Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, January 21, 2010

SEPANJANG MAK AKU KAT SINI


Tgk makcik yg pakai baju merah tu.. bukan main poyo lagi...

Masa mak aku datang sini hujung bulan lepas aku tak bawa pi mana-mana pun. Adapun umah adik aku yang kat Slayang nun. Satu tabiat mak aku yg tak berapa aku nak gemar ialah ..kalo dating sini susah sangat nak diajak berjalan-jalan. Dia lebih rela memerap kat dalam umah sambil layan TV atau cucu-cucunya. Kadang-kadang mandi pun dia agak kemalasan.. Aper kena ntah..


Tak suka la dgn makcik yg pakai kain batik tu....

Yg paling aku heran pasal buang air..dia boleh tahan sampai aku bawak dia pi umah Ila.. Katanya tak biasa dengan tandas duduk. Dia suka yg mencangkung. Nasib baik umah Ila guna yg cangkung tu..kalo sama jenis ngan umah aku… mau berangkut pi tol mana-mana takpun shopping complex mana mana yang guna tandas cangkung.


Aku suruh mak aku buat gaya brutal..dia buat flying kiss

Balik jer umah Ila aku trus bawak dia pi umah besan dia a.k.a umah MIL nun jauh di Klang. Makan tengahari kat sana. Pastu dalam kul 5-00 terus gerak balik. Sempat lagi menyinggah kat Tanjung Gila. Maklum la mak aku lom penah sampai sini.. Yang kelakar dia boleh siap cakap

" Aku ingat Tanjung Gila ni tempat untuk org gila… rupanya pelabuhan.. Mana aku tau.."
" Itula .. Kalo nak di ajak jalan-jalan..susah sangat. Kan dahh tersilap sangka..hehe"


Dalam kul 6 trus gerak balik Kajang. Aku ni fobia sket kalu bawak budak kecik jalan-jalan. Kalo depa menangis melalak tengah malam buta automatik aku fikir macam-macam tertegur la, kena sampuk la..kena ikut balik la… huisss …seram…. Pastu mula la kena bebel ngan Ajeed cakap aku ni kuat tahyul la..percaya sangat la..ntah aper-aper...

So sebagai bentengnya aku pastikan kalo kuar umah mesti kena baca Ayat Kursi, 4 kul.. Ayat kuar rumah…dan macam-macam lagila..dan yang paling tak bleh blahhh punya siap hembus sambil ludah (3X) kanan kiri lagi bila nak masuk umah …maunya Ajeed tak membebel.. Tapi aku buat gitu tanpa dia sedar..itu sebab sesampai jer kat umah aku trus berlari naik atas dulu..sebelum dia naik…. takut kena bebel. Tapi percayala.. aku buat gitu sebab aku taknak anak-anak aku menangis tengah-tengah malam buta.

No comments: