Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, May 31, 2010

DARI BOTA

Sambung balik cerita pasal kenduri kat Bota Kiri. Hari Jumaat tu hanya family kitorang jer yang sampai awal. Rombongan dari Kelantan tu sampai dalam kul 3 pagi. Diorang gerak dari sana pun dah petang..dalam kul 5 gitu…



Dalam kul 3 diorang sampai..dahhhh tak lena tido.. dekat sejam plak duk boraknya.. yerla.. lama tak jumpa.. Hadif pun tersedar jugak… lagi la susah dia nak tido…Cubaan untuk kejutkan Hafiy.. tapi aku tak kasi.. kan kalo dia yang sedar..memang susah la kami sumer nak tido.. nenek n atuknya memang dah tak sabar nak main ngan dia.. besoknya pepagi lagi nenek masuk kejutkan Hafiy.. terpinga-pinga si Hafiy.. yerla.. tadi aku tido diorang takder.. pagi ni celik mata ..ada depan mata… wahhhhh magic giler ni. Hafiy yang konon malu-malu kucing setiap kali jumpa...10 minit lepas tuuuuu,...... harammmmm nak duk diammmm.



Dalam kul 11 weolls siap-siap.. pakai baju lawo-lawo… kami gerak menuju umah pengantin asing-asing.. diorang yang sampai dulu…. Sebab umah penginapan mereka dekat sangat ngan umah pengantin.. tak aci la.. dah la umah kita jauh.. kecik plak.. pastu ekon satu bilik jer ada…. Wahhhhhh banyak songeh muko engko Acik Anie.. org dah bagi tido free pun banyak komplen tampo kan…



Neneknya biasala.. tak berenggan ngan Hadif.. Hadif dah kurus la.. keccian hadif..tak makan ke.. byk sangat komlen mak aku bila tgk rupa hadif sekarang. Memang betul pun..sekarang dia makin kurus.. Jangan salahkan aku.. aku dah bagi makan 2x sehari tau… memang jenis tubuh dia mcm tu la.. jenis macam aku…kurus kering

Sempat lagi bergambar kenangan ngan pengantin… dah berubah tittle.. dulu anak orang.. pastu tunang orang sekarang jadi bini orang. Jadi isteri yang solehah.. jangan jadi macam Mak long mu ini….ishhh..tetiba sensitip plak.



Dah tiba time makan.. wahhhhh…acara yang ditunggu-tunggu… memang tahap lapar gila babas….. tak sabar nak pekena rendang tok kerbau…. Ermmmm sedappppppp…… sumer lauk hari tu sedap-sedap la.. Cuma satu nak komplen..apsel masa korang serve makanan macam berterabur jer.. rombongan dari kelantan datang 4 meja.. diorang prepare lauk utk 2 meja jer.. yang lain tu….sabar menunggu diorang bawak lauk… yang awal-awal la best..dapat makan sedappppp lagi.. aku tgk ader ikan 3 rasa.. sambal tempoyak… meja aku hanya ader ayam goreng, kari daging lembu.. rendang tok kerbo.. itupun dekat 10 minit baru tiba…Tapi takperla.. puas hati dengan masakan diorang yang memang sedappp…… walllaahhhhhhh.





Sekarang dah tiba masa bergambar dengan pengantin. Cisssssss..bila check balik..punyala tak lawo gambar diorang ambik..bergegoooorrr.. malas nak masuk blog.. dahhhhh takder kenangan dengan pengantin. Sudahnya ambik jer gambar pelamin tanpa pengantin. Pelamin bukan main cantik lagi. Tapi bergambarnya kejap jer… aku tgk cameraman banyak ambik gambar candid jer. Buat rugi jerla…



Sempat jugaklah aku snap wajah pengantin tanpa rela... diorang bz sgt.. yola..dah nama pengantin kan.. mau tak bz... soo pandai-pandailah korang nak idup... carila sendiri kat mana toilet.. kat mana dapur...tetiba Hadif mintak susu plak.


Soooooo..sebagai penutup ..SELAMAT PENGANTIN BARU.. moga tabah dalam mengharungi kehidupan sebagai isteri. Banyakkan bersabar.... saling tolak ansur.... semoga bahagia hingga ke hujung nyawa.



Ikhlas dari ibu Hadif yang tak bermaya tuh..serabai sajorrrrrrk... dan dari Hadif yang sudah tidak bulat lagi...

No comments: