Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, January 24, 2011

Pulang Sudah



2 minggu yang lepas adik aku a.k.a Puteri Bungsu selamat sudah berangkat pulang ke Serawak kitak. 5 minggu cuti yooooo..tapi rasa macam 5 hari jer…betapa kita ini sudah berada diambang akhir zaman….. Kejappp jer rasa 5 minggu tu. So macam biasa la.. tiket direct dari KB tak ader kan… ada tu ader.. tapi kena turun KL dulu….alang kepalang naik KL… apa salahnya aku yang hantar. … so jalan senangnya … naik bas datang sini.. tido dulu semalam 2..pastu aku suh la dreber aku hantar ke Sepang. Dreber ko.. mau panas telinga Ajeed dengar aku panggil dia dreber. Ampun kan patik tuanku.. Patik hanya bersenda gurau….ermmmm….uhuk..uhuk…


So… macam biasa la.. memang selalu ambik tiket pi balik. Pastu ambik plak tiket yang paling budget… Mau tak budget wooo.. duit loan dah habis la. Kalo boleh nak jer ambik tengah malam, lagi la murah kan.. tapi pikirkan kesusahan yang bakal dihadapi… kan saper plak yang nak ambik dia kat sana. Kalo sini lain la. Sana terkontang kanting sorang diri. Member tu ada… tapi takkan diorang sanggup nak sewa keter memalam buta semata nak ambik adik aku ni kat airport. Itu satu hal.. Satu hal lagi.. Ko ingat dekat ker macam nak gi KLIA ker? dari tempat dia ke airport.. Jauh ooooo….


Hari berangkat tu..pepagi lagi kitorang bangun… bangun goreng bihoon…. Tapi tak makan pun adik aku… aku ngan mak aku jer bedal.. lantak la….kena flight delay….baru padan muka..hoho. Tapi nasib baik gak la dreber aku tu baik hanti sponsar kami breakfast kat MCD… Walopon minum kopi pahit.. tak kisah la.. janji perut terisi. Ader plak..pakcik nih.. beli kopi tapi tak ambik gula.. mana leh telan.…

Kitorang sengaja gerak awal ke LCCt…. Takut nanti jem ker… terlepas flight kan nayer plak.. tapi tak mungkin la jem kan?..highway… bukan jalan bandaran..tapi takperla.. kata orang beringat sebelum kena…

So.. lepas jer adik aku check in…kitorang terus berdesuppppp bali Kajang. Pakcik tu ader kerja… so dia tinggalkan kami kat GIANT jer.. Tukang ambik kat GIANT adik aku plak. Mau borong minyak masak. Pesanan khas dari Kelantan. Kat sana memang kering terus. Takder talian hayat. Kat sini kalo takder satu tempat tu boleh gi tempat lain plak. Kat kampung aku mana banyak pilihan. Kebetulan masih ader stok lagi kat GIANT tu. Apa lagi..borong 4 terus yang 5 kilo tu. Mak aku bayar 2 botol. Aku plak 2 botol. Puas hati?.. Takper… kalo tak puas hati ni aku beli lagi . Nak balik raya cina ni aku bawak balik skali.

3 comments:

POPO said...

huhu..
lawo gambar aku...
mu edit pkai gapo kak??
ngeh~

aCik Anie said...

Hehe pakai photoscape la.godek godek lebih sket comella.

POPO said...

hihi....
nti edit lagi ek
ngeh3~