Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, December 16, 2010

Dulu Lain Sekarang Lain

Dulu bujang sekarang dah kawin. Dulu kurus, sekarang sedikit gemuk.
 
Kalo dulu nak capai 40 bukan main susah. Paling tinggi 39kg. Korang boleh bayangkan tak kalo berat 39 dengan tinggi 156.. cekeding giler bebbb. Kurus sangat sangat..aku tgk diri aku sdiri pun takder selera. Ni kan plak orang lain. Tapi nasib baikla ada gak insan yang sudi jadi pakwe aku.. ahakss..jodoh kan?
 
Dan sekarang ni , bila berat badan dah naik ..isu lain plak yang timbul. Adusss... sekarang punah harapan nak dressing lawo-lawo macam orang lain.. Masa aku pi Sogo hari... berkenan sungguh tengok sorang awek tu pakai maxi labuh..wauuuu..cantik wooo... Nak la beli satu..
 
"Awak tak lawo pakai cenggitu.. nanti nampak perut buncit."
 
Terus kena pangkah.. Toingggg jatuh gedebuk meter aku...meter cuakkkk yang naik.... Walau hakikatnya itu memang fakta..bukan auta.
 
Tapi takper la.. usaha tu kan tangga kejayaan. Masuk hari ni dah 3 hari tau aku berjaya skip makan malam..yeeyyyy... Dan berjaya jugak memakai gerder 1 hari suntuk walau sekadar sapu minyak yu yee.. Dah susah sangat nak jumpa Pati Halia yang aku beli hari tu. Ntah mana letaknya. Sejak pindah sampai sekarang lom jumpa lagi. Minyak Yu Yee Hadif jer yang nampak depan mata. Sapu jer la.. Janji kuar angin.
 
Dan paling aku kagum bila aku berjaya tahan kencing semata mata malas nak pi toilet. Malas tahap dewa bila kena ambik masa laamaaaaaa ya amat nak bukak kancing kancing gerder ni.. Adalah la dekat 10 lubang... Tapi takper..nak kempiskan perut punya pasal aku tahan la. .. Tak mampu weyyy nak pakai Premium Betipul.
 
Sket lagi  ko tengok la...
 
Lihat badanku...rampingggg kannn?....
 
hohoho... geli ketiak aku dengar iklan ni..
Tapi lagi angker kalo iklannya berbunyi..
 
Lihat perutku..moncitttt kannnn?...
 

No comments: