Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, October 27, 2010

RESULT dah Kuar...

Yi Haaaaa........ (sambil joget gelek-gelek..pusing-pusing)
 
Takderla hepy sangat... tapi dah blom bersediakan.. takkan aku nak sedih plak. Sampai masa nanti aku nak jugak.. tengokla 2 tahun lagi... Ermm 2 tahun lagi aku dah tuo plak. Takpela.. awalkan sket......awal tahun 2012. Ok tak laling.. (sambil jeling angkat-angkat kening kat Ajeed).
 
Aku gerenti adik aku Si Ila mesti menggeletis nak tahu keputusan aku ngandung ke idak. Yer la.. kesian jugak kat dia.. nak sangat ngandung tapi tak dapat-dapat. Si Sarah pun nak masuk 5 tahun. Dah besar pun.... Tapi percayalah kawan-kawan.. saper yang jiwa kental jer boleh ader anak ramai... pempahamm jer la. Tapi aku respect giler ngan Ila... kalo bab jaga anak boleh bagi A++. Kalo nak banding dengan aku ni. Siyess..bukan nak puji adik sendiri. Tapi mak aku pun puji tau... laki aku punnnnn... sentapppp weyyyy. Memang dia terbaik punya service utk anak dia masa dalam pantang...
 
Elok jugak ader persaingan... baru ader kemajuan, yer tak? Janji persaingan tu menjurus ke arah kebaikan. Impaknya kat aku jugak kan?.. so dari situ aku boleh improvekan diri aku sendiri walaupun tak sehebat dia....
 
Ingat lagi kisah si Ila dalam pantang. Sanggup ko 20 kilometer cari nestum...naik motor lagi dalam pantang tu.. yang lagi kesian separuh jalan nak menghala balik motor pancit... siap tolakkkkk la pulakkkkk...aku tukang tolak..dia kat depan.... punyalah risau anak nangis sebab lapar. Yang klakarnya cari nestum yang bawah umur 3 bulan.. mana ader weyyyy...dari satu kedai ke satu kedai... tak jumpa-jumpa jgk. Mana nak jumpa, nestum kan atas 6 bulan baru boleh bagi. Punyala naifnya kami masa tu....lagipun dia kan baru dapat anak sulung.. aku pun lom kawin lagi, so takder pengalaman la pasal makanan baby ni. Dulu henphone bukan senang nak kontek org tu orang ni... nak call orang kena pakai public. Sudahnya sumer kedai dalam 3 buah kampung kami khatam...tak jumpa jugak.... balik dengan hampa. Akhirnya .... mak aku masak gandum bagi Aqil makan gandum. Habis 2 sudu besar... brulllppppp.....kekenyangannnn...lantas ketidoran dalam senyuman.
 
Masa 1st time dapat anak buah... memang excited giler. Kalo korang nak tahu... adik aku lagi laku @ gatal dari aku tau.. sebab tu dia kawin dulu. Aku masa tu baru tgh tangkap leleh ngan Ajeed. Sooo perasaan nak anak sendiri memang tengah membuak-buak. Selalu gak la aku feeling sorang-sorang anak si Ila tu anak aku ngan Ajeed...kononnnn..cehhhh......
 
Sekarang...nah ambik ko..sorang satu tuhan bagi... nasib baik yang ni negatif.... kalo tak... memang tak sempat nak pakai kain la jawabnya...kiri kanan belakang depan...ibuuuu..buuuu....maaaaa..... aduiiiii....very the fenin acik tau.
 
 
 

No comments: