Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, August 13, 2010

SABTU YANG BEST

Yihaaa.. besok dah Sabtu.... sukerrrrrrr.....

Hari sabtu antara hari yang paling best dalam seminggu. Sebab apa aku cakap best…Firstly sebab aku tak kerja..sehari suntuk boleh spend time kat umah layan anak-anak…..2nd sebab Ajeed jer yang kerja. Kalo dia ada kat rumah bikin hati ini jeles..sebab kerjanya hanya tido..tido..tido dan tidooo… Ok la..aku boleh accept la kerja dia teruk.. masa kat umah la dia nak rehat. Tapi aku tetap jelesssss…..


Dan silalah awak jeles bila tengok anak-anak lebih rapat dengan ibunya..bukan babahnya...hwa..hwa...hwa... yerrr tahu... cari duit untuk kita kan...?


So masa dia takder macam-macam aktiviti kami. Pagi memangla kena bangun masak untuk makan pagi siap-siap. Biasanya nasik goreng jer. Kalo paling malas pun masak nasik putih sama lauk dinner malam tadi. Air nescafe wajib ader…kalo non ader makanya berlakulah perang dingin salju antara aku dan dia.

Dah settle sume ….. Sebelum keluar Ajeed diwajibkan bayar Dam dulu kat Hafiy… Dendanya..gula-gula sugus atau Milo kotak kecik atau Vitagen 1 bungkus yang akan habis dalam masa 10 min jer kalo tak di simpan atau disorokkan dalam bahasa kasar.
Tapi ini sumer citer bukan bulan poser.. kalo poser camner schedule kami bertiga. Agaknya tido..tido dan tido...tido lagi... tapiii..takleh tido gak sebab budak berdua ni kena makan. Kenalah buat sesuatu yang boleh mengenyangkan perut diorang. Tapi yang pastinya aku takyah prepare bekfest pepagi.....huuuhhh.... kul 10 baru bangun...wahhh syiokkknya.


Hafiy ni aku perasan sejak pindah umah bawah gila jakun bila ader bas ker..lori ker lalu depan umah. Sumer benda dia punya…

OOOO… Bus Piy (Bas Hafiy)…
OOOO… Car Piy..

Kan lori sampah lalu…

OOOO… Oyi Piy (Lori Hafiy)

Pendek kata sumer hak milik dia. Aku iya kan ajer. Selagi tak iye kan..selagi tu la..bu…bu…bu… bingit telinga….

Sekarang dia dah selayaknya boleh dipanggil gud boy.. sebab dia sangat menyayangi adiknya..kalo dulu..pantang adiknya sentuh sket.. terus pelepuk..tak pun cubit..sekarang ni alhamdulillah. Adiknya plak yang suka membuli sekarang.


Sekarang bolehla main sama-sama. Toys dia pun adik boleh sentuh.

Dik mbik ni….
Pi..ni…..( Pi for Hafiy)



Hahhh..kan elok..main sesama… barula ibu panggil..Gud Boy…



Aksi penutup.............Waka...Waka...

4 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

geramnya tengok hadif.bulat mata.
hafiy bibir sepsi.

aCik Anie said...

a'aa..nampak sgt kebulatanmatanya..sebab muka dia cengkung..
tapi bibir hafiy seksi...ermmm...ikut gaya bibir ibu dia kot..hehe

♥naematulsaadahismail♥ said...

geramnya tengok.nanti nak tenung lama2 2badik2 ni. kot2 kenan. hiks :P

aCik Anie said...

hehehe.. lain macam jer bunyinya... dah ke"lewat"an dah ker?...