Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, July 25, 2011

Semua Berjalan dengan Lancar...

Agaknya kot..hehe

Assalamualaikum...

Cepatlah berlalu duhai jam.... aku dah pening berlagak banyak kerja kat opis ni..Auditor kat tempat lain. So takder kerja la sekarang, cuma standby untuk besok jer la.

Ekceli hari ni bermulanya External Audit kat kilang aku. Agaknya semuanya berjalan lancar la kot. Harap harap. Aku pun tak tahu sebab sekarang diorang tengah audit Prod 2 (Factory 2)...Nun jauh di Shah Alam sana.



Kilang kita bukan yang atap zink tu tau... Walopun kampeni kita tak se gah kompeni yang besar besar tapi takder sampai ghupa itu.

Ok.. sabtu lepas kan aku ader plan syok sendiri. Konon sabtu nak pegi beli baju raya kat Klang, Ahad plak nak pegi Melaka, kenduri kawen adik my biras hehe. Untuk makluman.. 2-2 tak jadi. Sesuai la dengan nama plan syok sendiri.

Sudahnya kami ke Seksen 7 ni haaa.... dekat bebenar jer dengan rumah kami. Nak merasa soping baju raya jauh sket nan ado. Tapi takper la.. at least baju budak berdua tu dah langsai. Gedebak gedebuk 3 rat habis..dapat 2 pasang sorang. Yang bestnya 1 item dia tak bilkan.. rege baju tu 35 henggit... rugi dia. Tapi aku nak nak bayar balik. Kesian dia..baru 2 minggu bukak kedai. Dah rugi 35 henggit.

"Alllaaaaa apa salahnya ko diam jer.. 35 henggit jer (bisikan setan)..."

Tapi tak boleh...alasannya sebab tak elok la kan.. macam ko curik jugak la. Satu lagi sebab aku nak pi lagi lepas ni kedai dia.. sebab kedai dia memang the best.. baju lawa lawa. 30% discount lagi. So kalo aku tak pulangkan balik duit dia takkan aku nak buat muka tebal..terhegeh hegeh pegi balik kedai dia tanpa rasa bersalah. Sanggup ke?Tak boleh...aku MESTI pulangkan. Lagipun aku tengok budak yang jual/ ker tauke dia tu muka innocent jer, baik lagi..ramah plak..siap bagi disakun sampai 100 henggit. Tapi ikhlas aku cakap.. kalo kat pasaraya aku buat senyap jer. Saper suruh ko cuai. Sendiri tanggung la.

So sekarang ni tinggal baju mak bapak ni jer la yg belum beli.. baju anak dah settle..opss lupa..baju melayu blom lagi. Nasib baik Ajeed tak nak baju melayu. Jimat 90 henggit. Baju maknya...ermmmmmm 2-3 kedai dah terlintas kat kepala hotak ni. Rege lom servey.. Baru servey kedai. Sekali masuk kedai terus pengsan. Rege mahal sangat. Hehe.. Takper.. janji ko masuk..beli tak beli belakang cerita.

Korang camner... dah start list budget ker... Ke main hentam kromo macam aku gak..
Rembat jer apa ader depan mata , janji lawo... Apepun budget untuk raya tetap ader..cuma lebih ngan kurang jer la.

Alhamdulillah... segala rezeki hanya dari MU Ya Allah. Takder duit pun aku bersyukur..ader duit..lagi aku bersyukur. Cuma untuk bermewah-mewahan tu tak dapek la.

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak encem la pagi raya tak pakai baju melayu..:-)

aCik Anie said...

hehehe..tu sebab kena perabih duit jugak ni...