Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, November 22, 2010

Red Wok

Hehe... kata tak nak update... tapi update jugak....Takperla.. tengah rajin sambil duk study untuk besok... Aku dah tua-tua ni rasa makin lembs la. Benda sesenang itu pun susah nak masuk kepala hotak.
 
Ok berbalik pada tajuk. Petang semalam weolls ke Manjaku Bangi. Biasalah kan...cari stok untuk budak berdua ni...Dypers, susu, puting susu.....dan cari puting untuk Hadif skali. Kali ni ntah kali ke berapa puting Hadif hilang. Malas aku nak kira .. Sakit hati....asyik hilanggggg jer. Yang baru beli hari tu pun dah ilang plak dahhh..... Dah la mahall.....oiiiitt 10 henggit utk puting bagi aku dah cukup mahal tau. Semalam beli 7 henggit tapi dapat 2..Murah kan?..Save budget.
 
Balik dari ManjaKu niat dihati nak makan jer kat luar. Malas nak balik masak lagi. Kat Seksyen 7 ni punya la berderet kedai makan satu pun tak berjaya menarik perhatian ku. Nak ke Chan dah terlepas jauh. Sudahnya berpusing-pusing 4-5 kali kali kat area Sup Urat Ketin (SUK) tu. Cari punya cari maka sampailah kami ke Red Wok.. Ok la ...decide nak makan situ jer la. Pekena steambot best gak kan?
 
Sedan-sedan elok kami dapat parking...Hadif plak..zzzzzzzzzzz tido. Alahai, kesian plak aku nak kejut dia.Baru jer dia tido ni..silap silap ngamuk sakan kan.. Takpela..tunggu la kejap lagi kot dia nak bangun... Dekat 10 min kitorang lepak dalam keter Hadif tak bangun-bangun lagi.Sooo camner ni?...
 
Jom la balik..masak kat umah jer la... perut ada dalam petiais tu.. beli rebung beli santan... masak lemak jer.... beli telur masin skali...
 
Sudahnya kami patah balik... menyinggah kedai runcit kejap beli apa yang patut... balik umah terus masuk dapur.... sejam kemudian siaplah menu yang dirancang secara tiba-tiba dalam keter tadi. Maka jimatla duit kami untuk di laburkan ke Red Wok.
 
Psttt : Red Wok ni milik radhi OAG ker? Ader org cakap....
 
 

2 comments:

~Eila @ Along~ said...

salam cik anie..
eila pun dah lama tak lepak red wok.. hihihi..
red wok bukan milik radhi .. milik cina muslim yg low profile...

aCik Anie said...

ooo yer ke.. info yang salah rupanya... takperla..janji steamboat situ murah kan?