Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, September 28, 2009

Hafiy Kena Tinggal...

Salam 1 malaysia sumer...Ntah naper malam tadi mimpi pun idak..ngigau pun idak.. aku rasa macam nak update citer raya jerr... so pepagi ni aku ambik masa nak buka blog aku yg sememang nya dah lama bersawang.. kalo boleh nampak bapak segala spiderman dah bergayut kat blog aku..

Sebenarnya aku sedih ni sebab Hafiy aku dah tinggalkan kat kampung..bersama tok ayah..nenek & Cek Su nya...
Malam tadi bukan main gelisah lagi pusing kanan tak kena..kiri pun tak kena.. mana taknya biasanya Hafiy ader.. malam tadi lahaiiiiii... sunyinya...

Sebelum balik KL aku dah peratikan Ajeed ke hulu ke hilir ngan Hafiy.. janjinya awal la nak balik sini dal kul 9...10 gitu... tapi aku tgk Ajeed leka duk mlayan Hafiy aku pun senyap jer la... aku lagi suka.. biasanya kalo nak balik KL bukan main cepat lagi dia bersiap.. tapi kali ni idak.. kejap2 dia naik motor..bawak Hafiy pusing kampung.. lepas tu leka mlayan Si Hafiy nak mandi.. pastu ke hulu ke hilir ikut Hafiy kejar ayam...kejar kucing... pastu kejap lagi dia tolong ayah aku kopek kelapa.. aku tahu dia sebenarnya susah nak lepaskan Hafiy..namun ape bole buat.. kalo tak tinggal kat kg. camner kalo buatnya aku nak terberanak tengah2 malam buta.. nak tinggal Hafiy kat mana plak...

Tapi aku tgk Hafiy slambanya jer kat sana.. takder sibuk nak berkepit ngan kitaorang.. mungkin dia blom reti lagi nak mengada-ngada.. elok la..takder la aku risau sgt...

smalam pun aku call cek su dia...
Hafiy ader cari aku tak...?
Takder pun... sibuk main ngan keter dia ader la....takder pun cari kooo... ader gak dia masuk bilik..tapi bukan cari ibu dia.. masuk simpan botol susu dia...

Pagi tadi call lagi...
Hafiy camner senang ke dia tido smalam... tak cari ibu ngan babah dia ker?
Takder pun... kul 8 dah tido...tapi kul 11 dia jaga balik sorang2 siap boleh mengiuuuw..ngiuwww lagi..buat bunyi kucing..org lain sumer nyenyak tido...


:)

6 comments:

Na Shari said...

Ala..Sedihnya kak. Tapi takpe la...Ada kebaikan jugak Hafiy tinggal kat kampung. At least akak tak kelam kabut time nak bersalin nanti..

Na ingat akak lama tak update blog coz dah bersalin...Rupa-rupanya belum lagi...

Selamat melahirkan ye kak...

Cik Anie said...

selamat Hari Raya buat Na sefamily yer...

Lom bersalin lagi.. agaknya seminggu 2 lagi lahir la kot..

tak sabar nak balik pantang kat kg..rindu kat Hafiy la

ArPeGGiOS said...

sedang menghitung hari la ni....
semoga kedua-duanya selamat.....

Cik Anie said...

yup.. menghitung hari detik demi detik....
tak sabar rasanya nak tahu pink ke blue...
nama standby utk blue jer... pink lom jumpa lagi

Anonymous said...

hai kak anie, selamat hari raya....
kavy ingat kak anie dah bersalin sb lama.......x update......

Cik Anie said...

hi kavy.. masih igt lagi la..
naper tak igt plak..
kak ita awak dah bersalin..anak popuan..lepas pantang ni trus berenti kot.. akak lom bersalin lg.. dapat update sebab Hafiy ader kat kg..