Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, August 17, 2010

LAMBAT BETUL 5-50pm

Tempat lain kalo bulan poser biasanya balik awal.. tempat aku takkkkkk…5.50 jugak. Apa salahnya buat 5-30. Lagi afdhal kul 5-00. Prihatin la sket ngan bz mother cam aku ni...kan ambik anak lagi...singgah kedai plak tu..beli lauk..pastu balik ingat boleh rilex... masak la plak weyyyy...... Ini tak... individualistik..... cehhh.....

Ntah kenapa belakang ni rasa lenguh-lenguh. Duduk tegak tak kena.. bongkok pun tak kena.. kenanya tidur kot..baru settle. Tapi aku perasan la lately ni, bengkak (Risa) kat atas belikat aku makin membesar. Pernah gak cuba jumpa tabib …tapi kalo setakat sekali pergi tak jalan punya. Tabib tu suh datang 2-3 kali lagi. Tapi macam mana.. aku kat Kajang.. tabib tu kat Kampung. Takperla sambung balik raya ni la.

Tengah kusut piker berbuka ni nak makan apa. Daging ada, udang ada. Mau masak apa yer…..piker-piker. Yang pasti aku mau makan Roti yang bernama John berbuka nanti. Tapi bila piker beratur panjanggg….arghhhhhh malasnya…. Tak sanggup beratur panjang. Tapi takperla..usaha tu kan tangga kejayaan.

Semalam ingat nak masak Siakap Stim campak ajer… tapi pegi cari kat kedai ikan tu plak habis. Ahad lepas ke Carefour..Ajeed dah offer nak ikan Siakap ker?…sebab murah sangat. 6 henggit sekor. Disebabkan telinga aku yang separuh pekak aku cakap tak nak..sebab aku dengar dia cakap ikan Kap.. Hujung-hujung jer aku dapat tangkap.

Ohh.. sudah datang idea mau makan apa… Udang Masak Lemak kalo ader nenas lagi best kan..then daging tu goring bodoh campak bawang lada jer…. Ok settttt.

Pic kat bawah tiada kena mengena ngan isi perut entry ini....Sajer nak sahut cabaran lelaki baju biru dlm entry lepas.



" Wak ..jom cari baju raya warna biru"........


Pstt : Selalu sangat letak gambar makanan..kan ader orang tak suka plak… takper aku letak gambar gelang 4 hengget. Budget raya dah habis. Sila pakai gelang ini. Cantik wattttt?

No comments: