Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, December 29, 2009

Abang Long..

Tahun depan bulan 2 genaplah 2 thn puteraku yang sulung. Kalau tanya dia mana abang long mesti dia tunjuk diri dia.. gaya dia tunjuk tu len macam sket....dia tepuk-tepuk paha dia...nih..nih..katanya.... Ramai kengkawan tanya aku dapat bb gurl ke bb boy.. bila aku cakap boy mesti org cakap .....lelaki lagi.... dan seperti biasa gak aku balas balik.....allaaaaa Dia suuh branak lagi la tu......



Tak betul aku cakap gitu. Ada org tua cakap kalu 1st boy... pastu 2nd girl mesti lepas ni beranak lagi.. kalau dapat girl punnnn akan beranak lagi .. hinggalah dapat boy barulah dikira penutup... ehhhh...korang paham ker ni.. ker aku duk membebel sorang-sorang... takperla pahamkan jugak.



Sebenarnya nak citer pasal Hafiy jer...Sgt suka nyakat adik dia... nak-nak tang mata tu...Pastu tang paling suker kaki.. mungkin dia geram sebab kecik sgt kot. 1 tabiat yang dia takleh nak tinggal skrg angkat baju pastu gosok2 perut moncit dia... hahha..tak kira mana dia pegi kat kedai ke supermarket ke..kat mana2 jer.......nak2 time dia malu malu kucing....
Biasanya budak2 ni berubah-ubah.. bulan ni dia suke geget orng..bulan depan hilang la..timbul peel lain plak..
peel menjeling....sampai nak juling dibuatnya..peel merajuk..sampai sebatu lari konon-konon merajuk la tu..peel aper lagi erk... ermmmmm peel nak mendokonggg....peel nak naik motor..kalo tak dapat melalak-lalak...peel susun mainan..tak kira aper la janji barang yg dia nak like bantal ke pinggan ker..dia suka sgt susun sampai panjang......
Tak kisahlah aper peel dia.. aper yg penting dia dapat membesar dengan sihat dan kuat bagai Juara.. bak kata MILO..hehe..dak gitu org-org MILO..... :)

No comments: