Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, June 8, 2011

4 Org Budak Separuh Bogel

Assalamualaikum..

Selamat pagi sumer. Dah makan?.. Aku makan kuih jewwww. Ekceli aku dah 4 hari hidup tanpa nasik lemak tau. Caya tak?..Wahhhh very the vangges weyy..berjaya jugak aku ikut diet hari tu. Kan hari tu kan yer poyo jer buat entry pasal makan secara sihat. Sooooo aku rasa tak rugi kalo aku ikut. Buat masa ni la. Tapi kan tergoda jugaklah bila pepagi datang nak beli kuih tapi bila tengok nasik lemak paru kat gerai depan umah aku tu rasa macam…..oooooo nak..nak... Tapi terpaksa lah kentalkan hati.jugak.walopon hati ni menggeletek sesangat nak beli nasik lemak paru.. Sabor..Sabor



Korang ingat tak aku bercerita pasal aku nak pi umah adik aku kat Selayang weekend hari tu. Rupanya jadi jugak kami ke sana. Tapi plan hubby nak mancing memang kelaut la. Member dia kena kerja..sooo cancel la niat dia nak memancing tu. Tapi plan aku tetap jalan.



Macam biasala .. budak ni kalo bertemu geng boboiboy dia… Tunggang terbalik rumah dibuatnya. Dengan main beskal kat tengah lamannya. Dengan nasik tumpah.. air tumpah. Macam macam… pening kepala para ibu dibuatnya. Padahal baru 4 orang. Tapi suara diorang macam patploh orang yang main… Mengucap panjanggggga aku ngan Ila. Biasala la budak.. Makin dilarang makin menjadi.. sudahnya..lantak korang la.. Nak punggah baju ke, Nak koyak buku ke… nak bukak baju… Nak keluar masuk bilik air..buat la.. Janji jangan korang panjat sofa terjun tiruk sudah.



Sekarang dalam geng diorang dah ader cikgu tau. Ader jer benda yang diorang belajar. Cikgunya saper la..SI Sarah la.. satu-satunya gegel dalam geng bogel ni. Tapi pasal bab taknak pakai baju ni si Hadif la sifunya.. Kan Hadif aku biar pakai pampers jer sebab panas sangat… tengok jer Hadif camtu sumer pakat nak bukak baju…hadoiii… Tapi tak kata kat diorang la.. Aku sendiri pun rasa macam nak berkemban jer.. Panas giler. Sudahnya… bukakkkk…bukakkkk..Tak daya aku nak menahan.



TV plak takyah cakap.. Jangan harap la kami dapat tgk citer peberat kitorang.. TB9 memanjang… Wonderpets la..Dora la… ape lagi..Spongebob la… citer dia ajer la… asal tukar jer..bising melalak suh tukar channel balik. Sudahnya kitorang buat macam mana tau… Ambil lappy.. bukak youtube…. Pasang citer Khurafat., . Layannnnnnnnn… sumer pakat senyap takut hantu, habis khurafat pasang plak citer Ngankung Hahhh… baru diorang reti senyap … Si Hafiy plak sampai tertidur ketakutan.. Muahaha.. .. Si Hadif plak awal awal lagi dah masuk buai. Nasib baikk.. Tinggal la 2 orang lagi yang sememangnya kebal dengan citer hantu ni, kesian plak tengok diorang, terkial kial bila geng diorang dah tido ketakutan…Patah sayap beb..tak cukup korum.



Kalo ikutkan memang aku tak nak ajar Hafiy dengan cara macam tu.. Kesan dia macam malam tadila.. Baru jer promo citer.. Kononya aku cakap citer hantu.. tapi bukan citer hantu pun.. tapi dia awal awal lagi dah tido tutup muka. Takut ya amat.. Sudahnya aku plak yang kena ngan Ajeed..

“ Ni kerja ibu dia la ni.. Suka sangat menakutkan anak..Tengokk.. Hafiy dah jadi penakut” (formalnya)

Yer..yer .. memang salah aku.. Takper ..lepas ni aku akan cari jalan supaya dia kembali menjadi jantan sebenar. POWERRRRRRRRRS….

Semalam aku tanya si Ila.. budak berdua tu ader menanya kitorang ker.. Yer la..Plan asalnya nak tido kat sana. Tapi dah Ajeed tak jadi nak memancing malam tu kul 12 Ajeed datang ambik. Kesian nak kejut diorang. Pagi besoknya bila kami dah takder kat sana apa lagi…. Meraung la si Sarah..

“cik Long mana bu?… Cik Long mana bu….”
Dah balik..
“ciklong balik masa adik tido yer..
ermmmm…
UWAAAAAAAAAAAAAAAAA………..
(masa ni volume dia di tahap max)

So sweet jer kan hati bebudak ni….

2 comments:

POPO said...

hadif pon jd geng boboiboy jugak

Sal Saari said...

jgn jadik mcm afiq..sampai la ni jadi penakut..
sume tu gara2 suka tengok citer hantu lah..