Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, August 4, 2010

SOALAN² BIASA

Hati rasa argggghhh....malasnya..bosan.. sumer bersatu dalam benak fikiran . Banyak kerja lom settle... BAJU RAYA LOM CARI..(bold tu)... umah blom berkemas.. barang-barang masih tunggang langgang. Nak je aku buang... Lesen blom settle lagi... dah gagal masa buat 3 penjuru hari tu... argggh..malasnya nak repeat lag pastinya RM180 budget asal untuk raya melayang.

Mana satu aku nak mula dulu. Kalau la................ ada DOREMONNNNNNNN..........tulunssssssssss

Korang mesti pernah melalui soalan-soalan yang macam-macam yang kadang-kadang macam panass berdesingggg sing..sing jer kat ujung telinga..contoh la...

Kalau lom kawin...
Korang ni bila nak kawin?....

Tapi bila dah kawin...
Korang ni bila nak ada anak.. takkan nak berdua jer....

Bila dah anak sorang plak...
Korang ni bila nak menambah...takkan nak sorang jer.. cari la kawan utk anak ko tu...

Bila dah dapat kawan anak.. tapi 2-2 lelaki or popuan..salah satu la..
Korang bila nak dapat gegel plak.. 2-2 boys tu....

Bila selera makan menjadi-jadi lantas perut pun semakin membuncit...
Bila nak habis makan ni... hujan pun dah lama stop.....

dan bila dah mula gemuk..buncit sana sini...
Bila nak kempis ni.. kalo tak kurus aku cari bini lain ...

Pulakkkkkk....pelepang singgah kat muka...

Kesimpulannya... manusia ni kan tak pernah nak puas dengan apa yang mereka dapat ... atau apa yang mereka lihat. Bukankah sumer tu adalah datangnya dari tuhan... so syukurr.. sukran...sukran.. usah terlalu mendesak..biarlah ianya berlalu secara semula jadi...

No comments: