Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, February 3, 2009

Alkisah di sebalik aku tak update blog...

3 hari yang sunyi & boring kat umah sebaab kad internit u mobile aku hilang...last² jumpa balik kat umah sepupu aku.. jauh kan jumpa.. hehe... budak² punya kerja.. nama lagi bebudak kan.. semalam mmg nekad kitarang nak gi report kat centre U mobile pasal kad hilang ni la.. dah la kena bayor kan.. petang tu tak jadi pi report sebab dah lambat. malam sebelum tu spupu aku dtg umah... malam besoknya plak aku kebetulan ada hal sket kat umah spupu aku..pasal business la.. cewaah ..cam besor bebenor bisness aku...kat sana, saja jer aku mlayan si kakak ni.. alih² aku terpandang kat U Mobile...

Aku : Yang ni Mama punya ke?
Kakak: Tak.. ini yg adik bawak balik smalam..
Aku : Kakak ambik kat ner.. ?
Kakak : Ambik umah auntie la
Aku: Sah.. ni yg ajeed punya...(sambil tersenyum...)..

Hehe..betuah punya budak..aku pun tak tahu bila masa dia mengambik benda tu.. seb baik dia tak buang..simpan elok², dlm laci umah dia lagi..hehe..aina..aina..aku 2 hari 1 malam dok mencari mender alah ni.. sampai dalam akuarium pun auntie cari tau..intai² kot tingkap kot dia campak kebawah... takder gak...tapi elok jugak bender ni hilang.. sampai bersih ruang tv tu aku kerjakan..mana tahu kot jatuh bawah sofa ke..bawah kabinet ke...
...

ni la adik n kaka..beza stahun jer..

2 comments:

reena said...

haha... jauh btol dia berjalan yek yang...

Cik Anie said...

hehe... smlam kakak n adik dtg umah..teringat sim card tuh..