Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Monday, July 27, 2009

OLE-OLE DARI BATAM

Malasnya aku nak mengupdate blog ni. Tak sabar rasanya nak cuti bersalin.. boleh makan & rilex..then skali skali belek si kecik......boring² makan biskut plak......pastu relex lagi. Ermmmm..... 2 bulan lagi... bestnya..Aku dah terbau-bau dah bau wangi baby.. wolopun baby tu tak mandikan..mesti bau dia wangiiii jer...indahnyaaaa ciptaan tuhan...sambung n3 pagi nih..

Tetiba plak teringat Kak Engku cakap.... "Beg sireh pun dia sosah...."

Beberapa hari lepas boss aku terbang ke Batam ader kerja sket kat sana. Dia pegi dlm 4 hari jer. So dia bagi beg kecik ni kat aku. Walopon kecik tapi cantik kan?. Bolehlah isi duit syiling yang berterabur kat dalam beg kerja nih. Dah banyak kali Ajeed tegur suh aku kemas beg tu.. bersepah ngan sampah katanya. Aku cakap kat dia aku takder mood nak kemas sebab beg tu dah buruk. Lama sgt aku pakai beg tu.

Naper erk.. kalo kita dapat benda baru mesti kita teruja nak mengemas..Contohla.. kalo pindah umah baru .. mesti kita rajin nak kemas… cuba dah bertahun-tahun tinggal situ.. Ya Ampunnn.. malas tahap gaban betul nak mengemas.. sampai berkerak bilik air baru tehegeh-hegeh nak menyental.. mulalah nak tuang klorok setengah botol..nak kasi tanggal…pastu kalo member nak dating umah.. barulah sibuk nak kemas tu kemas ni..

Ntah bila leh tinggal umah sdiri. Bilala nak jumpa duit terpijak… cash beli umah…. Bagus kan..tetiba jalan pasar malam.. tetiba terpijak duit 1 plastik.. tauke ayam punya ke.. takpun tauke buah.. takpun pegi bank.. ader jutawan yang tetiba offer jadi pewaris dia sebab dia bakal mati tapi takder pewaris…conokkk…conok.. huiss..dah melalut sampai beli umah ni yg..takder kena mengena ngan ole-ole tadi.. okla.. stop jer sini….nak berangan pasal baby baru lagi...


Pssttt: Bak kata suzieyla.. benda kalo free cantik ajeeeeee…….. dak gitu..pastukan besttttnya berangan jadi OKB banyak duit… huhuhu.. berangan jerla Cik Anie oiiiiii…dushh…dushhh…oohhh.. babyku sayang...bila la baby nak kuar jumpa ibu....ibu dah tak sabar ingin memelukmu , ingin menciummu.....muahhhhsss....

8 comments:

prema said...

cntk nyerrr...

Cik Anie said...

ermm..tq... cantikkan.. sket lg jadi beg sireh la..

ArPeGGiOS said...

mungkin terlepas pandang nak baca kot. baby baru boy ker girl ?

Cik Anie said...

dah scan masa 5 bulan hari tu.. tapi dia masih menyongsang.. tak nampak.. nanti nak scan lagi 8 bulan... excited gak nie...

Nanthinee said...

cntk nyer... beg anyaman ker
bes nyer dpt hadiah

Cik Anie said...

kecik sajerrr

Wan Ahmad said...

bohh demo hok mano so?

Cik Anie said...

no 3..cek pah kito la...