Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, March 24, 2011

Khamis yang.....

Assalamualaikum

Mulai hari ini entry aku mesti kena bagi salam dulu. Dan korang wajib jawab walopon aku tak dengar ok.

Sooo untuk hari Khamis yang suam suam kuku ni aku ok ok jer.. citer takder pun yang menarik. Cuma sedikit bangga bila dapat buat breakfast pagi tadi. Nasi Goreng Kicap, telur sebelah sama Nescafee o sajer. Ok la..Atleast ader gak benda yang boleh disoru. Yer dop?



Akceli aku sebenarnya dah jemu makan nasik lemak.. alih alih nasik lemak..esok nasik lemak depan umah, lusa nasik lemak depan kedai, tulat nasik lemak depan jalan besar. Jemu tau.. Tapi yer la… Nak bangun goreng nasik hari hari pun malas jugak. Sekali sekala pekena nasik goreng best gak… yang sebetulnya bukan jemu..ader ngap jer..Cuma malas tu yang terlebih.Tu pun sumer rencah aku dah siapkan malam…pagi tadi bangun campak bawang, campak ayam, sayur, rebus telor…done.

Kegemaran sekarang adalah nasi goreng pesen gini la. Ni style mak aku…. Konon rindu masakan mak la.. tu sebab …asal nasik goreng jer mesti nak kena taruk kicap..taruk ayam…pastu yang penting..ader telor rebus. .. Sampai En Suami dah naik bosan,

“asik asik style ni jer nasik goreng awak”…..

Tapi aku percaya mesti korang kat luar sana tu tengeh meleleh tahan rasa nak makan nasik goreng aku ni. Eeeee..seronokkkk buat orang macam ni kan…Tapi aku rasa macam tak sabar jer nak tunggu komen dari adik adik aku tu. Gerenti..menggelupur tengok aku tayang pic nasik goreng peberet mak aku. Tak caya korang tengokla komen diorang lepas ni.

“Rindunya nak makan nasik goreng yang Ma buat”

Pastu sorang lagi yang jauh tu plak…

“Sedapnya kak… suh la Ma pos sini”

Tak caya tengokla..Tu pun kalo depa terbaca post ni la.

Well, kita manusia ni biasala.. kalo orang lain buat sumer nampak sedap.. belom try makan lagi… waima nasi goreng putih kosong taruk telor semata pun nampak sedap. Tapi cer kita buat sendiri..emmppp…hampeh.. tak sedap la… Betul tak? Tapi kalo orang lain yang buat sumer sedap.



Apepun.. selamat makan.. aku standby jer bawah meja ni. Bos takder blakang aku ngap ajer… Issh..bilala diorang nak masuk meeting ni..

Oppss..pasal citer kesal semalam.. jangan risau.. aku dah cool down dah... kejap jer panasnya...lepas hujan sket..cerah la balik... hehe.. hanya lakiden jer paham..ilapubebehhhhh...

2 comments:

UmiDAnisH said...

Alhamdulillah rezeki Allah bagi pagi ni, sedapnya... =)

Sal Saari said...

uihh nampak sodap tuh...