Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, August 5, 2009

Cerita Semalam

Salam sumer. Gud moning... semalam aku MC.. kebetulan plak semalam aku ader appointment kat Klinik Sungai Ramal. Elok la... trus aku cancell cuti 1/2 hari aku tuh. Semalam gak kena cucuk kancing gigi...sakit woo.. nak tido malam tu pun rasa berat jer... masa ngandung Hafiy dulu takder rasa gini.. kali ni sumer serba tak kena. Misi pun bising kat aku semalam sebab timbang tak naik.. bulan lepas 49... semalam pun 49 gak... Ajeed kata aku makan memilih,,tu sebab tak naik.. dia tak paham org ngandung selera dia len macam sket. Tak kisah la.. malas aku nak gaduh-gaduh sebab skrg aku tgh hepy... meraikan kemenangan... kemenangan apakah ituuuu?..... jeng..jeng...jenggg

Korang igt tak yg pasal MGTT test bulan lepas.. ala minum air gula tu....semalam masa jumpa misi berdebar-debar plak aku tunggu result dia... korang agak-agak la aku kena kencing manis tak...?

HEPY NYERRR....
Takyah nak ulang alik gi klinik ambik darah
Takyah nak kuar umah pukul 10 malam pi ketuk bilik bersalin spital kajang semata-mata nak ambik darah yg tak sampai 5 titik pun
Takyah sibuk-sibuk pi jumpa pakar pemakanan kat Spital kajang....

Nampak gaya aku kena control sdiri la.. sebab aku pun konpius .. aku memang takder kencing manis ataupun sebab aku minum tak sampai 4 teguk.. tu pun ujung-ujung lidah jer..takperla..janji aku tak kena ulang alik pi ambik darah...

Berbalik pada citer Hafiy demam.. opsss..lupa nak kasitau.. result MGTT test aku tuh... Sebelum minum air gula 4.2..lepas minum 4.1.... ader ker turun plak... ok la erkkkk...

Pasal Hafiy tu... Isnin malam masa ambik dia kat Taska bukan main lemah lagi badan dia.. dengan selsema..batuk.. demam... lagila aku risau.. pastu pengasuh dia cakap plak... sepanjang hari tido.. makan pun selang seli ngan tido. Makan semulut... merangkak pi kat toto dia tido balik.. begitula sampai habis.

Malam tu dalam kul 11 aku trus ajak Ajeed pi klinik 24jam. Punyala ramai.. masa aku pegi tu yg tengah menunggu nak jumpa doktor pun dalam 19 org. Adoiii lamanya.. badan Hafiy plak makin panas.. suhu cecah 39°c. Tiba jer giliran Hafiy.. trus doktor masukkan ubat bontot.. Ajeed ade tya doctor tu.. camner nak kesan H1N1...
Nak tahu aper jawapan doc... kalau stakat demam camni..kamu pi spital dia tak layan...sebab kes demam camni byk sgt.. kecuali kalau demam tak kebah-kebah..dlm seminggu lebih.. pastu napas..turun naik mcm susah nak bernapas.. muntahh.. atau kerap berak.. makan pun tak nak.. baru diorang akan ambik kes ni...

dlm hati aku berkata-kata " takkan dah nak mati baru nak check betul-betul...."

Tapi alhamdulillah... mlm tadi Hafiy beransur pulih.. demam pun takder.. sumer dah beransur baik.. terima kasih banyak² pada kengkawan yg tinggal mesej kat n3 sebelum ni..

AKU RASA CAM PANJANG JER N3 KALI NI...MESTI KORANG BORING..SEBAB GAMBAR PUN YILEKKKK

8 comments:

[-suziey-] said...

ish teruknye doktor tu..xde etika lagsung..layan xlayan dia kena layan jgk..sbb kita patient..xkan nk layan yg dh nazak je..hmmm..

p/s: cik anie..pls vote for aQeel ok :)

Cik Anie said...

itula pasal.. kita dtg cepat kot nanti ader ape2 yg bahaya.. gitu jer dia check.. ntah camner procedure diorang

Na Shari said...

Alhamdulillah...Hafiy dah sembuh. Akak pun jaga la diri ye...Tak lama dah nak bersalin. Harap semuanya okay... :)

Cik Anie said...

yer la.. nasib baik tak melarat demamnya. kalau tak.. tak tau la

Nanthinee said...

entah ade doktor sebegini?
teruk betul dia org. nasib baik hafiq dah sihat. skrg nih demamnyer takut lah kak.....

Cik Anie said...

mmg takut.. tapi kalo stakat demam gitu..gi klinik dia check biasa jerla.. kecuali ader simptom yg lebih teruk..

prema said...

gi klinik maner nih... certified doctor ke x...?? teruk nyer...

Cik Anie said...

kat fasa 4 bangi.. klinik tu glemer aper ..takkan takder certified doc kat situ..