Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, June 14, 2011

Coscinium Plus | HPA product

Assalamualaikum..

Saper saper yang peka aku pernah buat satu entry pasal aku ni keturunan Puteri Resakdung kan. Senang jer kalo korang nak kenal baka kitorang. Kalo jumpa orang yang selalu bersin waktu pagi.. petang pun ader..pendek kata setiap masa mata merah, setiap masa hidung gatal, setiap masa mata gatal paling tak tahan setiap 2 saat terbersin sampai lemah pundi kencing. Inilah keturunan kami Puteri Resakdung a.k.a Puteri Resdung.

Nasib baik ader readers blog ni yang peka dengan masalah aku. Dia jugak merangkap kawan lama aku ..kira bestpren jugak masa zaman zaman sweet sebenteen dulu. Tapi kini dah lama tak jumpa. Masing masing sudah ader kehidupan, family sendiri. Tapi insya allah balik kampung boleh jumpa dia. Dialah juga yang menjadi tukang rekmen antara aku dengan ubat resdung ni.



Jenuh jugakla aku mengooggle stokis HPA ni kat area Kajang/ Bangi ni, susah bebanau nak cari stokis product ni kat sini. So nak tak nak aku call agent yang paling dekat iaitu agent yang beralamat di Bangi. Rasanya dia jual kat umah jer kot. Boleh jer aku pi cari kat alamat kat web tu.. Tapi takper..kita sebagai customer boleh jer rekues dia hantar kat umah kan?



So setelah berbulan menunggu akhirnya dapat jugak aku telan ubat ni. Harap harap boleh tahan la resdung aku. Kalo tak tahan jugak memang ulat bebal la yang ader kat muka aku ni. Saat aku menaip citer ni pun aku boleh rasa merenyam-renyam mata ngan hidung aku ni. Kalo ginilah gayanya aku kena cuba alternatif lain. Tengok dulu dalam 1-2 minggu.. Insya Allah lepas ni…..

“Selamat Tinggal Ulat-Ulat Resdung”…(bajet macam testomoni yang kuar TV tuuuu)
Ehhh..naper aku beli RM24 sebotol .. mahal nyo.. Dia beli RM18 jer…. Tapi kalo ok mahal pun sanggup kan?.. Takper..apa apa hal pun kita tengok dulu..

3 comments:

Miss_Yana_Afi (",) said...

Camne, ada beza x lepas makan ubat ney? Tgh survey juga nak beli ubat ney...tu yg nak taw pendapat pengguna yg dah biasa amik ubat ney.
Tq (^^,)

aCik Anie said...

Miss Yana..

pada akak ok.. ni nak sambung balik.. hari tu cuba produk lain.. rasanya yang ni lagi ok.. sebab mula mula guna memang dia kuarkan sumer mukus mukus yang tersembunyi tu... 2-3 hari jugak la selsema...lepas tu rasa ringan sket muka...

Anonymous said...

3 Do you sham that tinnitus is a grace in disguise. Although
Meniere's disease has varied causes, aid you get more breathe and bring down the symptoms of your tinnitus. They hold a definite location ich seit einiger Zeit, hab sie aber nicht mehr genutzt. The next are the Tissue causation the ringing or the abuzz sound in the ear.

Have a look at my weblog ... quietness for tinnitus
Also see my web site > homeopathy for tinnitus