Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, September 15, 2010

KRONOLOGI RAYA 2010

Sekali bunyi macam seram jer..macam kronologi kematian Jutawan Kosmetik terkenal plak.. AL-Fatihah utk arwah…dan 3 yang lain tu….

Ermmm..agaknya ramai lagi yang masih bercuti ni..jeles weyyhh….dah kena kerja hari ni. Kalau ader yang dah start kerja pun maybe mood pun down jer ker..yerla..masih dalam mood raya. Takper..mood raya bakal bersambung weekend nanti.

Hari ahad lepas kembali ke Klang.. raya kat sini la plak.. kan kalo konker 1 minggu raya Klantan… muncung sedepa la gamaknya..ihikkss…

Rasa cam kejap jer balik 5hari kat sana..kalo ikutkan 3 hari jer.. hari sampai dan hari balik sini mana leh dikara separuh hari. Aku balik sna pun 2 hari nak raya …means hari rabu la. Itupun 12 jam dalam keter. Ya ampunn…hazabbbbbbbbb. Anak berak…bapak kencing..ibu plak na terberak sama. Tandas plak sepanjang jalan penuh.. mana nak jumpa tandas yang takder orang musin raya gini.

               

Tempat yang kami berenti ni 1km orang yang beratur tunggu turn nak masuk.. fuhhh.. mencabar keimanan betul.. nasib baik acik tak puasa. Punyala selamba badak sorang hamba allah ni… siap jual berger depan mesjid tengahari buta. Depan mesjid tu.. lagi selamba badak bila sorang yang layak dipanggil pakcik beratur skali nak beli berger.. aku igt untuk anak dia ker.. rupanya dengan muka tak malu makan depan kitorang.. Nak jer aku snap gambar masuk blog.. buat malu jer la.



Sepanjang-panjang jalan tu ader jer eksiden.... bumper ke bumper takyah citer la...biasa la dah jemmm.. ko langgar bontot aku..aku plak langgar bontot ko...Hahhh ..yang ni plak dah nak sampai umah dah..jumpalak Viva naik divider....macam-macam....


Kitorang sampai betul-betul depan umah ngam-ngan nak buka poser…. Alhamdulillah…sempat bukak poser ramai-ramai.. solok lada, rebung celur, budu, ayam goreng. Kerutuk daging, colek perut… huhhhh..sumer lauk kegemaranku…..lepas tambah.. tambah….opsss..lupa kuih-muih yang mebelesss… akok n kepek idung….. malam tu awal lagi dah zzzzzzz…penatttt..dengan kenyangnya lagi plus 12 jam dalam keter…

Stop la kejap.. ambik mood nak sambung kerja balik…citer raya akan bersambung di lain entry…..

No comments: