Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, July 23, 2010

SETTLE SATU BAB

Malam tadi dah settle satu bab… deposit 2 bulan sewa dan sewa 1 bulan plus api air… lumayannnn… soooo sekarang tengah piker nak pack barang… aduiiii malas ya amat….. salah satu sebab aku stay lama kat umah lama..ni lah.. malas tahap dewa kalo bab pindah barang. Barang tu takder lah banyak mana pun.. tapi kalo dikumpul ader la 2 trip lori 1 tan tu… itu ok la..kerja lelaki… tapi bab kemas mengemas nii.. kalolah aku ader poket doraemon…. Toiiiiii…….KEMAS BILIK INI WAHAI TONGKAT SAKTI……

Bahagianya kan…. Makin ramai lah pesakit Obesiti kat Mesia nih

Ingat malam ni nak antor la sket-sket barang kat umah tu.. tapi basuhnya idak lagi. Pagi tadi terserempak ngan jiran belah umah tu…

Akak ada hal ke hari sabtu 31-7 ni…kalo takder aper-aper hal…jemput datang umah.. ada buat makan-makan sket.. sempena nyambut poser ngan masuk umah skali… lama dah pindah.. baru nak buat doa selamat..
Akak nak pindah hari tu..tapi insyaallah la..kalo free sket akak datang….

Maunya aku menolak wey…. Dah la hari tu penat memunggah..elok sangatla kalo dijamu dengan nasik.. tak menolak la…. Kami ni jenis jiran yang tak suka mengecewakan jiran lain.. Kami akan usahakan untuk datang…

Jangan risau dikkk. Makan memang keutamaan kami dik….


Malam tadi sibuk kemas mengemas.. terjumpalah benda alah di kat atas sofa… ntah bila masa Hafiy letak kat situ… tempat tu terlindung sket… so tak nampakla… kalo dijenguknya baru nampak. Malam sebelum tu aku dah perasan..dia sibuk main masak-masak…. Sedarla Fiy..ko tu jantan… Sebenarnya dia tiru gaya aku masak kat dapur… Kualinya kertas mana datang ntah… gamaknya buku color si sarah yang tertinggal tu kot… sudipnya yang aku jumpa tula… sosnya botol losen aku.. botol minyak Yu Yee… botong minyak Johnson… siap mulut pot pet pot pet lagi … Pastu dia tuang la dalam kuali imaginasi dia tu.. kalo tuang sajer takperla wey.. dia siap bukak tutup tu sumer..kalo minyak masak gerentila kluar.. losen tu lambat la sket…hahhaa.. gitulah gaya budak jantan main masak-masak..

Ermm.. macam tak sabor jer nak sambut poser kat umah baru….. rasa macam nak buat makan-makan jer…ok tak?.. saper setuju…


Psst: Lah..ko jangan ketuk pintu umah lama plak lepas ni…ketukla umah no. 36 yer…

4 comments:

wHite Salju said...

kakni pindah umah ker? katne? besh kan dah ade umah sndiri....:)

iza said...

lorr...knp pindah?...nak pindah kemana plak nie?

iza said...

?

aCik Anie said...

dekat area situ gak