Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Sunday, October 17, 2010

MACAM-MACAM ADA.

Minggu lepas Ajeed ader citer ader kedai baru bukak kat area tempat kerja dia. Kedai memproses pelbagai jenis rempah. Rasa aku ader lebih 10 jenis rempah. Ko nak makan aper..gerenti sumer ader.


Dan semalam..Ajeed bawak balik 5 jenis rempah..Rempah Gulai Kawah, Rempah Kerutuk, Rempah Kurma, Kari Ayam dan Kari Daging….Ni biasala..kari-kari… Aku tanya Ajeed..

Wak… akak yang buat ni orang mana?
Orang klantan capur Ganu capur Siam…
Ermmmm…mesti sedappp….
Awak percaya ke?…
Abih.. awak tipu ker…..
Awak ni….sumer nak yang klantannn jer…

Kari ikan, daging, kerutuk dah cuba..ermmm boleh tahannnn..rasanya memang sedap.. tak rugi beli.. cuma tinggal rempah gulai kawah dan kurma yang blom cuba lagi...

Hari ni ingat nak pi cari daging cincang sket.. nak cuba rempah gulai kawahla. Kalo nak gulai kawah tak sedap guna daging elok semata… kalo dapat campur ngan daging cincang..pastu ader lemak-lemak sket baru terangkat kan?..

Camner plan aku nak skip makan malam ni.. asyik cakap pasal makan jer… jawabnya plan kelaut jer la……

No comments: