Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, June 17, 2011

Entry Untuk Puan Naem

Assalamualaikum..

Terlebih dulu nak ucap tahniah kat Puan Naem..sebab dpt CGPA gempak la jugak..

Sejak Puan Naem takder kat sini sumer benda jadi susah (pasal PC, network, IT la)
Sekarang kalo nak setup email pun kena panggil orang luar yang buat.. Hari tu ader buat 2 akaun email untuk 2 org staff baru.. Puan Naem tahu berapa kena caj... 50 henggit tau..tak sampai sejam... Pastu masa email tak ok hari tu pun panggil orang luar jugak..saya heran naper company taknak hire orang baru ganti Puan Naem.

Sekarang CPU saya problem, on off sendiri macam ader hantu kat dalam tu... siap ader bunyi krek krek lagi kat dalam tu..
So sekarang ni saya kena berlagak jadi IT officer sebab bila saya suruh orang tgk sumer orang kata itu bukan kerja diorang. Susah bukan.. Takder kerjasama langsung.



Apa patut saya buat... saya bukak CPU ni pun saya mampu tengok jerla Puan Naem..
Saya sentuh wayar...konon pakar la..on balik tak jadi jugak... saya ketuk ketuk cpu on balik pun tak jadi jugak... Saya suruh orang lain yang sudi bagi kerjasama ON OFF suiz network pun tak jadi jugak.

Apa patut saya buat kalo sumer orang tak nak tolong saya..
Kesian tak kat IT Officer yang tak bertauliah macam saya ni Puan Naem...

Saya tahu Puan Naem hanya mampu tersenyum jer dari jauh kah..Takper saya tak marah..senyum tu kan satu sedekah.

Saya harap hajat Puan Naem nak pegi bercuti ke Bukit Merah tercapai yer...

Wassalam...

2 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

hihi..kak anie ni.. malu ai...

thanks anyway..

uih..tak tau pn smpai create email kena org luar buat..aiyaa..
haritu dh ajar chin b4 naem resign.

kalau upah org luar,xmustahil dorg boleh buat dajal.

em..mungkin bg dorg IT ni xberapa penting kot..naem paham kesusahan org dekat sana cane. sabar ye kaknie..huhu.. rezeki naem dekat sana tak lama :(

aCik Anie said...

ye la.. email problem pun upah org lua