makan"


Kurang ajar tak kalo aku cakap gitu.. Lepas aku salam ngan Hadif Hafiy terus aku kuar. Ader aku dengar dia nak sembang sembang…Aku tak pandanng pun muka dia. Kurang ajar ker?.. Sampai kat motor diam lagi, masa atas motor terus mengadu kat Ajeed pasal situasi tadi. Terus Ajeed nak pusing balik tanya diorang. Tapi aku tak bagi..
Aku tak bagi sebab :

1- Dah lewat..Kang punch kad lewat plak...
2- Takut diorang layan anak aku lepas ni lagi kasar





Tapi itu tak bermakna aku mengalah. Petang nanti aku nak citer perkara sebenar..Naper aku tanya pasal jadual makan dia. Yang pasti aku nak buang salah tanggapan diorang yang aku menuduh taska tak bagi makanan yang mengandungi zat yang sepatutnya..


Astagfirullah Hal Azzimmmm………(sambil urut dada)

6 comments:

POPO said...

cari2 ngasuh laen la weyh...nyaanyo ko hadif...

intan morsalin said...

ape kes pngasuh otai tu nak angin2 pagi2 buter..mencik tau org perangai cenggitu...kita bayar perkhidmatan dia..bukan jaga free...xkanlah tnya pon x bleh kan...pekebende ntah...grrr...geram plak...

nalhuda said...

hantar tempat lainlah...kalau kena pada aku & hubby tak tau lah...kenalah otai tu...kami pantang kalau bab2 anak ni...

aCik Anie said...

mrs popo wey... tunggu dia buat hal skali lagi

aCik Anie said...

intan...
nak monopous dah kot... kan dah otai.. hehe

aCik Anie said...

ct..
abg aku ckp skali lagi dia perlu memang kena sound gak la.. tgk la..