Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, May 14, 2009

Obimin + Acid Folic

Sengaja aku malas check up awal-awal. Bukan apa.. satunya aku malas minum air gula..(mcm la ko takyah minum kalau pi check lewat.. tetap kena minum gak..) pastu aku malas asyik-asyik kena cuti kan. Tambah plak cuti tahun dah tinggal 2 ½ hari. Nak MC plak banyak songeh. Siap cal klinik tya org klinik sakit apa, ubat apa.. yer ker sakit.. budak klinik pun nyampah jer kalo dengar budak DMI nak MC. Dia malas nak jawab soalan-soalan cepu cemas yg mengalahkan polis dari HR sini.


Aku mintak Ajeed beli jer obimin kat klinik malam tadi. Pakcik tu plak kuar lambat. Klinik nak tutup dah.. Mintak dia beli obomin sama Asid folik.. mak oiiiii mahal giler dia charge RM 45 hinggit..kalahkan klinik pakar. Malas la nak pi jauh-jauh kan.. Tapi apakan daya …..

9 comments:

nenekrock said...

kakkk nape akk x pi klinik biasa je kan complete dia akn bagi

Cik Anie said...

maksud elly krajaan ker..kalo krajaan malas nak ambik cuti.. sebulan genti 2-3 kali kena cuti

[-suziey-] said...

cik anie..aklu g klinik kerajaan complete check up n ubat dpt ta..xyah amik cuti..minta je time slip..kalu bos xaccept dia salah tau..bole report kt jbtn buruh..sy dulu amik time slip jek..mase tu keje private..jgn takut tu hak kita..cewah emo plak..hehe:p

zai@umiaiman said...

btul tu, klau gi kraan terlalu byk sgt kena cuti kan.. nak nak plak klau ader kes2 lg teruk

Cik Anie said...

suziey- yer ker gitu tapi kalo kat sini time out tu mmg ader tapi dia potong gaji kita 20 henggit...kat sini mmg gitu la...pastu effect kat bonus & increment.. dia tolak point.

Zai- macam akak ni lagi la.. kalo ikut yg dulu 1 bulan kena 4 kali. 2 klinik desa 2 lagi hospital kajang. kes gula dlm darah

Na Shari said...

Oooo...tak leh curi2 keluar time rehat ke?

Cik Anie said...

Na- Kot tak sempat la plak..paham jerla klinik sg ramal tu..ramai giler..

ArPeGGiOS said...

tak buleh ker cik anie pi klinik swasta.

amik resit pastu claim

pi la check dokter...kalau ada masalah boleh kesan dari awal

Cik Anie said...

miza- kalo kita claim ubat /rawatan atas sebab mengandung mmg takleh... ddia mmg call klinik tya ubat aper kita ambik.. zalim kannn...? hehe