Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, June 29, 2009

Farewell Paling Pelik

Pelik sebab aper tau.. sebab org yang dirai tu takder..alih-alih kami yang tak dirai ni makan dulu... pelik-pelik.. mungkin ader something wrong somewhere nii.. apapun tak kisah la.. janji kita kenyang kkk...


tapi yg buat tak best ni.. ikhlas nak cakap ni.. jgn plak nak saman aku.. anggaplah satu kritikan membina dari sorang customer... hampes sebab diorang order domino pizza... TOBAT..lenkali memang aku tak nak makan mender alah ni.. elok pizza 40x..Mungkin diorang nak save budget kita jugak kot.. maklumla pizza tu mahal la sket kan..

Org yg dirai muncul bila loceng rehat tengahari tamat... sooooo.....
dia dpt makan yg balance-balace kita makan jer la.... hehehe..takperla..pasni dapat kerja kan lagi kencang masuknya...

Friday, June 26, 2009

Jawab soalan Cik Miza..

Nampak sgt aku takder kerja...
Hehe,,.. Pasir ni kita guna utk halang chemical @ semua jenis cecair yg berbahaya dari merebak ke tempat lain bila tumpah....cecair mcm ni kalo kita guna air takleh..contoh mcm kat bawah nie..

Kita halang chemical tu pakai pasir la.. pastu kita letak kain yg serap air utk keringkan tumpahan itu...


Pic ni diambil masa kitaorang bagi training kat budak2 yg handle chemical.. air dalam tu kenkonon chemical la...hehe... stakat inilah pembelajaran kita untk hari ni....

Aper jenis Orang nie....

Pagi tadi boss aku round 1 kilang. Aper yg jumpa?....








Mcm budak kecik.. sampah pun tak tau nak buang kat mana. Dah jelas tertulis PASIR.. tak reti membaca agaknya..tak pun mmg yg jenis kurang kesedaran sivik...

Thursday, June 25, 2009

Citer Lama..

Ni citer hujung minggu lepas. 1st time bawak budak kecik yg nama Hafiy gi makan situ...

Ya ampunnnn...... punyala bertuah si Hafiy ni..pi jual perangai dia kat sana. Aku pun tak tahu aper yg dia nak sebenarnya. Bagi roti tak nak, bagi air pun tak nak, try bagi susu.. taknak gak.. pegang dia tak bagi... dukung plak mengeliat mcm belut..

Rupanya aper yang dia nak.. nak pinggan sebiji..sudu , pisau & garpu.. tak nak layan dia cam budak kecik..konon-konon dia dah pandai makan sdiri la..Aku pun malas nak dgr dia melalak..ikut jer aper kehendaknya...


Bukan takat pizza jer.. ngan sudu garpu skali dia makan...

Sempat lagi posing ngan mulut ternganga

Dah bagi aper yg dia nak..tenang sket situasinya.. barula dia mula nak beramah mesra dgn org belakang dia...
siap say hi lagi.. peramah betul anak aku nih...


Wow.. Amazing tuuuu......

The rules:
1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
-Ada 2 org anak.. sorang kakak sorang adik.. sebut pasal kakak..sampai skang ni aku igt kisah kakak ngan kawan imaginasi dia..(Si Effa).. ader lagi ker skang ni?
-Punya suami yg cukup romantik & klakooo namanya En. Zaidi.. hehe..yer ker?
- Kampung dia kat Johor erkk.. (alamak..main hentam sajer ni...)
- Ader bos yg slalu outstation..pastu slalula dia dpt makan cokelat.. bila bos ader ofis jer..mesti dia..bz..bz..bz..hehe
- Katanya cuti-cuti mesia hari tuuuu... aku duk tunggu2 mana dia pegi... lambat betul n3 pasal cuti2 mesia tuh

2• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
Ntah la.. aper yg menarik pasal aku nih.. ader ker.. mungkin ader bagi org yg nampak..takder bagi org yg tak nampak kot..hehe..hobby plak.. lebih suka duk dalam umah layan Hafiy baru pandai berjalan..buat masa skang ni..hobby lain.. tidooo la.... aper lagi..rugi kalo ader masa free tapi tak menfaat dgn perkara yg sebetulnya...
3• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.
tak nak la...
4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.korang mesti baca entry ni
No Komen la..sebab aku tak nak tag saper2..kalo aku tag Kak dilla mestiii...conporm dia tal jawabnya..


Wednesday, June 24, 2009

Jom kita berdansa..

Iklan 2 saat pun dia sempat lagi gelek.... suka sgt dgr muzik dari iklan..pantang dgr muzik auto joget..hehe

video

Jalan mcm robot Amino...ader hati nak gelek yer...

Tuesday, June 23, 2009

Hero Puting


Kegemaran terbaru.. buka drawer kabinet TV.. Pastu dia masuk & pijak-pijak album kawin yg aku letak dlm tu. Siap standby untuk kena marah tu... Masa ni dia tgh kena warning... tu mata tterkebil-kebil tgk babah dia bila kitorang senyap.. dia paling jer punggung dia pastu dia henjut-henjut dgn bangganya drawer tu.


Sebenarnya dia nak test.. tahan ker tak drawer kabinet tu... maklumla dah 3 tahun usianya.. kalo tak tahan..patah ker.. dia suh babah dia ganti lain...huhu.. merasa gak ibunya dapat kabinet baru....
Pssst: Aku bukan risau kot pecah drawer tu.. aku risau tgk perut dia.... baju pun dah tak muat..

Monday, June 22, 2009

Jeles Nih..

Kat pasar malam punyo pon sodap. Takyah nak balik kg.. hehe.. (padahal kat kg lom gugur lagi buahnya)
Tgk intro kat bawah pun dah tahu camner ruper dan rasanya yg sobonar-bonarnya...



Masuk ni kali ke-4 aku beli durian. 3 yg lepas tu sumer hampa.. ader yg tawor.... harap bau jer sodap.. ader yg buruk.. mcm2 lagilah.. masuk kali ke4 ni aku mmg cukup puas hati. Walopon 1 kilo 7 hinggit..tapi berbaloi. Kuningnya isi tuuu takyah citerla.. bau aper lagi....


Rasanya ...ermmmmmm...nyam-nyam..maniis .. pahit sikit-skit.. Pahit sodappp...kalo cina mmg suka buah camnie..aku heran tul la.. lagi aku tak heran pun dgn doyan ni... melambak depan mata pun husss... tak hingin nak makan.. skrg ni..sejak kawin ngan Ajeed.... siap tunggu musim doyan lagi ..nak balik kg..nak makan bawah pokok..yg fresh-fresh baru gugur tuuu.....





Rambutan pun ader... 2kilo 6 hinggit.. Aku mmg hantu rambutan.. 2 kilo skali hadap jer.. saper yg lambat tu harap maklum la...




Psstt:- Ajeed siap pesan lagi kat aku.."awak jgn nak buat tempoyak plak erk durian beli mahal-mahal tu.." sebenarnya dia jeles.. masa beli doyan ni dia makan ubat domam... nasib la... hehe

Hepy Father's Day.

Untuk Suami Tercinta Yazid Bin Osmat
Terima kasih atas segala kasih sayang, keprihatinan, pengorbanan terhadap kami sekeluarga.
Moga semangat yang ada padamu akan menjadi contoh dan ikutan pada anak-anak kita kelak.



Untuk Ayah Tersayang Haji Mohd Rifin Bin Idris.
Pergorbanan Insan yang aku panggil ayah memang tiada tolak bandingnya.
Mengerah Keringat dan tulang 4 kerat demi memastikan makan minum anak bini terbela.


Untuk Bapa Mertua yang dihormati En. Osmat
Terima kasih atas kasih sayang, keprihatinan untuk anak menantu abah..
Sanggup berkorban demi memastikan anak menantu bahagia.
Terima kasih kerana menjadi abah kepada suamiku..

(Pic takder dlm stock)... dah ader.. godek-godek jumpa gak - sebab aku nak jadi menantu no 1 hehehe..boleh?
(Bapa mertua aku tgh dukung cucu dia yg baru lepas muntah )


Friday, June 19, 2009

Babah merajuk la...

Tengahari tadi aku dikejutkan ngan mesej dari Ajeed. Tak sangka plak dia boleh merajuk pasal isu semalam.
Tapi nasib baik dia bagitau aku aper yg dia tak puas hati pasal aku. Boleh la aku buat perubahan sket. Kenkadang tu aku rasa apa yg aku buat dah ok.. tapi bagi pendapat dia..mana tau plak..
Aku pun satu... selengoss sgt... benda yg remeh gitupun aku tak leh pikir...

Citernya gini..dah 2 malam dia demam.. sampai tido pun ader kuar bunyi..hess...hesss.... Aku pikir dah makan ubat okla....Malam tadi demam lom ok lagi.. aku perasan dia ader bangun picit-picit kepala dia... Aku buat derk jer la.. sambung tido balik.. opsss lupa lak..aku ada tya dia.. "Naper wak... angin ker"..sebab aku dgr dia sendawa sambil tgnnya picit kepala. Aku pun sambungla ttido balik.

Tadi dia mesej...(kesimpulan mesej tu)
AKU TAK AMBIK BERAT PASAL DIA. DIA HARAPKAN AKU BANGUN TOLONG PICIT KEPALA DIA SEMALAM...

hehe... naper tak straigt to the point jer sayang... dlm keadaan separuh sedar takdernya terpikir nak bangun tido tolong picit bagai ni...
Tapi apepun aku mengaku..aku jenis yg suker ambil remeh dgn benda-benda camni.. padahal kalo kita biarkan mungkin jadi barah dalam hubungan kita kann..kan..jenet kan?.

"Hafiy.. tolooooooong ibu.. babah merajuk la sayangggg............"

"Hafiy tak tau..pandai-pandaila ibu settle sdiri.... hehe"


AKU SEDORRRR..........

Pe'el Hafiy....

Peel terbaru Hafiy yg betul-betul mencabar kewibawaanku.. balik dari Taska jgn la trus naik umah then letak dia depan TV. Kalo aku tersilap langkah buat gitu.. alamak 1/2 jam la dia meraung sambil guling-guling kat ruang tamu ala-ala nyanyi lagu nustan...


So cara yg terbaik yg kena dgn kehendak dia... bawak dia jenjalan dulu.... layan dia kat taman depan umah dulu.. lepak dulu kat tepi longkang..sambil ibunya berborak ngan member dia dulu.... haaaaa...itu baru kena dgn jiwa dia.. 1 lagi.. bawak dia jenjalan dalam Bintang (Pasaraya palling dekat ngan umah aku) sambil dia naik keter budak kat situ.. Bayornya singgit.... Ko takder barang nak beli pun takper janji boleh racing kat dlm pasaraya tu...

Thursday, June 18, 2009

Ceplosssss betul...

Semalam yer-yer jer aku print price list untuk auction yg Ajeed nak pegi hari ni.. Adala keter kancil tu...
Sat tadi Ajeed call

Ajeed : Hello... awak silap tgk tarikh la... yg awak print tu 18 Sept 2008.. bukan 18 Jun 09
Aku : Allaaaaaaa yer ker... sory silap...
Ajeed : Nasib baik saya call dulu... malu saya tau.. dia cakap kancil tu untuk auction date 18 Sept 08...bukan hari ni.. lenkali..ALERT sket erk...
Aku : Ya la...soli...soli...

Aku pun bengoss ceploss sungguh.. naper aku tak tgk betul-beul tarikh tu..aku tgk 18 jer..belakang aku tak tgk... nak tunggu minggu depan plakk...adoiiii lagi lambat la dapatnya...

Sunday Market

Hari tu aku ader cakap nak cari Kancil 2nd hand kan. Sampai llllllaaaaaa ni lom dapat laie la....Ponet dah pakcik tu ke hulu ke hilir cari keter tu. Dlm Mudah.Com takyah citer la.. hari-hari check. Hari ni plak dia poie tgk kat Public Auction.. ntah mana lokasinya aku tak tya. Tapi aku tgk price list kat internet leh tahan gak la harga yg dia reserve.

So... nak citernya minggu lepas kitorang poie ygk kat PJ... Sunday Market.. mmg byk keter..berderet-deret. Tapi tawaf punya tawaf takder jumpa yg berkenan di hati.. Harga diorang letak.. kaw-kaw la.. ader yg tak padan ngan keter.. kopak sana sini tu masih letak tinggi lagi. Last-last takder org yg dekat pun ngan dia .. apalagi nak tya pasal keter tu..

Aku cakap gitu sebab aku tgk depan mata aku sendiri. Dia park keter dia depan KFC.. aku ngan Hafiy lepak kat KFC.. huisss. tak larat makcik nak ikut pakcik tawaf skali dengan membawa peyut yg semakin membesar ni..panas terik lagi..matahari betul-betul atas kepala... Hafiy takper la..dengan relahatinya pakcik yg dukung...sooooo elokla makciknya menunggu saja kat dlm KFC sambil memerhati gelagat pembeli dah penjual keter ni.

Lama gak la kita dlm KFC tunggu pakcik.. sempat la Si Hafiy meneroka 1 KFC tuh..bukan main galak lagi. siap intai aku dulu...nak tgk reaksi aku marah ker larang ker....


Tapi bila aku buat donnnnoooo jer..then gelak-gelak lagi.. makin galak la...

Last-last berjaya gak dia membangkitkan kamarahan aku...
Tapi aku buat derkkk..jer... lantak dia.. janji ko jgn kacau budak lain.. lagipun masa ni customer takderla ramai sgt..buat la aper ko nak buatt nakkk......
Bak kata Si Luncai.. BIARKAN..BIARKAN....

Thursday, June 11, 2009

Kisah Lucu Bagi Aku

Marah bagi Ajeed. Malam tadi dia balik lewat. Aku call dia suh dia siap-siap beli lauk kat luar. Lauk kat umah dah habis. Ajeed ok jer. Sampai umah aku tgk dia beli gulai kawah. Ermm nampak cam sedap jer. Aku suh simpankan utk aku besok . Nak try jugak la. Sebab mlm sebelum dia balik tu aku dah makan..

Ntah tiba-ttiba botol deodorant aku punya leh tercampak dlm gulai tuh... Hafiy yg tukang kocak meja tuh.. aku plak tukang gatal tangan letak botol deodorant tu atas meja..botol tu tinggi la sket duduknya... Ader ke patut.. mcm tak logik jer aku simpan botol tu atas meja. Apalagi.... putus la mood ajeed nak menambah 1 pinggan lagi...

" Awak makan la gulai bekas ketiak awak nih..habiskan."...

Aku hanya gelak dlm hati sebab aku tahu kalo aku kuarrkan gelak besar aku nih..gerenti.. konpommm..aku yg kena balik.... hehehe....

Sorry yer laling... i tak sengaja.......



Dalam ni pun jadila..


Pagi tadi pi kantin mau tapau nasik goreng... alih2 nasi goreng dah tinggal sket jer.. bihun sket..keytiau sket... last2 aku ambik mihoon sket & nasik sket jadila... itu pun kena rm1.4....pastu carik bekas polisterin tu takder plak.. terpaksala pakai ni.. boleeeee laaaaaa,,,, asal kenyang dahhhh....



Wednesday, June 10, 2009

2nd Checkup

Bukan main laju lagi pakcik tu bawak motor. Bukan aper kot ramai org ..leceh nak nunggu. Sesampai jer pintu klinik lom buka lagi. Aku tgk aci sorang tu tunggu betul-betul depan pintu klinik .. takder can aku nak nyelit.. Misi buka jer pintu trus kitorang terjah.. dapat aku no 5... padahal kira depan pintu gak la aku standby tuh.. diorang lagi pantas.

Punch card dlm kul 1-50 , siap dlm 3-20... 2 jam 30 min aku kat klinik. Ituppun aku dpt no 5..kalau no lebih dari tu jawabnya petang baru siap la..

Masuk dlm jumpa doktor.. dia suh aku baring..igt nak check jantung baby..tapi jantung aku dia check.. pastu ukur perut .. tu jer.. selama 2 jam stengah aku tunggu.. check itu jer.. hampeh...

Yg aku paling tak suka dia suh dtg minum air gula minggu depan 17-6... deret 3 minggu aku kena gi klinik..tak tahan wooooooo...... aku dah cuba nak kelentong doc tu ..tapi dia dpt trace la kandungan pertama aku ada kencing manis..sooo takleh nak ngelak la...

Agak-agak la .. aku pegi tak minggu depan minum air gula?....



Checkup..

Sat lagi aku nak kuar jalan-jalan dating ngan misi Klinik Sungai Ramal. Hari ni doctor ader datang so leh la dia check kan baby dalam peyutku skali.
Cakap pasal peyutkan.. igt glagat Si Abg Long (Hafiy La)..kalo panggil abg long tersengih-sengih sampai kembang hidung...

Bila aku tya ....
"Fiy.. baby mana....?"
Pandai tau dia tunjuk kat perut...
tapi bukan perut aku.. perut dia ....hihihi

Sat lagi maybe ader citer pasal checkup tuh.. aku gerenti ramai giler ibu-ibu mengandung yg datang hari ni...



Tuesday, June 9, 2009

Dah Sarap ?...

Pepagi kalo dapat minum Teh Ooo Aisss............. shorrgaaa rasanya... teh tu sebenarnya ada ais..tapi dah hancusss......


& sebijik karipap....


Kuar tajuk jap...
Hari ni ader budak baru masuk kat sini.. biasala tugas aku ambik pic diorang untuk Training Record ...ader sorang budak tu bila aku tgk gambar dia balik.. mata dia tgh perati kat perut akuuu.... haiii...tertarik kat perut aku kerr...... oiiii goli rasanya....mungkin dia malu nak pandang tepat arah kamera kot...


Henfon Dah Dapat..

Balik jer kerja semalam dlm kul 7 adik aku mesej;
" Salam...Kak.. ni no tepon ayah.. mohd rifin bin idris.. hehehe"

Aku pun aper lagi, saja gatal tangan nak ngusik org tua tu...

Adik: Ayah takder ni.. dia pi masjid.. dia pun tak tahu aku dah beli no utk dia..
Aku: Takpela..nanti kalo ayah balik ko sms aku la..tapi jgn cakap aku yg call.. biar dia angkat sdiri..
Adik: Yer la..

Dalam 1/2 jam lepas tu adik aku sms
"Kak, ayah dah balik"

Aku trus call.. lama jugak barula dia angkat..

Aku: Hello .. assalamualaikum.. boleh cakap dgn tuan punya telepon ni (dlm nada suara kassar & bahasa surat)
Ayah: Ya..waalaikumussalam.. ni la tuan punya telipon ni.. Pak Cik Pin (nama glamour ayah aku kat kg tu la)
AKu: Ohh.. yer ker pakcik Pin ni..
Ayah: Ni saper ni?
Aku: Ni .. Norani bte Mohd Rifin...
Ayah : Laaa... igt saper yg telipon malam-malam buta nak cakap ngan ayah...naper buat suara kasar gitu ..ayah tak cam..
Aku: Sajer jer.. nak nyakat ayah..

Dialog tu sebenarnya dah ditranslate dalam bahasa surat. Kalo aku tulis dalam bahasa kelantan kan ader plak terlopong kat depan pc nak membaca n3 nih...


Monday, June 8, 2009

Hajat Ayah



Kisah 1
Malam tadi dlm kul 10 aku dpt mesej dari adik aku yg bungsu. Mesej tu berbunyi begini la setelah ditranslit dari bahasa kelantan ke bahasa surat...

"Kak, Ma cakap suruh cari keter kancil 2hand harga dalam 7~8k jer sebab ayah kata sebelum dia mati dia nak rasa ader keter.. baru tadi dia cakap dgn Ma..."

Aku trus cakap ngan Ajeed pasal hal ni.. Ajeed kata dia nak tolong carikan. Pagi tadi aku call la Ma aku... dia cakap ayah aku sanggup kuarkan Tabung Haji dia semata-mata nak beli keter tu.. Kat dlm akaun TH dia tu ader la sket balance yg dia guna masa pi haji hujung tahun lepas.. so yg balance lagi tu Ma aku yg kena topup...Besok Ma aku masukkan duit dalam akuan aku..

Kisah 2
Tengahari tadi aku call adik aku.. tengah berbual-bual timbul plak citer ayah aku nak pakai Handphone plak...
dialog dia berbunyi begini:

"Dik.. ader ker talipon yang ader bunyi azan, org mengaji, ayam berkokok bila ader org call kita?.."

Adik aku mmg dah ader niat nak kasi h/phone 3310 tu kat dia.. tepon jenis tu kan mana ader bunyi azan , ayam segala macam tu.. ptg tadi adik aku kirim kat member dia beli no baru utk ayah aku guna..

"Dik.. takperla kalo takder bunyi tu pun..."

Aku pun aper lagi..... mulala pikir macam-macam.. maklumla ayah aku dah tua..org kata umur dia skrg nipun umur subsidi...tapi aku mintak dipanjangkan umurnya supaya segala hajat yg diimpikan tu tercapai...

Pstt: Kalo uolss ader terdgr la saper-saper yg nak jual keter kancil..silalah bagitau Cik Anie yer...



Belanja utk 1 hari

Hari ni menu petangnya mihoon sup 1 (2 henggit), ais kosong , & roti celup telor 2 keping (8 Posen)...
Banyak kat mak buyung makan dari pagi sampai petang. Malam kat umah usah citer.
Setelah dikira-kira pagi ~ petang
Pagi (1 henggit), tengahari (2 henggit 7 posen) & petang (2 henggit 8 posen)
total 1 hari makan 5 henggit 5 posen.
Company bagi kupon 1 hari 2 henggit 2 posen....
Hehe..... kupon utk seminggu tuh cukup utk 2-3 hari makan jer....
Tapi aku rasala..kalo kat luar lagi mahal kot.. nasib baik ader kantin kat sini...



Lunch Plak..



Pegi kantin takder apa yg mennghiurkan . Semua tak menarik perhatian ku. Tapi dah alang-alang pegi ceduklah nasik, telur kicap sebijik then acar timun & kerak-kerak ayam berempah. Kan aku takleh makan ayam lagi buat masa ni kan..soo sebab nak sgt rasa rempah kat ayam tu aku ambik jer rempah-rempah ayam yg hancur..
alahhh,, bukan sedap pun.. rasa pahit pun ada..nampak jer sedap..


Nasib baik la ader buah betik, tembikai & jambu, rasa gak kenyang utk seketika...
tunggu makan petang plak...
Pssttt: Ntah apa-apa jer makanan kat kantin skang.. mcm tak ikhlas jer nak masak.. org bukan makan free...bayar aper.. kalo murah yerla.. kenkadang tuh mahal nak mampossss....




Dah Breakfast?



Uolss b/fast apa pagi ni?.. mesti nasi lemak takpun roti canai takpun bihun kan.. aku plak Nasi Himpit Vs Ketiuw Goreng.. Nasi himpit tu rasa ok la.. ketiuwww..eeeerrmm hampess.. nampak dlm gambar cam menghiurkan jer kan?.1 mulut jer aku makan...kalo uolss nak tau sampai skang ni nasi lemak takleh masuk dlm mulut aku.. ntah... rasa cam naik jer bulu tengkuk bila terbayang nasik lemak..bukan makan lagi tuh.. baru terbayang nak makan... ntah bila kesudahannya pun aku tak tau...



Dating Jap..

Sabtu lepas aku dan Hafiy kuar merendek jap ngan member lama.. skang ni dia pindah ke Damansara ..sooooo memang susah nak jumpala...

Biasa kalo sabtu aku terpaksa diperamkan kat umah.. maklum la Ajeed kerja biasanya weolls kuar ahad sahaja... So bukan mainn hepy lagila si Hafiy leh kuar.. (tapi aku lupa nak snap gambar)

Mula-mula weolls nak kuar makan dekat² jer... habis makan igt nak pi umah member lagi sorang ni.. tapi call dia katanya dia kat South City Plaza .. so weolls pun trus gerak ke sana jerla...
Dekat 2 jam gak la kat sana.. sampai Ajeed call pun aku tak dengar..

Aku: Sory wak.. tak dgr..
Ajeed: Amboiii berjalan sakan..
Aku: Yerla.. kalo nak tunggu awak.. lambat.. kenalah cari alternatif lain kalo nak kuar.. (hehe)
Ajeed: Ok la..take care jer...

Dia sebenar lagi suka kalo aku leh kuar ngan kawan-kawan.. maklumla.. dia takut aku naik hantu kot.. kalo lama sgt tak bawak kuar..tension weeeyyy kalo lama² terperap kat umah..

Member datingku

Pstttt: Rajin-rajin la datang bawak kita jenjalan lagi erkkk......



Friday, June 5, 2009

Nak Kasi Tau...

Hari ni ada audit ...
Boss aku yg bz.. aku relexxxxx jerrrrrrrr......

Aikkk..org yg slalu takut ngan audit pun ader erk... dah hilang ker rasa takut tuuuuuuuuu?



Thursday, June 4, 2009

Status Cik Anie Sekarang..

Aku pun tak pasti ader lagi tak org yg sudi baca blog aku nih... takperla..hanya nak kongsi cerita pasal status aku sekarang..

3-6-09
Appointment kat Klinik SR...
Misi tu siap tya aku ader ambil pil perancan ke idakk...
Mmg aku tak ambik pun....
Mungkin dia perasan pasal kelahiran sulung tahun lepas.. tu sebab dia tya..
Aku igt nak jawab... takdernyer rancang² misi... umur saya pun dah tua..
Maybe kalo aku dapat bb gurl yg ni... pasni aku rancang la kot..

Misi suh aku baring.. nak ckeck jantung bb.. katanya tak berapa nak dengar bunyi degup jantung bb..
Aku mula la nak risoooo....
aku tya lagi..." normal ker kes camni.. ?"
"Biasanya kalo nak masuk 5 bulan dah kuat bunyi "...
Lagi la bertambah kerisauan aku.....
Misi mintak aku dtg lagi minggu depan 10-6-09..katanya " Dtg petang la.. doc ade petang..."
Alamakkkk...cuti lagi...
Nak dtg ke tak nak.. aku igt la... aku buat jer buku kat situ pastu aku nak checkup kat klinik swasta...
Pepehal pun aku kena pi checkup dulu baru aku tahu pasal status kandungan aku...

Sekian seadanya.........