Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Thursday, May 14, 2009

Ingat Penting Sgt…Hampessss...

Adik aku sorang suker sgt buat gempak jer lebih.. org kata…

Semalam sibuk dia miscal Ajeed. Dia igt aku ada dgn Ajeed. Ajeed plak siap tepon aku suh cal Ila balik kot ada benda urgent yg dia nak bagitau…Aku takder cal pun…

Pastu dia call adik aku yg laki tu plak..kebetulan adik aku dtg umah masa tuh.. tya aku ader ker tak.. adik aku ckp aku tgh solat..tepon sat lagi.. Dia tetap tak putus asa..cal lagi adik aku tya aku dah siap ke belum.. aku dah mula riso mikir aper benda dia nak bagi tau..

Ila : Hello Kak…
Aku : (Menunggu dlm debaran)….. naper… ader hal urgent ke?..
Ila : Kak… mu tahu saper yg dtg ofis aku.. Alex Yoong.. ngan bini dia.. Ya Allah ensem giler… dia tegur aku tya ader carger Nokia ker tak.. dug dag..dug dag..jantung aku berdebar..(siap tiru diolog alex yoong lagik.. do u have a Nokia Charger) Bini dia plak sombong giler..mu cengkung kurus kering.. dah la pakai seksi nampak sependo yg tali halus tuh…. Tapi pakai baju brended punya la..Beg LV lagi….
Aku : (ermmm hampeh tul) aku igt ader benda penting aper.. ko tepon aku nak cakap tu jer….. buang karan tul la….
Ila : Hensem kak… aku tgk gambar kat passport dia..ensem la…


Adik aku mmg gini.. kdg2 benda kecik yg jadi kat ofis dia pun.. dia boleh curik masa call aku semata-mata nak bagitau benda kecik gitu…

Psssttt: Dah jadi bergoosip plak…lok lak bettulll la……kdg2 leh ilangkan boring gak kan...


10 comments:

~Eila @ Along~ said...

anie..die excited tu jumpa alex yoong secara live..tu nak kongsi perasaan die..ala..layankan aje..hehe

nenekrock said...

hahahhaa
btl jg pempuankan mmg mcm tu kak
samala dgn family ely kalo bersembang adoilaaa mcm nak kejar bende urgent
pdhal ckp kosong je pun hehe

zai@umiaiman said...

kehkeh, yg bc ni pun berdebir, skli..... hihi, pandai tul yer adik cik anie wat lawak

Cik Anie said...

eila- kadang2 syok jer mlayan dia..hehe

ely- betul kan... kdg bendar kecik jer boleh jadi citer besar..tambah kumpul semua..

JIVEBUMZ said...

yela alex yoong tu.. mau terpegun adik cik anie mandang tak berkelip2 :)

Cik Anie said...

ila- mmg terpegun pun..sampai tak terkata masa org tu tya pasal charger...

Na Shari said...

Hehehe...na pun mcm akak jugak. selalu terkena dgn adik2...kadang2 call pukul 12 malam semata-mata nak suruh doa dia boleh jawab exam esoknya..Adoi la adik2 ku...

Cik Anie said...

hehe..suspen jer..

[-suziey-] said...

hahahha..lawak la adik ko..adeiii...alex yoong tegur msti xtido mlm tuh..ekek:D

Cik Anie said...

kot siap mimpi malam tu pun tak tahu la.. dia excited jer lebih