Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, July 9, 2009

Erti Kechiwaa Bagi Aku.....

Aku rasa kechiwa bila tgk katalog/ iklan ader potongan harga tapi bila tiba kita nak beli hampess...KEHABISAN STOK.

Bila kita call someone, tapi 10 kali call pun tak terangkat, pastu tak reti-reti plak nak reply balik..

Bila fikirkan adik beradik kita yang pantang jumpa..ader jer benda yg nak di panjangkan, macam anjing ngan kucing.

Kechiwa bila tgh syok me"nry" baju atau kasut, bila dah berkenan kat mata kita tetiba tya saiz.. "sory kak... saiz 4 dah habis"

Kechiwa bila apa yang aku hajatkan tak menjadi kenyataan

Kechiwa bila aku fikir sampai sekarang aku tak boleh bagi kesenangan pada org tua aku

Kechiwa bila aku mintak Hafiy cium aku tapi dia buat "derkkk" jer.. tapi bila babah dia yang mintak cium..dgn tersengih-sengih dia cium babah dia.

Kechiwa bila dapat tahu X GF laki kita mintak no tepon atau YM laki kita... tambah lagi xgf tu lebih cantik, gebus, mantoppppsss dari kita...


7 comments:

ArPeGGiOS said...

kena pantau tu...yang kaler merah

[-suziey-] said...

umangaih..bior btol yg last skali tuh...kalu sy xkeciwa tp nk pelangkung org je rsnya:p

Cik Anie said...

miza- pantau dlm diam..kalo nampak dia igt kita cemburu plak

suziey- pelangkung...uiiii dasat..dasatt... relex dulu...step by step ...

Na Shari said...

Setiap kekecewaan akak tu, insyaallah akan terbalas dengan kebahagiaan...Cuma tak tau bila je... :)

Nasib baik cik abang Na takde ex girlfriend...Kalau ada...Harus tak keruan dibuatnya. :)

Cik Anie said...

Na- Aper yg bakal terjadi mmg kita takleh nak ramal..kita tak tahu aper nasib kita esok lusa.. kita sebagai isteri hanya mampu doa, tawakkal & buat yg terbaik untuk suami kita kan... tapi kat mata dia.. kita tak tahu mcm mana....

ewahhh..panjang plak..

reena said...

hai... byk keciwanye nih... bab xGF nih mmg nak ke DEBUSHHH... nih kalo kena kat kite...

ape2 hal pon sabo k yang...

hidup nih mmg thriller... MJ gitu... ekekekk

Cik Anie said...

reena- thriller erk..betul..betull.. pokok pangkal hati kan.. tepuk dada tya hati..kalo tya selera genti nak ajeeerrr.....