Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, May 27, 2010

HAFIY ADMITTED- PART 1

Ceritanya bermula di sini,,,

Minggu lepas macam biasa.. ahad balik RP hantar duit pencen, balik dari RP singgah umah kawan jap,, dia ada buat acara makan-makan. Sampai umah dalam pukul 7... tgk Hafiy macam tak sihat.. badan pun panas gile.. check suhu dalam 38.5 .panasssss sgt.. trus bagi ubat.. malam tu dia senang sgt tido.. aku jelum kepala dia dengan air pun dia tak marah.. kalo tak jangan harap dapat letak tuala atas kepala dia.

Dalam kul 5..bangun bancuh susu,.... sekali lagi badan dia panas..... bagi ubat lagi... ok la.. pagi senin tu aku macam biasa siap hantar dia ke taska. Dalam kul 10 aku call taska ..tanya keadaan dia... pengasuh cakap dia tido,,, tak banyak cakap.. risau la.. dalam kul 11 taska call...aku tgk nombor taska kat screen dah rasa mcm ader berita buruk yang dia nak bagitau...

Ni mak Hafiy ke?
Yer naper....
Hafiy kena tarik la kak...

Rasa macam jantung aku stop kejap...

Macammana leh kena.. takper akak balik sekarang....

Terus call Ajeed.... isi form time out,, mintak driver hantar taska... Sampai jer taska trus masuk carik dia.. sebenarnya kat luar lagi aku dah dgr suara dia nangis.. ambik jer dia..trus bawak klinik.. masuk jumpa doc...trus masuk ubat bontot...

Kat klinik Ajeed sampai..trus pecut pegi hospital... masuk bilik kecemasan....

Nasib baik Pira ada masa tu .. kalo tak mesti lambatla Hafiy sampai Klinik...

4 comments:

[-suziey-] said...

isk bahaya tarik ni..syukurla hafiy ok..get well soon hafiy

Cik Anie said...

yer la suziey.. 1st time hafiy kena mcm ni.. lepas ni kena aware la...

wHite Salju said...

alhamdulilah...sib bek ade hamba allah yg gelap tu...syukur lah cpt2 bawak hafiy ke kenet...

Cik Anie said...

itula pasal... nasib baik dia ada