Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, February 28, 2011

Ngantuk Weyy...

Mengantuk plak petang petang gini. Tambah plak terlebih makan lunch tadi. Takperla.. bagi peluang untuk aku hapdate blog kejap.

Pagi tadi dalam sejarah. Bangun pagi kul 7-20..... diulangi sekali lagi..7.20.. bukan 6.20... Subuh ntah ke mana....
Maybe sebab ubat batuk yang power semalam. Tak tahan batuk sampai terkencing kencing...tu telan sebijik... terus lalokkkk tak hingat. Apalagi.. macam lipas kudung la.. pampers anak tak sempat tukar... susu tak sempat buat... kesiannnnn.....

Ohh..nak update pasal Hafiy sket..... harap boleh bagi motivasi pada ibu-ibu yang lain.... Ekceli ini berita gembira buat aku la........ hahahha..(harus ader tanda ..hahaha itu untuk gembira okkkk)

Hafiy dah "free pamperss"... :) (gembira tak mak ngah dia tuuuu)

dah boleh cakap kalo dia nak shii..shiii... Berak lom lagi.. mungkin tak biasa lagi.
Tapi kan dia ada ngadu sakit kat perut la.. Aku rasa dia kencing tak lawas kot.. Sebab...kejap-kejap..nak kencing..tapi kuarnya sikitt jer. Tapi yang kelakar tiap kali nak masuk toilet dia mesti bawak keter skali... alasan dia car nak mandi...7 kali kencing 7 kali car dia mandi..... motivasi untuk dia kot..

Dan sedikit update pasal Hadif..
Semalam bawak Hadif pi jampi umah pakcik kat tempat kerja Ajeed. Kena calit kunyit kat badan...terkena baju putihhh..alohhhh sayangnya... tapi kalo ilang penyakit dalam badan tu alhamdulillah...baju kotor lantak pi la..janji anak sihat walafiat.... bukan nak taksub sangat dengan bomoh..jampi sampai boleh menyekutukan Allah S.W.T..Tapi sekadar berikhtiar, dah cara moden lambat sangat nak berkesannya...

Sooo.. itu jer... para ibu... termotibasi tak?....

No comments: