Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, August 25, 2010

DEKO DEKO…

Dekat sebulan aku pindah..baru ader masa nak gantung frame bagai ni. Siyes memang takder masa… macam-macam kerja nak kena buat. Lagipun ntah mana simpan sumer paku-paku..tukul… Ambik masa gak nak mencari tu.

Dah lama dah aku rasa macam nak jer cari paku tukul nak gantung sendiri.. tunggu En Suami memang lambat…. Akhirnya terbuka gak hati dia nak deko-deko versi kami. Masa nak gantung ni pun sempat lagi perang mulut… bukan cium mulootttt tauuuu..ohhh nooooo……Aku nak gantung rapat-rapat dia nak jauh…. Akhirnya dia gak yang menang.. yerla.. kalo tak menang gamaknya tak dapat la aku merasa sup tulang berbuka nanti.. kasi jer la dia menang…untuk kegembiraan perut kami bersama…dak gitu.

Macam tak lawa jer pasang jauh-jauh kan…..Takperla..lawa di mata suami.. aku ni kan low profile... kata nak jadi isteri solehah wanita muslimah.. kenala setuju ajer dengan pendapat suami mithali...sokong takk?



Ahad lepas…. Terpaksa bermurah hati beli cermin . Pakistan datang jual. Aku terlupa nak kunci pagar…menonong jer dia masuk sampai depan pintu…

Nak tak nak ambik la jugak. “nak tolong Pakistan tengah banjir baiiiiiii…..”
Kalo yer pun nak jual barang..takyah la guna alasan pelik-pelik…. Kalo kena gayanya aku ambik… kalo aku berkenan la…Tak boleh jadi ...lepas ni kena pastikan pagar sentiasa terkunci.



“Akak..kasi tolong sama saya… Pakistan banjir sekarang…. Ambil la.. 5 kali bayar 20 satu bulan saja….banyak murah”

Pandai jer kan … kalo dah memang dasar putar belit alam… membelit jugak… siap paksa-paksa lagi. Aku sajer kasi alasan suami takder kat umah. Dia tak suka beli barang tanpa izin dia…

Aikkk…. Tetiba balik plak orang tua tu.. apa lagi kena goring ngan Pakistan tu la… Ajeed ni orangnya lembutttt hati….. trus tanya cash… terus ambik… dah tuuuu… maasuk jer umah boleh plak cakap....

“Alaahhhh… padahal awak memang nak pun kan……”

Seeee….aku plak yang kena… walhal dia yang setuju nak beli … takder pun keluar perkataan kat mulut aku nak beli cermin tu

Tapi dalam hati adala........ hehe…sebenarnya tak beli pun aku tak kisah... kalo dia beli..alhamdulillah

Betul la…. Hanya Jauhari mengenal manikam…opsssss……..Hanya Letcemi Mengenal Maniam……

3 comments:

DeLLa said...

cik anie..warna dinding umah kita sama..hehe..frame tu kan..kalo cik anie ade byk frame...boleh collage kan...lg cntik tau..hehe

d'anie said...

cantik lah..suka gak ngan deko jauh2 tu.. Jauh tp dekat dihati ..ahaks

aCik Anie said...

della- berkenan sgt dengan warna ni. Tulaaa..kalo ada byk mesti canti..tambah lagi 2 kan.. tapi susah nak jumpa yang sama pattern la

d'anie- cantik gak.. kalo dipandang lama-lama sket