Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, June 30, 2011

Tergoda Jugak Akhirnya..

Assalamualaikum..

Pagi pagi lagi dah ader orang yang berjaya menggelikan hati aku... gedik gedik geli nih... tadi aku check kat stat blog aku ni, ader jugak orang search "Tips Tips Lari Dari Rumah".. Ilmu ney wehh... Mesti kena ader tips ker? Kengkononnya nak lari dari umah secara berhemah la ni?... Lupakan lah.. sebab sekali ko dah derhaka pada mak bapak..selamanya hidup ko tak akan tenteram. Ingat tu.. Bukan marah ..NASIHAT.

Ok ..berbalik citer pasal aku tertewas dalam godaan. Tapi sebelum tu..HARUS korang tahu, berat badan aku dah turun..dari 59kg ke 56kg. Bangga wehh, berkat 2 minggu setengah tak makan nasik malam. 3kg jer pun yang turun...tapi takperla, atleast tak sia sia aku buat jadual diet hari tu. Tapi yang tak bestnya yang dagu ni. Tetap takmo turun, tetap juga berseri bak kuih lapis :)



Tapi, malam tadi plan diet aku kecundang bila sesuatu telah menggoda aku. Sesuatu itu adalah Si Jantung Pisang. Lawan dia plak sepiring budu yang siap pakej dengan asam limau, cili padi plus doyan skali. Saper tak tergoda beb... Niat hati memang taknak makan, tahan punya tahan akhirnya tak tertahan hinggala ke 10-40 malam secara tak sengaja (pui) aku kedapur...ambik pinggan konon "takperla..makan 1 senduk jer"...tapi hati jer 1 senduk..tangan cedoknya 3 senduk, pujuk hati lagi.."Takperla..skali skali"..... akan tetapi 5 minit lepas tu masuk dapur balik, ceduk lagi 2 senduk.... habis lagi .... masuk dapur lagi... 2 senduk lagi... Sudahnya korang kira sendirila berapa pinggan aku makan nasik malam tadi , hanya berulam jantung pisang dan Ikan goreng sajor...

Alhamdulillah..kenyang....
Hancus dietku dalam sekelip mata..

2 comments:

JIVEBUMZ said...

amboi cik anie dah kurus dah nak diet apa lagi... mak ai jantung pisang tu kalo buat masak lemak cili padi sedappp banget!

suha said...

cik perut mesti hepi melampau (^_^)