Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, June 10, 2009

2nd Checkup

Bukan main laju lagi pakcik tu bawak motor. Bukan aper kot ramai org ..leceh nak nunggu. Sesampai jer pintu klinik lom buka lagi. Aku tgk aci sorang tu tunggu betul-betul depan pintu klinik .. takder can aku nak nyelit.. Misi buka jer pintu trus kitorang terjah.. dapat aku no 5... padahal kira depan pintu gak la aku standby tuh.. diorang lagi pantas.

Punch card dlm kul 1-50 , siap dlm 3-20... 2 jam 30 min aku kat klinik. Ituppun aku dpt no 5..kalau no lebih dari tu jawabnya petang baru siap la..

Masuk dlm jumpa doktor.. dia suh aku baring..igt nak check jantung baby..tapi jantung aku dia check.. pastu ukur perut .. tu jer.. selama 2 jam stengah aku tunggu.. check itu jer.. hampeh...

Yg aku paling tak suka dia suh dtg minum air gula minggu depan 17-6... deret 3 minggu aku kena gi klinik..tak tahan wooooooo...... aku dah cuba nak kelentong doc tu ..tapi dia dpt trace la kandungan pertama aku ada kencing manis..sooo takleh nak ngelak la...

Agak-agak la .. aku pegi tak minggu depan minum air gula?....



4 comments:

zai@umiaiman said...

ms pegnent aiman dulu sy pun ader diabetis..kali ni klau ader rezeki cm xnk minum jer... tp takut gak kan.. apa2 hal.. tp paham penat kan bila ader diabetis ni..

[-suziey-] said...

besela tu cik anie...kalu gomen cenggitu ler..tunggu berejam tp cek nye 10 minit jek..adei...

eee xsuka gk minum air gula..manis giler....

JIVEBUMZ said...

tahniah la cik anie yer bakal menimang cahaya mata lagiiii :)

Cik Anie said...

zai- tapi kali mcm leh control jer..dulu tak tahu pasal pemakanan yg sihat utk ibu mengandung.. pengalaman yg pertama byk mengajar.

suziey- nak habiskan 1 mug tu.. punya la azab.. nak buang takder tempat.. lagipun dia siap tunggu depan kita lg.

Jivebumz- tq.. harap takder masalah la