Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, March 30, 2011

Terkena Jugak.

Assalamualaikum …buat readers kesayangan hamba..:p

Alahaiii.. malasnya nak bangun pagi . Elok jer time nak bangun hujan makin lebat plak turun..sambung lagi tarik selimut…. Hinggalah 6-45….. Ishh takleh jadi ni.. ..kan ter MC plak pagi ni kang… saper yang rugi..aku jugak kan yang besh...

Korang pernah tak dapat email macam ni. Tak pasti betul ke idak.. tapi aku rasa ni hanya tipuhelah semata mata. Rasanya la. Lagipun memang aku malas nak layan pun... Kalo diikutkan hati nak jer aku maki diorang yang tak reti bahasa ni. Tak reti reti.. aku delete jer..kan ader lagi masuk kat inbok.. sampaila kali ke3 aku tak layan gak.. agaknya dia dah penat kot tekan butang send..maybe beralih pada mangsa seterusnya plak kot.



Kesian dengan orang orang macam ni kan?..terdesak sangat nak pakai duit. Kot yer pun nak menipu..biarlah bijak sket. Ni tak..lagi nampak kebodohan diorang ni. Kena pegi berguru dulu sebelum jadi penipu. Setakat taktik macam ni..jangan mimpi nak kaya cepat la. Tapi aku heran.. masih ader lagi orang yang terpadaya dengan penipuan penipuan bodoh macam ni. Alahai.. tak dapat den nak nolong…

Tapi aku sokong ngan member aku sorang ni… dia siap boleh kelentong balik si penipu tu… padan muka diorang..ingat dia jer boleh tipu orang…. Sekali terkena dengan si mangsa… hambik ko.. baru ko meraban merapu tak tentu pasal. Cer baca teknik penipuan diaorang macam mana… kan aku kata budus kan melampau sangat plak.. tapi korang baca la sendiri….



Camner?.. budus ke cerdik ker atau bijak ke si penipu itu… korang nilai lah sendiri Soo pada korang kat luar sana..jangan sesekali terpedaya dengan duit beribu yang depa tawarkan..padahal itu hanya satu omongan kosong untuk menjerat mangsanya semata mata.

3 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

salam kak anie..

tu phishing site.. bank takkan pernah suruh kita buat urusan melalui email.
maybank memang selalu di tiru website dia... :D

just sharing

aCik Anie said...

waalikumussalam Naem..
waa..lama tak dgr kbo.. bb sihat?
Thanks atas maklumat itu....

♥naematulsaadahismail♥ said...

sehatttttttt sangat kaknie
alhamdulillah..bb ok kot.dh rs geli2 perut..

hait..no prob.sbb dulu kak dila penah tnya naem sumthing macam ni la..dia siap isi form segala lagi