Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Wednesday, February 4, 2009

Aku tak dpt bayangkan la...

Kalau aku diberhentikan kerja.. mcm mana erk.. manpower dah semakin kurang skang ni... Baik tak payah bayangkan kan?.. tapi tak boleh aku kena bayangkan gak... sekarang ni BERITA TERKINI yang aku dgr la...

Company nak pecat 100 org termasuk la yg dibawah tu.. kalo dah cukup koata aku selamat..nampak gaya minggu depan aku tak leh MC la...igt nak MC sebab nak bawah Hafiy gi klinik..cucuk 1 thn... nak mintak pakcik tu sorang yg pegi betuah dia nak.. kalo dia stuju..aku bagi anugerah suami mithali kat dia.. :p

  • Nak pecat staff yang above 40 thn.. aku lom laie 40... 30 baru masukk.. selamat kat sini...
  • Nak pecat yg byk MC (bad attendance)... aku check kat attandance book tadi.. attandace rate aku biru lagi.. (biru tu kira nyawa-nyawa ikan la... ) kalo merah tu kira paling buruk la tu....
  • Nak pecat yg contract.. sah aku company...
  • Nak pecat yg lom confirm...dah lama aku confirm... tua kat sini dah...

6 comments:

JIVEBUMZ said...

fuh bahaya tu.. mintak dijauhkan la yer..

banyak2 doa yer cik anie..

Cik Anie said...

tu la pasal.. harap tak masuk dlm golongan 100 org tu...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yanie doa kan akak tak termasuk dalam senarai tu.....amin

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Cik Anie said...

itulah akak pun harap gitu gak

reena said...

perghhh... kalo kena pct dpt pampasan tak yang??

Cik Anie said...

kat sini nak dpt pampasan?..tak harap kot.. sebab skrg ni dia bagi cuti-shut down pun kira tolah Annual Leave.. kalo yg dah abih dia tolak gaji sehari.. kalau lewat seminit tolak 20 henggit.. nak bagi pampasan??? ..aper lagi.. saguhati pun ok gak kan.. bonus ...kalo dulu 2 bulan gaji kira ok la..tapi tahun lepas angpow jer dia bagi.. betapa kritikalnya company ni skang...