Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, April 30, 2009

Kesian Kat aku..

Miza.. u boleh gak tikar kasut.. tgk kasut kerja kita ni.. kesian kan. Kat sini mmg kena pakai kasut skolah. Tak kirala ko operator ker..Manager ker.. kasutnya tetap sama.. takder diskriminasi…..

Yg sedihnya stahun skali baru leh tukar. Bukan suker2 ko dah rasa takleh pakai sebab berlubang ko boleh tukar baru tau… NEHI HEAAA… BABUCI HEAAA……

Ko tunggula sampai genap stahun baru leh tukar. Kalo ko degil nak tukar gak bolehhh tapi.. potong gaji 20 hengget.. berbaloi ker?… agak aku kasut ni pun baru belas henggit kan? Berkira…jgn tak berkira…. aper boleh buat.. taik kambing bullet-bullet…..



Farewall Kak Sal

Semalam Adm member ada ajak aku join farewall utk Kak Sal. Mulanya aku nak join tapi piker punya piker aku rasa cam muak jer makan pizza trus aku cancell. Ekceli minggu lepas kitorang dah buat pun farewell utk Kak Sal. Makan pizza gak.. tu tak berapa bersungguh nak makan pizza kalo makan lain nak la…..

Saper nak kenal Kak Sal ni la dia.. ader gak citer dia terselit dlm blog aku.. mungkin secara sengaja atau tidak. Apapun aku harap keputusan yg dia buat untuk berenti kerja ni satu keputusan yg betul. Rezeki org kata ader kat mana-mana. Tinggal kita jer samada nak berubah atau nak stay mcm ni… Mcm aku la.. dah dekat 9 thn kat sini.. Bukan tak nak baiki diri .. tapi aku tunggu keadaan memaksa dulu baru aku chow kot…..


Hadiah untuk kak sal.. Mahal ni.. 60++ hengget. Nampak cam murah jer.... tapi mahal gak kan?

Wednesday, April 29, 2009

Bekal

Semalam aku ckp nak makan ceongkodok kan. Balik kerja tak lengah lagi masuk dapor bancuh pisang sama tepung. Aku sebenanrya malas masak nasi & lauk jer ..bende lain aku rajin. Buktinya ni la. (ayat bela diri)


Tapi utk dinner huby aku tak lupa.. aku siapkan gak tau.. tapi tolong kupans bawang & cili jerla.. tumis menumis ni I surrender la…. Sebelum tu aku masak nasi siap-siap.. dlm kul 9 baru dia balik, bukan dia trus masak..relexs dulu… kul 10 barula boleh makan. Angin dah penuh dlm perut… aper boleh buat. Ada bini pun tak boleh masak… (bak kata Ajeed la)…

Pagi ni aku bawak lebihan dinner semalam utk breakfast pagi ni.. kan jimat tuuuuu…..



Cerita Disebalik Gambar

Sumer makanan ni malam tadi punya dinner… mlm nanti ..ntah nak makan aper… ermmmm cengkodok pun ok gak kan…..


Pucuk Paku + Ikan Masin
Tahap malas aku 2-3 bulan mmg tahap gaban. Dlm kepala hanya ikan masin jer utk makan malam. Idea yilllekkk campur letih campur malas….. aku dah siap rendam ikan masin pari. Mcm biasa goreh bodoh jer la. Ajeed balik bawak satu plastik pucuk paku & tempe.

Tempe Goreng bodooooo…..
Awal-awal lagi aku dah cakap ngan dia aku malas nak masak tak larat weyyy.. dia kata takper la..awak goring temper jer..saya plak goring pucuk paku + ikan masin… OK….. bagusssss… aku pun goring jerla tempe… Katanya Ajeed “ Awak kena makan byk skit tempe ni…asid folik”… pandai plak laki aku ni pasal bab asid folik…

Masak Lemak Ikan sama Petai..
Jgn igt aku masak plak. Ekceli minggu lps balik RPK sooo biasala mak kesayangan Ajeed ni summer di bekalkan. Bukan stakat ikan yg dah masak..betik, jagung, cili, epal, pucuk ubi benda wajib.. daging yg lom masak & pisang… Rasa nak makan cekodok pisang.. igt nak buat malam nanti…

Neskepe
Wanna…Wanna Nescepe… Biasa la Incik Ajeed kalo takder air manis tak sah…. Selagi aku tak buat selagi tu la dia buat muka kesian…. Ajeed ngan neskepe mmg sinonim la...

Tuesday, April 28, 2009

ABC dah Hancuss…

Hafiy dapat ABC free tau.. Bos aku yg kasi..katanya malas nak sepahkan bilik stor rumah dia ngan benda ni..Paham2 jerla kalo ABC..25 keping…banyak tu… lagipun anak dia main sekejap jer..masih ok lagi.. Aku pun ader tya dia..tak nak beranak lagi ker.. dia kata tak nak .. aper lagi aku suh dia bawak jer la.. benda free org nak kasik..kalu beli mahal jugak kan…
Rejeki Hafiy la kan..

Hari Pertama Pasang…
Elok jer Hafiy main…. tersimpuh bukan main sopan lg anak jantanku

Minggu Ke-2
Dah tak elok lagi… dah reti nak cabut dah…tanagn Hafiy makin gatal…


Minggu ke-3
Langsung takder yg elok. Sumer dia cabut.. Aku dah tak larat simpan balik.. Last-last simpan buat sawang dlm bilik.. nantila ader masa aku pasang balik. Buat masa ni malas.
Pssttttt: Ibunya bukan rajin sgt ponnnggggggggggg............

Gigi Bukan kat Situ Woiiii..

Lately ni aku tgk Hafiy suka sgt main B**Dnya. Dia tarik sepanjang-panjang-panjangnya gerun aku menengoknya.. Yg paling aku tak tahan hari minggu lepas masa mandi aku bagi berus gigi suh dia gogok gigi. Aku tgk dah hampir berkarat gigi dia tuh..



Tapi kat mana dia gosok tau..cuba tgk pic bawah mana halanya berus gigi tuh… (terpaksa crop pic tuh demi maruah anak jantanku) nasib baik aku tak taruk ubat gigi..kalo tak mesti syiooook jer dia rasa…nyamannnn berangin & bau strawberry..hehe…

Berangan anak org kaya..

Aqil dah masuk skolah kan..tahun depan genap 5 thn. Sarah plak masuk 3 thn..Mcm2 karenah 2 beradik ni..setengah hari kat umah dia minggu lepas rasa mcm nak pengsan trus tersadai kat atas sofa… Bukan letih aper..letih tgk diaorang tak reti duk diam.. ya ampunnnnnn….kejap melompak..kejap menyanyi ..kejap melolong….adussssss…..



Skrg baru masuk citer berangan jadi anak org kaya. Dlm buku BI Aqil adala satu gambar budak lelaki pastu bawah tu ader tertulis I’M A BOY…. & yg popuan pun sama gambar budak popuan & tertulis I’M A GIRL..

Aqil: Bu.. boy boy..(sambil tangan tunjuk diri dia)
Ila: Yer la boy boy….
(Aper lagi tersengih-sengih bangga la Si Aqil)
Ila : Dik.. sini dik ..kat ibu…
Sarah: Bukan adik..ge gel…

Hampeh tulll… berangan nak jadik anak org kaya tul anak buah aku 2 org ni....

Monday, April 27, 2009

Citer Aku & Ajeed

Ntah aper kena pepagi lagi aku terasa rennndddddu sgt ngan Ajeed. Rasa rindu yg aku rasa pagi ni mcm rindu masa berchenta dulu kala... aku pun sajer nak test power.....

Aku : I rindduuuu sgt kat uuuuuu......... (sajer nak ber I & U ngan dia)... kunci umah u kat i.. i lupa nak kasik....(ayat tambahan yg takder kena mengena ngan rindu)
Ajeed: Yer ker rindu.....Takper .. simpankan kunci tuuu
Aku: Koya la plak (like poyo la)....
Ajeed: Siapa yg Koya..U ke I? (hampehhhhhh)
Aku: U tak rindukan I ker?
Ajeed: I hari-hari rindukan U..Kalau u lembut dgn I
Aku: I nampak mcm u yg lembut skang ni..
Ajeed : Yer ker?..tapi bukan bapuk tau...

Moralnya: Kdg2 elok gak kipas mengipas nih....

Psttt: Sebenarnya aku hepy sebab 1 may ni aku nak balik kampung...4 bulan tak balik kg... rindu yg amat sgt....
Miza.. u camner ..i dah dapat greenlite ni 1~5 may... ya beda beduuuuuuuuuuu.........

Permulaan Pagi yg tak best...

Dgn semangat pagi ni nak bangun pagi.. naper ? sebab nak makan karipap kat warung nuuuuunnn dihujung taman. Walau jauh aku rela gak sebab karipap punya pasal.. samapai jer..
aku tgk tuan kedai tgh kira karipap..ader la dlm 24 biji.. agak aku la... tuan karipap ni baru hantar...nasib baik aku dtg masa ni... tetiba jer akak warung tu cakap harga ngan dia.. rupernya dia borong sumer skali.. kurang asssam punya pakcik...

Aku: Naper dia borong sumer (igt pasar borong ker haper)
Akak Warung : Dia mmg gitu.. dia buat catering..
Aku : Naper dia tak oder trus dari tukang buat karipap nih (masih tak puas hati)
Akak Warung : Kalau dia tak oder dari tokey karipap mmg dia dtg beli sini jer...
Aku : Trus tediam.. tapi dlm hati ..(habis kalo gini..takder can la org lain makan karipap ni...)

Aku pun dgn frustnya ambil kuih boommm sajer utk pagi ni.. walau hakikatnya aku tak brapa suka.. aku sumbatkan jer dlm mulut.. janji perut tak kosong...
Tapi aku nak gak karipap tu.. takper besok cuba lagi...


Psstttttttttt: Time2 gini takleh makan karipap pun jadi isu besar... dulu takder pun... tak dernyer aku heran....


Friday, April 24, 2009

Award dari Cikgu Dina...


Pertama sekali nak cakap tenkiu sebab sudi bagi award ni kat akak. Penyakit M telah melanda diriku.. sooooooo nak tulis panjang-panjang pun rasa M gak..

pssttt: Aper ubat nak kasi rajin sket..cuba habaq mai..

Friday, April 17, 2009

Ntah aper namanya...



Uolls kenal tak aper benda alah kat atas tu.. tetiba aku jumpa dlm beg kerja.. Tak der org lain la ni Hafiy punya kerja la.. Saper yg biasa guna benda ni... kalo anak selalu sok sek sok sek tu better guna benda ni la.. takyah ko susah-susah nak sedut secara manual..buatnya tertelan ko plak yg muntah.. Penah jadi kat anak sedara aku.. anak dia sorang ni ada asma ..so slalu beringus la dia boleh selamba sedut pakai molot... kuar yg hijau pekat cam cendol tuu.. termuntah kat situ gak.. Kisah adik aku si Ila pun sama ..suker sgt nak nyedut pakai mulut.. benda ni kan ada.. ko picit jer kuat-kuat..kuar la yg hijau pekat.. Tapi Hafiy cukup tak suka kalo aku sedut hingus dia.. ntah naper.. mungkin rasa perit sket kot.....

itu jer aku nak citer
Sekian timer kacihhhh
acik tumpang laluuuuuuuuuuuuuuuuuuu.........................

Segera ku tepek Elly...

Tak sangka kretip & Inovatip sungguh budak yg nama Elly nih.. cantik kan award yg dia create ni...tak sabar nak display sini.... Kalo uolls nak tau dulu aku igt nenekrock ni akak yg dah masuk alam dewasa tau.. tapi rupernya remaja trang tang tang lagi.. ermm ... Bagi aku la Elly ni mmg betul2 frenly la...baik hati..(ayat bodek ni).. aku judge dia dari segi tulisan la.kat luar maybe lagi best kan......Kalo jumpa kat luar aku rasa lagi la ramah.... teringin gak nak kenal lebih dekat ngan Elly ni... Ok la.. stop membebel pasal Elly nih...nak tepek award yg dia kasik plak
Cik Anie pun love blog nenekrock....
Pstt: Bibir mulut Elly ker tu.....?.,.. oppsss choopppps lupa nak tanya..elly dah ader pakwer ke blommm erkk.......hehe...

Mengapa Sepi Tanpa Berita...

Cewaaahhh cam ayat cinta cintun jer kan.. alaaaa aper salahnya mengimbau zaman-zaman remaja dulu kala kan?..
Rindu sgt nak jenguk blog ni.. tapi apakan daya..aku hanya insan kerdil dibumi ini...Aku bukan suka suki nak hilangkan diri ok... cuma aderlah sebab musibabnya antaranya:
  • Kat oofis skang ni tgh sibuk check server saper yg pakai internet masa kerja.. kalo uolls nak tahu sorang dah kena gantung keja sebab pakai internat masa ker. Aku tak tahu la dia tgk aper.. tapi yg pasti bertenet masa kerja... tu la aku slow sket tuhhh....
  • Ader customer nak dtg audit. So aku konon-konon bz la menghapdet mender-mender yg sepatutnya lamaaaaaaa dulu dah settle.. Tapi bukan sebab aku malas buat kerja..tapi production yg pending mender tuh.. aku buat kerja bila ader org hantar jerrr..... faham tak korang baca nih.. takperla.. hanya aku yg paham
  • Hafiy demam plak... panas giler sampai keluar tahik mata.. tumbuh lecur dlm mulut..yg warna putih-putih tu.. yg aku hangin nak tau naper.. bila aku hantar Taska kan..sesedap hati jer pengasuh kat situ peritah aku dtg ambik Hafiy skrg jugak sebab takut jangkit ngan budak lain..Hafiy kena kuarantin kononya Hafiy kena penyakit kuku dan mulut... Diorang takder pengalaman ker dgn penyakit cenggini ni.. sampai ruam panas yg timbul kat mulut Hafiy pun di sangka sakit kuku & mulut... alahai..akak-akak... sebelum ni takde pendedahan pasal penyakit ni ker?...

Aku rasa itulah sajer sebab-sebabnya... aku tak nak korang sumer pikir aku hilang tanpa berita...huhu.. okieeeeeeessssss...Cik Anie kembali menggilerrrrrrrrr.............

ADIOSSSSSSSSSS.........

Thursday, April 9, 2009

Panggilan Manja

Panggilan manja utk hubby uolls aper erk? Aku tak tahu la samada uolls notice tak setiap kali aku berdailog ngan Ajeed. Ntah kenapa aku takleh bahasakan dia Abang or Sayang or aper-aper yg manja lagi. Mesti ader yg tertanya-tanya naper Cik Anie asyik panggil wak wak jer. Meh nak habaq sket...ajeed tu bukan org jawa tau..ntahlah sejak dari awal lagi aku panggil dia awak jer.. pernah 1 ketika tau..dia suh aku panggil abang... dia ckp tak romantik jer kalo awak saya nih..
aper lagi aku pun prakctis la...dgn penuh gaya wanita melayu terakhir.....last2 uolls nak tau aper komen dia...
" Takyah la wak.. mcm hafal skrip jer saya dgr.."..

huhu..dia gak yg suh aku buat.....last2 ko gelakkan aku..aku plak gelakan ko........

Sedap la

Citer disebalik kepek...aku ternampak sorang kakak ni tgh pegang kepek pisang. Tanya ngan dia beli kat mana..masuk jer ofis trus call tukang jual kepek tu....Kak Effa....
Aku: Kak Effa.. akak jual kepek pisang erk?
Member: Ya la nie.. naper? ko ngidam ke...ko ngandung ko..kalo ko ngidam ambik la.. ada 1 bungkus lagi..sekilo 12..yg ader tu 1/2 kilo.
Aku: Alhamdulillah... ngidam la..mc sedap jer tgk yg Kak Lis punya
Member: Ambik la.. mmg rezeki ko la ni...Ramai yg tanya ni..sebab ko ngidam aku bagi kat ko jer la
"Ibu.. tetapla kepek ni..... "
Sampai hancusss dikerjakan si Hafiy

Hubbyku.....

Dedikasi buat Hubbyku Sayang yg nama Yazid Bin Osmat a.k.a Ajeed

9.04.09
Selamat Menyambut Hari Kelahiran yg Ke-32
  • Moga Panjang Umur
  • Moga Murah Rezeki
  • Semoga Segala Impian Abang Tercapai.
  • Terima Kasih Kerana Bertungkus Lumus Mencari Rezeki Untuk Family Kita
  • Terima Kasih Kerana Byk Bersabar Dgn Karenah Kami
  • Terima Kasih Kerana Sudi Memperisterikan Patik Yg Serba Kekurangan Ini
  • TERIMA KASIH ATAS SEGALA-SEGALANYA ZAHIR & BATIN , ROHANI & JASMANI..bla..bla..bla

SAYA TETAP AKAN SETIA BERSAMA AWAK SEHINGGA HUJUNG NYAWA INI. SELAGI HAYAT INI DIKANDUNG BADAN SELAGI ITU SAYA AKAN BERSAMA AWAK WALAU SUSAH SENANG SEKALIPUN. KERANA TEMPAT SEORANG ISTERI DISISI SUAMINYA.

Puisi Untuk Suamiku.....

AKU selalu melihat KAMU ketawa,tetapi mungkin sebenarnya KAMU tidak setabah yang AKU sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingin KAMU luahkan.Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan.AKU tidak tahu.Tetapi AKU akan cuba jadi sahabat setiamu ,mungkin AKU akan tahu.

Kuda Ku lari gagah berani...

Seronak tgk bebudak ni naik kuda. 1st time aku letak Hafiy kat atas kuda yg bergerak.. hehe sebelum ni letak gitu jer takder gerak..bukan apa takut dia tak reti nak balancekan tubuh dia lagi. Budak ni takleh baca apa tindaakan yg dia akan buat. Kenkadang dlm kuda tu dok berpusing kalo dia kata nak turun...tak nak main lagi...dan dan tu jugak dia cuba turun...bukan leh tunggu benda tu stoppp..... dah nama lagi budak kan....
"Jom cepat-cepat..kejar Hafiy... "
Pssttt: Ibu nak naik gak leh tak?...pastu ibu kejooo Hafiy.. nak...?

Wednesday, April 8, 2009

Takut Woooooo.....

Uolls ada dapat email pasal ni tak?





Please be more cautious as the warnings has been given. Attached a photo for u. I just received this message from a colleague. I don’t know the source of the message; I also don’t know the credibility of the content, but just beware. Below is the content on the message: “Hello there. I just wanted 2 let you know that please stay away from the beaches all around in the month of July. There is a prediction that there will be another tsunami hitting on July 22nd. It is also when there will be sun eclipse. Predicted that it is going 2 be really bad and countries like Malaysia (Sabah & Sarawak), Singapore, Maldives, Australia, Mauritius, Si Lanka, India, Indonesia, Philippines are going 2 be badly hit. Please try and stay away from the beaches in July. Better 2 be safe than sorry. Please pass the word around. Please also pray for all beings.”

Bila Ibunya Sibuk Me"nry"

Ginilah plak gaya si anak.
" Bilala agaknya ibu aku nak balik ni.. dah cuba.. cuba lagi... pastu cuba lagi... Hafiy penat la buuuuu......"
Wajah yg penuh dgn tanda tanya..huuhuhuhu......
Hafiy siap tersimpuh atas simen tu (kat dlm kedai kasut)..aku dah cuba letak atas kusi tapi dia turun gak... aper boleh aku buat..
Julung-julung kalinya aku tayang rupabentuk kaki aku... tapi ni bukan motif sebenar aku ..sebenarnya kasut tu yg nak ditayangnya.. cantik tak?..bagi aku cantik la.. mungkin bagi uolls tak kot...

Hafiy Ke TESCO

Memula tu malas nak bawak Hafiy. Tapi bile dikenang peristiwa kat Taska dulu tak sampai hati plak. Sooo aku bawak la jugak Hafiy jenjalan di TESCO. Memula aku igt dia tak suker la.. maklumla masa memula masuk keter tuh dia nangis jer... separuh jalan jer tertido..rupanya ngamuk nak tido. Sampai jer sana aku tgk muka dia hepy semacam jer..alhamdulillah senang kerja aku nak mennyoping.. bukan soping aper pun.. sesaja cuci mata jer..


Mula tu igt nak bawak stroller.. nasib baik tak bawah sebab norez pun nak bawak..sebab si Qash pun ikut skali.. adalah teman Hafiy kat sana..Masa ni uollss tau tak.. Hafiy meronta-ronta mintak lepaskan dia. sebab dia nak tarik baju si Qashrina nih.. masya allah..anak aku ker ni... ikut perangai saper nih suker nyakat org... hehe
Lepas shopping separuh.. singgah makan jap kat foodcourt kat situ. Sementara nunggu nak makan ligat giler si Hafiy ni..nak panjat meja la...nak turun dari kusi la.. mcm2 nama lagik budak kan... Qash blanja Hafiy makan nasik ayam.. ermmmm,, sedap kan sayangggg....


Jumpa jer kedai menarik weolls masuk. Si Kecik ni pun ngekor skali. Dah penat mendukung pass kat Kak Ina plak suh dukung Hfiy.. Nasib baik ada auntie Ina kan sayangggg..... last-last..elok jer weolls nak turun ke parking Hafiy tertido
Cuba tgk kaki Hafiy.. mau tak kotor.. dia siap duduk atas lantai lagi.. sambil main keter yg antah mana2 jumpa..Sajer jer aku tak pakaikan kasut. Kalo pakai pun dia bukan nak jalan pun. Kalo pakaikan silap2 cicir plak.. kasut tu longgar sket...

Tuesday, April 7, 2009

Tak Tahu Nak Cakap.......

Sebelum ni pengasuh kat Taska ader komplen pasal Hafiy suker cakar & gigit budak lain. Ada sorang budak popuan kat taska ni slalu jadi mangsa Hafiy. Hafiy nipun satu.. suker sgt nak nyakat budak tu... makin budak tu takut..makin la Hafiy suker. Kalo kat umah pun ibu n babah dia slalu jadi mangsa... tambah2 kalo babah dia tak pakai baju. Ada 1 malam tu... aku terlelap sebelah dia jap.. tetiba aku rasa sakit jer kat jari kaki aku.. rupanya dia baru jer lepas mengigit. Muka dia selambanya masa aku menjerit sakit tu... mcm tak bersalah langsung..huhu... Bila pengasuh dia komplen pasal Hafiy suka geget org aku takder la risau sgt..sehingga jumaat lepas berlaku depan mata aku....

Mangsa terbaru Hafiy- Qashrina... sampai nangis-nangis qash dikerjakan Hafiy. Aku pun tak tau nak buat camner. Padahal depan mata tuuu.. seboleh-bolehnya dia cuba nyakat Si Qash nih.. selagi tak dapat selagi tu dia mintak dilepaskan supaya senang dia gomol si Qashrina ...


Babah dia pun naik risau. Kalo depan mata kita boleh la kita pantau. Kalo kat Taska.. ermm. tak tau la.. tu sebab kalo balik jer ader kesan cakar sana sini. Mau lawannya tak membalas kan..mestila naik angin jugak.. minggu lepas ader kesan cakar 4cm kat dada dia. Bila tanya pengasuh .. senang jer jawapan dia.."kena cakar.. dia yg gigit org tu dulu.."..abih ko tak jaga ke?.. memanglah budak baya nih tak paham..ko cakap 1000 ratus juta kali pun.. dia senyap kejap jer..pastu dia buat balik..

Cuber Tekaaaaaaa..........

Aper yg ada dlm kotak nih?..
Jumaat lepas kitorang plan gi TESCO baru bukak kat Semenyih nunnn.. sajer jenjalan sempena company bagi cuti shut down...
mesti uolls dah tau kan .. kalo King's tu.. of coz la tart telor..



Menyesal plak beli 4 biji. Kalo aku ambik lebih sket pun takper..leh simpan dlm peti ais kan...1 dah makan.. tak tahan sgt nengok jer... ngap la dulu...


Sampai jer umah dlm kul 6 gitu.. kuat betul .. nasib baik Hafiy tak meragam.. sporting betul dia.. lenkali boleh bawak lagi join geng ibu erk...
Dalam kul 8-30 baru la Ajeed balik.

Aku: Wak... ambik la kalo nak makan tart dlm peti sejuk tuh..
Huby: Takper la.. awak susah-susah beli sendiri... awak makan la..
Aku: Alohhh..gitu plak.. makan jer la..

Lebih kurang dlm kul 10..

Huby: Wak.. ambik tart telo wak..
Aku : Konon ... tak nak.....

Pssstt : Ntah aper plak aku nak makan lepas ni.........

Monday, April 6, 2009

Sedikit Konpiuss la...

Sebenarnya bukan sedikit..tapi banyak. Kira ni statement brani mati ni...
Semenjak 2 menjak 3 menjak 4 menjak nih.. maknanya 4 hari lepas la.. aku bz sgt dgn budak baru yg baru masuk.. hari ni paling ramai..20 olang wooo..minggu lepas 15 org.. sebelum tu 15 org gak... sooo......aper yg aku konpus sebenarnya bila aku ambik gambar untuk training record diorang kan.. bila aku compare balik ngan IC depa ni..... soooooo different... aku tak tahu mana silapnya .. kot mata aku yg nak pencen ke tak tahu la.. tapi yg pasti sumer budak baru IC yg alamat kat Sabah ni lain sgt ngan muka ori.adelah 4-5 org Kalu aku tayang muka diorang kat sini mau kena buru aku..hehe.. Aku rasa ader sedikit curiga... Bila sembang ngan Kak Sal.. (Admin Dept)..dia pun ader cakap jugak.. sorang ni penah masuk...dulu-dulu la dah lama..bila tgk record IC dulu ngan skrg sgt mengejutkan.. record dulu IC nombornya lain.. pic pun lain... skrg guna IC lain... APER KES NIIIIII............. ? nampak sgt undang² yg ader kat Mesia ni (utk Jabatan berkenaan la) tak betull..huhu... opppsssss...........(saper berkenaan mintak mangap ler.....) dah kenyataan....


Budak baru yg masuk hari ni... nak jer aku tunjuk kat sini minta korang comparekan sdiri... diorang ni sebenarnya tgh tgk video pasal disiplin, ISO 14001 & Product Handling....sempat gak aku snap..

Psssstt : Aku pun tak tahu brapa lama diorang tahan.. biasanya besok ader jer yg tak dtg....kenkadang..masuk pagi petang dah ghaib.... sabor jer la...

Tag dari Della...

Anie tak kisah...heheh.. tapi award tu dapat skali tak?...Sila baca kat bawa.. walopun kenkadang kita terleka dlm medidik anak kita tak semestinya kita takleh jadi Good Mom untuk mereka. Tanpa kita siapala mereka kan... Tagnya berbunyi begini...

1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
Sebenarnya banyak benda yang aku tak puas hati dgn diri aku sendiri ... tapi aku nak ngaku 1 jer... aku cuba buat yg terbaik untuk Hafiy.. tapi di mata org lain masih ader yg tak puas hati.. bila aku cuba fikirkan hal ni aku jadi sedih...saper yg tak sayang anak sdiri kan.. susah-susah kita lahirkan dia takkan senang-senang kita nak abaikan dia.. 1 kisah yg aku menyesal sampai skrg bila aku tinggalkan Hafiy kat Taska pada hari Jumaat sedangkan hari tu aku tak kerja... dan yg paling tak brapa nak betul aku kuar ke Kajang dgn member aku yg lain.. pastu balik lewat plak tu.. janji nak balik awal.. sampai aku tak bawa baju spare & dypers utk Hafiy... bayangkan dari kul 10 sampai 4pm dia tak tukar pampers.. balik jer aku trus ambik kat taska..sampai merah punggungnya ader taik lagi kat punggung.. kadang2 aku pikir zalimnya taska tu.. naper dia takleh tolong tukarkan pamper.. guna la stock yg ader kat situ.. takkan takder spare... sejak dari kes tu aku cakap dgn diri aku sdiri aku takkan tinggalkan Hafiy kat taska.. if aku tak kerja sekalipun.. kecuali emergency... buktinya jumaat lepas aku cuti company shutdown aku bawak Hafiy skali kuar jenjalan ngan member aku.. dokongla ke hulu kehilir... sampai berbuah pinggang aku pun aku tak kisah.. hehe... (kisah Hafiy ikut geng Ibunya merendak akan kuar tak lama lagi..tungguuuuuu....)
...
2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
  • Suker tgk rambut Hafiy yg kuntal kintil
  • Dia pandai bawak diri.. cth cam kalo dia nak tido kan..pandai jer dia cari bantal bucuk dia.. n trus lending kat toto... yg penti ader bantal, puting atau botol susu.. pastu toto.. takyah ko berpelu nak nyanyi cam-cam lagu......
  • Cepat tangkap.. skali jer ajar dia truus tahu..cth.. salam.. amin.. pandai dia capai tgn then cium.. sayang ibu.. trus dia tangkap pipi.. tapi hati2 silap2 dia gigit pipi kita tau.. suka sgt mengigit...
  • Kalau kami tgk TV pandai jer dia tiru gaya kita.. cth kalo kita bersandar kat sofa..then kita gelak2 tgk citer kat tv.. sama la..dia pun sibuk menyandar kat sofa.. gelak2 skali... sama mcm kita batuk.. kalo kita batuk dia pun tiru gaya kita batuk..kuat meniru betul si Hafiy...
  • Suker tgk cara dia makan.. semua dia ngapppp... ko suap aper pun.. kalo sudu kosong sekalipun ko bagi..dia main ngap. jer.. sebab kat dlm fikiran dia...makan..makan..makan...dan makan..makannn lagi..hehe
  • Kalo mandikan dia... pandai jer... "Fiy..gosok gigi.."...trus jer dia capai brus gigi..masuk dlm mulut... gonyok ker tak gigi tu len citer...
  • Kalu ibu sembahyang plak.. suker sgt dia duduk depan kita..tapi luar kawasan sejadah la... mengadap kita.. then dia sujud skali.. sujud dia tu lain mcm sket...ala-ala..yoga sket..
3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.So the next 5 moms will be ....
  • Dilla
  • Prema
  • Miza
  • Tinie
  • Suziey

Kalo uolls ader masa... jawab la yerk..

Thursday, April 2, 2009

I rela uuuuuuuuuuu.......

Tajuk dia cenggitu tu sebab Si Elly ni mintak jawab Tag dgn rela..bunyi mcm perempuan gatal kan?.....huhu....
1. Letakkan gambar profile anda- Takdernyer nak edit-edit... sebenar pc aku takder software edit-mengedit..betapa tak canggih kan.....main crop sajer... asal boleh..




2. Terangkan apa maksud gambar itu?- Maksudnya i sedang gumbira... sebab pic tu sebenarnya pic kami bertiga.. baru nak turun jenjalan di pagi raya... paham jer la.. kali pertama beraya bertiga...


3. Kenapa pilih atau letak gambar itu? sebab nak cari gambar kecik sajer... itu jer sebab lain...satu lagi aku mcm perasan jap pic ni aku nampak cam ayu giler babas...... (uweeekkkss..aku termuntah sendiri..huhu)


4. Tag 10 lagi blogger ..Takyah byk-byk la.. 3 org cukup la yer.....
- Prema
-Tinie
-Miza (sila jgn ngelat yerrr)


Wednesday, April 1, 2009

Panjat Kabinet pulokkkssss.........

Nasib baik huby aku perasan tetiba Hafiy leh tarcanguk atas kabinet TV. Aku aper lagi sempat plak capai h/phone... Itu sebab gambar blur... Bijak betul Hafiy guna akaii.. dia pijak atas tilam yg kat bawah kusi utk naik atas kabinet.. Maknanya otaknya bekeja kannnnnnn.............


Sebelum ni dia capai bender kat atas ni pakai tangan jer... tetiba boleh naik.. suker giler la...


Panggil pun dah tak hirau laaaaaa......... jenuh manggil.........


Skali dia toleh... sengih kemain lebar lagik..........


Pssssssst: Pasni aku tak taahu mana dia nak panjat lagi....

Rajuk.....

KU BERDUKA LARA..MERAJUK HATI DUKA NESTAPA KERANA "TAKLEH MAKAN TAT TELOR LAGIIIIIIII............." sob..sob..sob
Ihsan gambar dari blog ELLY

Psssst: Elly.. tat tolo yang balance smalam dah basi ker?.. DAH BRAPA KALI LAP AIR LIUR NI..ASIK KUAR JERRRR........