Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, June 9, 2009

Henfon Dah Dapat..

Balik jer kerja semalam dlm kul 7 adik aku mesej;
" Salam...Kak.. ni no tepon ayah.. mohd rifin bin idris.. hehehe"

Aku pun aper lagi, saja gatal tangan nak ngusik org tua tu...

Adik: Ayah takder ni.. dia pi masjid.. dia pun tak tahu aku dah beli no utk dia..
Aku: Takpela..nanti kalo ayah balik ko sms aku la..tapi jgn cakap aku yg call.. biar dia angkat sdiri..
Adik: Yer la..

Dalam 1/2 jam lepas tu adik aku sms
"Kak, ayah dah balik"

Aku trus call.. lama jugak barula dia angkat..

Aku: Hello .. assalamualaikum.. boleh cakap dgn tuan punya telepon ni (dlm nada suara kassar & bahasa surat)
Ayah: Ya..waalaikumussalam.. ni la tuan punya telipon ni.. Pak Cik Pin (nama glamour ayah aku kat kg tu la)
AKu: Ohh.. yer ker pakcik Pin ni..
Ayah: Ni saper ni?
Aku: Ni .. Norani bte Mohd Rifin...
Ayah : Laaa... igt saper yg telipon malam-malam buta nak cakap ngan ayah...naper buat suara kasar gitu ..ayah tak cam..
Aku: Sajer jer.. nak nyakat ayah..

Dialog tu sebenarnya dah ditranslate dalam bahasa surat. Kalo aku tulis dalam bahasa kelantan kan ader plak terlopong kat depan pc nak membaca n3 nih...


5 comments:

zai@umiaiman said...

terpk gak, naper tk "speking" klate, last2 baru tau.. dah translet hihi..

Na Shari said...

Hehehe...Na pun suka usik Abah Na. Dia kalau angkat fon, bukannya tengok nama pemanggil yang appear kat screen. Main jawab "Hello" je...Lepas tu sibuk tanya "siapa ni"...

Tak kenal suara anak... :)

ArPeGGiOS said...

aku memang tak paham loghat kelantan. nasib baik cik anie alih bahasa..

Cik Anie said...

zai- susah gak nak translate nih.. maklumla..bahasa org tua pahaam2 jerla..hehe

Na- Betul tu.. dia tak tahu fungsi kat screen tu kot.. takpun mata nya kurang nampak

Miza- loghat klantan ni lebih kurang minang jer ..hehe

[-suziey-] said...

ouh ayah pin..erkk..gurau jek..alhamdulillah trcapai hajat..heheh:p