Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, September 30, 2010

STOK BARU

Sekali cuba rasa nak lagi. Aik..sedap plak.. lepas sebijik-sebijik aku telan… Murah pun murah.. bugdet…datang dari nunnn jauh di Teluk Intan...



Raya lepas dah beli satu balang. Rasa macam tak cukup jer. Trus order 2 balang lepas raya. Soo saper-saper yang datang umah lepas ni.. ni jerlah kuih yang ader. Tart nenas n almold london yang ada sket tu pun dah hancur berderai bersama kaca. Sayanggggg.

Aku rasa bukan susah pun nak buat kuih mazola ni. Tapi rasanya kuih tunjuk-tunjuk ni lagi senang dan cepat kot. Tunggulah nanti kalo aku dah jadi surirumah sepenuh masa. Sumer kuih raya akan aku buat. Walaupun hakikatnya tak pernah sekali hayat pun aku buat. Tapiii.. apa susah.. resepi kan ader.. tiru sebijik macam kat resepi tu menjadi la.




Ok lagi tak kalo aku nak buat stok raya haji?… Sebulan lebih lagi ni… Raya haji tahun ni turn kat sini. Raya ke2 baru balik Klantan. Sudah terbayang-bayang daging lembu fresh yang disinggang…perut lembu yang di buat air asam… daging batang pinang yang fresh kemerahan digoreng kunyit bersama bawang holand & lada besar jer…. Ohhhhhhh tetappppppppppnya.….

Nikmat yang tak terkata… tak sabar tunggu tarikh itu….171110…….

No comments: