Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, August 17, 2010

NAK DAPAT YANG MURAH KONON..

Sambungan dari entry lepas.. yang konon-kononnya berlaku kejadian yang tidak diingini..Allaaa takderla suspen sangat citernya...cuma ekon tu takleh pasang jer... orang tu jual ekon rosak.

Compressor ekon tu langsung tak jalan… terus la Ajeed call kawan dia ...

Jack (bukan nama sebenar)… Ko jual barang rosak kat aku ni
Ehh..aku cuba pasang hari tu sejuk..
Takder.. dah tak boleh pakai.. Takperla..nanti aku datang sana ambik duit aku balik.

Baguss… saper suruh tak confirm betul-betul sebelum jual..Yang tukang bukak tu pun satu… takkan dia tak check dulu sebelum pasang. Huhhhh.. kata jer pakar dalam pasang memasang ekon.. benda kecik camtu pun takleh detect. Sudahnya upah tanggal pun kena..upah pasang pun kena…. Pasang yang baru tu takyah kira la….. gerenti la kena. Rebeh pokek laki gue.

Ekceli ekon ni kat umah lama si Jack (Bukan nama sebenar) tu. Dia sekarang sudah pindah. So umah lama tu disewakan. Agaknya budak yang sewa umah lama dia dah lenjan habis-habisan hingga ke titisan yang terakhir kot. Tiba kat tuan rumah...trus suh bukak ekon bila dengar ader orang yang nak beli.

Discus punya discuss akhirnya dapatlah kata putusnya...pegi kedai ambik ekon baru .....Apalagi berdesup diorang naik lori tinggalkan barang bersepah-sepah macam tu jer.. macam la terdesak sangat nak pakai sumer tu.... tukang pasang tu suka la...masyuk..masyuk. Tapi betul jugak kan…ya la takkan nak tinggal lubang telohong camtu jer...nak tampal balik alaaaa.....…lubang dah tebuk…. Wiring dah buat… batang paip dah pasang….nak taknak kena pasang jugak….betul tak?

Balik-balik tengok kotak Panasonic punya..wahhhhh…... (itu sumer duit tu.). dari 300 trus ke ribu riban plus upah pasang ekon buruk tadi…. Hehehhe…rasa macammm..Ya Allahhhh…membazirnya duit..bagi gitu jer kat orang. Eh ... aku nak tanya pendapat korang….

"Aku yang kedekut atau dia yang membazir. ... cuba habaq mai...."

Takper wak..nanti kalo kita pindah kita angkut skali..bukan takleh cabut..
Yaaaa la… tapi bill pun bulan-bulan of coz la bertambah-tambah kan?..

Wat ever la daling… janji I pun boleh tumpang skali kesejukan itu..... nak marah pun..yer la..benda dah terlanjur... Tapi sekali pasang...wahhh..nyaman gitu.... Langsir separuh siap takper... janji dapat tido dengan jayanya tanpa pikir kepanasan sampai kadang-kadang tu rasa nak tido pakai kain batik jer..ehh sopan aper..dari bogel terus. Ntah la en.somi ni.. bila nak pegi beli rail langsir tu. Dia main cangkuk kat grill jer...elok la..langsir sliding main paku...langsir bilik main cangkuk.... sempoi jer....



Beli ekon 1 dapat percuma Kitchen Set ni. Huhhhh takder maknanya dapat menda ni. Jadi mainan Hafiy jer..ke hulu ke hilir bawak benda ni. Yer la sangat aku nak masak pakai senduk ni…bila pikir duit yang ribu riban habis ..dapat setakat senduk 4 jenis ni rasa macam alahaiii...tak padan ngan duit keluar... see..see..masih tak puas hati kan... alaaa setakat senduk sodek macam ni boleh dapat kat pasar malam jer.



Psst : Masih dalam mood tak puas hati..tapi ekon dah 2-3 malam aku lenjan sampai lebam hingga ke pagi....huhuhu...sejukkk..sejukkkk...

No comments: