Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, March 8, 2010

DAH AGAK DAHHHHH !!!

Baru sat tadi aku call Ajeed citer pasal hendphone tinggal dalam handbag adik aku Ila yang jauh nunnn di Slayang..

Laaaaa.... macam mana awak boleh tak perasan.. tak pasal² saya yg kena pi ambil..

Takpe la... biar saya ngan adik jer yang pergi (ayat kesian aku kasi dia)

Takperla.. kalo dia tak ambik jugak makanya akula yg kena bertindak.....

Dapat email dari member...pasal sebelum & selepas kawin camner... Aku tgk takderla 100% tepat.. dalam 40% jer kot. Byk yg salah dari betul...Jom kita tgk...

ANGKATKAN BEG
Masa bercinta : Come sayang, let me carry the bag 4 u. Kesian u...
Lepas Kawin : Beg u pun u malas nak bawa. Lain kali jangan bawa beg ah!

TERSUNGKUR BATU
Masa bercinta : 'Sayang, intan payung, you ok tak darling? Bodoh punye batu!'
Lepas Kawin : Jln betul2 la! Buta ke? Mata letak kat mana? Lutut? Batu tu macam besar pun tak nampak!

PAKAI SEXY
Masa bercinta : Lawanye u pakai baju ni. Seksi! Turn on I, macam nak gigit-gigit you sekarang jugak!
Lepas Kawin : 'Ni ape ni, t.... terjojol, nampak longkang! Dengan babat berlipat-lipat! Tak malu eh?'

MANJA DI PUBLIC
Masa bercinta : Manjanye syg i ni. Cium sikit sayang! Firm nye pipi you!
Lepas Kawin : Oi! Org tgk ah! Tunggu balik rumah bole tak? Tak malu eh orang tengok?!

KEMPUNAN
Masa bercinta : U nak makan burger ramly? Ok, besok i masuk JB belikan eh syg...
Lepas Kawin : Burger McDonald pun sama pe! Jgn cerewet ah! Makan je!

KECANTIKAN
Masa bercinta : Cantik nye you hari ni. Eye shadow you lawa la! Berseri-seri muka you!
Lepas Kawin : Ape ni make up mcm tepung gomak? Wayang pekji pun kalah tau! Bulan2 asyik beli make up je!

KEKAYAAN
Masa bercinta : U takde bnyk duit pun, i tetap syg u. Kekayaan tk menjanjikan kebahagiaan.
Lepas Kawin : Tu la, dulu tak nak blajar betul2. Skrg baru nak menyesal! Duit tong sampah bulan ni camne?

SEX
Masa bercinta : Kalau kita kawin, hari2 i nak main dgn u.
Lepas Kawin : Eh, i penat tau! Ingat i robot ke? Gatal!

KESABARAN
Masa bercinta : Sudahlah syg, jgn merajuk. Sorry eh Sayang. Memang salah I. I ni matahir tak guna! Jangan merajuk lagi ye Sayang.. I minta maaf. Maafkan i eh?
Lepas Kawin : Salah you, you nak suruh I cakap Sorry! Banyak cantik muka you! Dah buat salah tak nak mengaku. Tau nak merajuk je. Awak punye pasal ah! Tak kuasa aku!

MASAKAN
Masa bercinta : Sedapnye u masak (walaupun tak sedap)
Lepas Kawin : Mak u tak ajar masak ke? Ni Nasi lemak ke nasi basi?

DUIT NO PROBLEM
Masa bercinta : Syg, kita mkn dekat restoran mahal tu eh? Mahal takpe lah, skali skala...
Lepas Kawin : Mak oi! Pe mahal! Da la! Mee grg mamak pak kassim lagi sedap. Tak mau ah! Abis kan duit aku je…

LUV PEGI LUV BALIK
Masa bercinta : Bye syg, I luv u too. Muaks! Miss u lah syg. (Padahal smlm baru jumpe)
Lepas Kawin : Ah, ok bye! Tak bole lah. Kawan i ade ni! Bye la bye la!

PENGORBANAN
Masa bercinta : Takpe Sayang, I tak kisah. I sanggup buat apa saja untuk you. I fetch you later eh?
Lepas Kawin : You ni, takde kepala otak ke yang I ni penat baru balik kerja. Apa salahnya you balik sendiri. Manja sangat ah!

JUMPA LAMBAT
Masa bercinta : Takpe Sayang. Asalkan you selamat sampai
Lepas Kawin : Takpe la. Da biasa da!

BUANG ANGIN
Masa bercinta : You kentot eh sayang? Hehehehehe! Cute la you ni! *cubit-cubit*
Lepas Kawin : Oi, kentot bau loji… Makan x baca doa ke?

Ermmm..camner....Kalau byk betul dari salah tu makna hubungan anda menghadapi masalah sekarang.. sooo pandai² korang laki bini cari solutionnya...Tapi manusia ni takkan ada yg perfect.... sket² tu anggap jerla asam garam kehidupan. Selagi kita berada di jalan yg betul selagi itulah tuhan akan ada bersama kita.. padaNya jua kita meminta .. lagipun kita takkan kekal kat dunianya ni.. tiba masanya kita akan di bawa pergi... masa tu sumer kita akan tinggal.. suami/isteri, mak ayah anak²..harta.pangkat... apa yang tinggal.. doa dari anak yg soleh.. kalo betul jalan yg kita tinggal..selamatlah kita.... Sedekah/ amal jariah..kalau sayang sgt dengan harta dunia..gah sgt dgn pangkat..nauzubillah...

Ermmm....melalut sudah Cik Anie nih.mcm bagus sgt..takder ruper itu.. sekadar utk igt mengingati..dan berpesan-pesan dengan kebenaran dan kesabaran..tapi itu adalah hakikatnya kan..:)

No comments: