Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, July 16, 2009

CITER LAMA

Minggu lepas.. melawat akak ipar a.k.a Kak Idah kat KPJ Shah Alam… kena serang lelah.. tetiba takleh napas.. sebelum ni tak penah kena pun… tetiba jer..summer org terkezuuttt la….. doctor tanya ader kena habuk ker kat tempat kerja.. dia kerja bukan terdedah dgn sumer tu…rupanya dah bertahun-tahun dia kerja jahit langsir tu lah yg bagi penyakit tu kat dia.. mana taknya..habuk yg kita tak nampak kat kain tu… kat kedai simpan stok kain tu brapa lama.. dah tu plak.. masa gunting kain tu kan habuk kuar… itulah puncanya….

Balik kerja Ajeed trus pecut ke Shah Alam.. aku pun tak sempat balik umah..trus ngan baju kerja… tapi aku tukar kat dalam keter la…mcm mana tu erkkkk?… aderla caranya… weols trus ke sana tu sebab kejar masa..dah la jalannya jam giler… keter bersusun-susun..adoiiyaiii….


Biasa time melawat kat sana habis dlm kul 10 kot…Bila dah ader kes Selsema “Khinzir” ni depa tutup kul 8. Nak masuk pun nak tya dulu ader deman atau selsema atau batuk atau yg seangkatan ngan dia la..pastu kalo kita cakap summer ok dia bagi pelekat warna hijau tampal kat baju… Tapi… berkesan ker cara mcm tu.. boleh ker dia detect.. kalo kita tipu cakap sumer ok…. Lepas masuk gak…. LU PIKIR LA SENDIRI….

Elok dlm 30 min weolss masuk.. Hafiy duk ngendeng kat tepi dinding…. 1 ward tu bau…. Apa lagi port yg sesuai nak melepas… tepi dinding la…Nasib baik ader Dypers spare….


Dlm kul 8-30 baru weolls kuar…hajat dihati nak tunggu sampai Pak Guard datang halau.. hehe… tak boleh sebab perutku dah kebulur tahan gaban mintak nasi… Hafiy pun sama.. kalo gaya merengek len macam ala ngada-ngada tu..maknanya dia lapor la tu… paham bebenorrr….
Sampai Kajang terus singgah makan kat Restoran UK.. Seksyen 7… bukan makan western tau uolss.. tapi Urat Ketin…. Sup Urat ketin… penah dengar?….

Psttt: Urat ketin.....urat yg berada di ketin..hehe….gurau sajerrr….

3 comments:

ArPeGGiOS said...

sup urat ketin tu macam pernah popular masuk tv kan...

[-suziey-] said...

skang jerbu teruk..mmg sakit tekak..bese..batuk pn bese..so sape ade lelah seang la dpt..

Cik Anie said...

penah masuk ker..dlm aper erk.. tak penah tgk plak..

suziey-betulll..kuat tul jerebu dalam sari 2 nih