Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, March 31, 2011

Selamat Tinggal & Gud Luck

Assalamualaikum…

Pada yang pertama kali menjenguk kat blog ni…selamat datang cikanie ucapkan.. terima kasih tak terhingga sebab sudi follow cikanie jugak..i follow u..u follow me..dak gitu?



Cer teka.. Benda ni sinonim dengan apa?..hehe… Saja nak suruh korang terliur…. Ekceli hari ni adalah hari terakhir untuk sorang staff ni. So untuk meraikannya… apa lagi..penuhilah permintaan terakhirnya untuk makan nasi kerabu. Lepas ni dah takkan jumpa lagi dah.. konperm ..kerat jari….aku dah mandrem … pasni dia akan datang balik cari aku…

Kak anie..nak nasik kabu… Kak anie ..nak nasik kabu….

Hehe.. baru padan muka…



Ekceli kalo ikut rasa anak tekak, dia nak makan Nasik dagang..walaweyyyy…saper reti buat nasik dagang. Aku memang tak pernah buat. Kalo cuba tu rasanya boleh kot. Tapi kena berguru dulula dengan yang pakar..



Tapi kalo nasik kerabu..takyah citer.. aku buat sambil tutup mata jer… muahaahaa…gila takbur…Takperlah.. nasik kerabu ni pun sedap gak.. takder kat kedai tau…Lepas ni memang dah tak dapat nak merasa la jawabnya.. kecuali datang umah bawak pizza.. keju lebih atau pun paling komanla ayam golek kat seksyen 7 tu sekor. Baru aku buat… :p..

Aper pun Selamat Tinggal duhai adikku. Pasni takder lagi geng nak berdebat… …. Moga berjaya kat tempat baru.. Makan nasik minyak nanti jangan dilupa orang Kajang.

9 comments:

Eza Ridzwan said...

suka gak nasik kerabu..tapi yg ada daging bakar tuh..klu ikan, sy memg x mkn ikan..gegege...

Sal Saari said...

sape nak benti lak tu..
nnti luang2kan masa jenguk blog akak
ada tugas utk awk...

Cik Sara Aspalela said...

wah...part mkn yg best nih

aizamia3 said...

dulu masa zaman anak dara tak suka + tak minat nasi kerabu tapi bila 1st pregnant.. mai aii.. itulah yang kucari2 sampai la dah jadi mak dara.. kihkihkih..

Anonymous said...

tengook nasi kerabu teringat kelate...huhuhu dah lame tak jadi pengomen tegar kak anie nieh...ermmm next week nak p jalan2 kelate nie.. leh bagi pendpat tempat mane wajib p nieh...
~miszz liana~

aCik Anie said...

eza- nasik kerabu memang sedap.. tak muak makan byk kali pun.. coz dia kan ulam-ulaman..

aCik Anie said...

cik sara.. best.. memang best..

aCik Anie said...

kak sal..budak eng yang benti

Aiza- kalo nak makan nasik kerabu..datang la Kajang

Mizz Liana..
Yer la.. lama hilang... tercari carik akak kat sini..
Kat mana best erk... KB jer.. sopping... Wakaf che yeh.. barang murah.. Rantau Panjang..

Anonymous said...

ermmm ade mslh dengan pc nie.. baru ok... huhuhu tercari2 kite yer... huhuhu terase glemer lor pulak hahaha ... thanks for the information..lagi kak kat mane yang best..~hahaha tak sabar nak berjalan-jalan nieh...
~miszz liana~