Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, October 27, 2010

KE FARMASI

Semalam En. Hubby call balik kije ajak gi farmasi.. Nak beli pregnency test kit...gilo apo.. 3 minggu lebih dah lewat. Biasanya aku takder selewat ni tau. Kalo lewat pun seminggu jer...lebih dari tu non adanya... dag .. dig .. dug..jugak loooo.....
 
Ajeed : Awak ni standby dah ke nak anak ke-3
Aku : Dah ader terima jer la wakkk....
Ajeed : Ermmm yerla... tak kisahlah saper nak mengata pun
Aku : Mengata apanya?
Ajeed : Yer la.. beranak stahun sorang...
Aku : Alaahhh.. takdernya..dah rezeki..lagipun saya ader laki...
 
Sooo... 5-50 habis jer kerja terus pi cari farmasi. Tak sabar ni... yerla.. mau aku boleh duduk diam kalo dekat 21 hari sudah lewat wooo.... Aku ni nak kata nak pun tak juga.. Kalo boleh tak nak lagi la.. Hadif baru masuk stahun. Baru boleh merangkak. Kan kalo terberanak dalam masa terdekat ni aku rasa dia takleh jalan lagi kot. Kesian la. Dulu masa Hafiy memang aku nak pun. Tapi bila dah ader 2 ni.. lambat sket pun takper la. Yer-yer Ajeed tau...
 
"Mana tahu yang no.3 ni popuan"....
 
Hehehhe...excited jer dia. Sekali nak..sekali tak nak... ekceli bukan tak nak.. blom nak lagi. Kan terus tuhan tarik nikmat tu baru ko tersengih. Nauzubillah.
 
Kat Farmasi
 
Budak Farmasi : Akak cari apa...
Aku : Pregnency test ada tak?
Budak Farmasi : Akak nak yang 2 hari sebelum period ke?... yang 2 hari lepas period ke? atau yang biasa..
Aku : Macam mana tu?..yang biasa jer la.. alaa yang terlambat datang period..
Ajeed : ooo.. yg biasa la tu kak...
Aku : yang tu jer la..
 
Rupanya ader macam-macam jenis jugak erk.. aku ingat sumer sama..bantai 1 jenis jer. Takpela yang jenis mana pun janji kuar 1 line... not 2 uolllssss... hahhaa...
 
Balik umah jer terus Ajeed suh aku check.
 
"Malas la.... tunggu la pagi besok"
 
Sajer jer aku nak mendera mental Ajeed. Biar la dia tunggu.. nak tahu siksa ke idak menunggu. Apalah sangat kalo bandingkan dengan aku yang tukang kandung ni. hahahhha...Yer tak?
 
Pstt: Nantila sat lagi aku citer kuar 1 line ke 2 line...
 
 

6 comments:

nalhuda said...

heheh..aku hari tu lewat sbln lbh...excited sesangat..sampai 4 aku beli. selang seminggu beli lg..lastly...nak raya...aku period...hadoiiii

♥naematulsaadahismail♥ said...

jengjeng,,,,
apakah resultnya
hehehe...eksaited lak

ayu said...

akk ni, suspen tul. ayu pun tunggu nak tahu gak ni..hehe :)

aCik Anie said...

T- adoi sayangnya. Aku pun igt mu peknen
naem - puan naem bila lg tu. Ke tunggu habis study dulu
ayu- akak lg suspen tau

♥naematulsaadahismail♥ said...

kak anie: kalau ikut nak,mmg sekarang nak.ngee..xmau tunggu abes study.lambat la..sobsob...

aCik Anie said...

yer la.. rugi tau... mcm akak ni umur dah lanjut anak sulung br nak masuk 3 thn